Skip to main content
Pregled PR aktivnosti

PRegled aktivnosti koje su obilježile 2023. godinu

Datum: 30/08/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Od jesenskog uživanja u hygge trenutcima i nekoliko zelenih akcija do velikog istraživanja o navikama spavanja i regionalnog garden eventa, koji je okupio goste iz četiri zemlje – pred kraj ove finansijske godine, prisjetili smo se svih PR aktivnosti koje su obilježile 2023. godinu u JYSK West Balkan zemljama. PRegledajte ih sa nama! 

HYGGE JE GDJE JE JYSK

HYGGE je tamo gdje je JYSK
HYGGE je tamo gdje je JYSK

HYGGE je riječ koja je obilježila prošli septembar i označila dolazak sezone u kojoj posebno cijenimo ugodne kutke i male rituale opuštanja. Zahvaljujući velikoj kampanji „HYGGE je tamo gdje je JYSK“, u kojoj je učestvovalo ukupno dvadeset influencera iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije, JYSK noviteti za jesen/zimu 2023. predstavljeni su u različitim, inspirativnim varijantama spoljašnjih i unutrašnjih prostora.

Hashtag #mojHYGGEkutak brzo je preplavio društvene mreže, a sa dosegom od preko 250 hiljda pratitelja i više od 40 objava, ova je kampanja na simpatičan način pokazala da uz malo volje i kreativnosti HYGGE trenutak možemo stvoriti kad god to poželimo.

 

 

 

 

 

JYSK ZA MOJ ZELENI GRAD U SUBOTICI

Subotica

Kako bi podstaknuo pozitivne promjene i motivisao zaposlene da daju svoj doprinos zelenijoj i zdravijoj životnoj sredini, JYSK je u Srbiji pokrenuo projekat „JYSK za moj zeleni grad“, koji je počeo u Subotici.

Sunčano subotnje jutro su kolege iz subotičke prodavnice i HO, zajedno sa radnicima Komunalnog poduzeća i nekolicinom građana, proveli sadeći 80-tak različitih vrsta stabala kako bi Suboticu zajedno učinili boljim mjestom za život svih građana.

Ovaj je projekat nastao kao dio JYSKove odgovornosti i svijesti o važnosti poslovanja prema načelima održivosti, a kolegama iz prodavnica pruža priliku da kroz lokalne inicijative  prepoznaju potrebe svog grada i budu dio promjene.

UČESTVOVANJE NA NAJVEĆOJ PLOGGING TRCI U HRVATSKOJ

Ecothlon

učestvovali su u Ekotlonu, najvećoj plogging trci u Hrvatskoj. Oko 550 trkača pridružilo se ovoj trci na dvije lokacije - zagrebačkom jezeru Bundek i park šumi Marjan u Splitu.

Tokom trke sakupljeno je više desetaka kilograma smeća, a spremnici za razvrstavanje otpada na kraju događaja bili su gotovo puni. Plogging je posebno drag ekološki osviještenim trkačima ili amaterima, a JYSK West Balkan tim je do ulaska u cilj prikupio nekoliko vrećica odbačenog smeća.

ČAROLIJU PRAZNIKA POKREĆU VAŠE RUKE

Čarolija praznika je pokrenuta vašim rukama

Drugu godinu za redom JYSK Hrvatska je proveo kampanju „Čaroliju praznika pokreću tvoje ruke“, kako bi podstaknuo svoje kupce na izradu održivijih prazničnih dekoracija. Uz inspiraciju prirodom, jedna od poruka ove kampanje je bila da najljepše novogodišnje dekoracije možemo napraviti u društvu naših najbližih, uz samo malo truda i kreativnosti.

Influenserica Matea Halilović (matea_halilovic) na svom je profilu podijelila jednostavan proces izrade lijepe praznične dekoracije, a pridružili su joj se i mnogo drugi influenceri, mediji, kupci i JYSK zaposleni, koji su uz hashtag #JYSKCarolijaPraznika podijelili svoje personalizovane dekoracije.  

Ova je kampanja bila odlična prilika za predstavljanje bogatog JYSK prazničnog asortimana, koji se na jednostavan i zabavan način može prilagoditi i personalizovati.

 

 

 

JYSK PRIČA ZA LAKU NOĆ U SLOVENIJI

JYSK priče za laku noć

U nastavku projekta „JYSK priča za laku noć“ obnovljeni su još dva od ukupno sedam slovenskih dječjih odmarališta. Donacijom Omladinskom kampu Mojca u Dolenjskim toplicama i Domu EMAVS u Zgornjih Gorjah kod Bleda, 15 kućica za odmor u potpunosti je opremljeno JYSK asortimanom proizvoda za spavanje.

Ove kampove za mlade godišnje posjeti 2.500 djece, a JYSK se pobrinuo da prilikom boravka uživaju na novoopremljenim krevetima i da bude dio njihovih lijepih uspomena.

Uz projekat „JYSK priča za laku noć“, na konferenciji za medije predstavljen je i projekat  „JYSK škola spavanja“. Osim kvalitetnih rješenja za spavanje, u sklopu projekta su predstavljeni i edukovani JYSK zaposleni, koji kao Stručnjaci za kulturu spavanja kupcima nude asortiman koji će savršeno odgovarati njihovim potrebama.

KAKO SPAVAMO?

Ko spava u čarapama, koji je najpopularniji položaj spavanja, a ko najčešće drema u poslijepodnevnim satima?

JYSK West Balkan tim je u samo sedam dana posjetio Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju kako bi uoči Svjetskog dana spavanja na četiri press konferencije predstavio rezultate velikog istraživanja o navikama spavanja. Istraživanje „Da li znamo kako spavamo?“ sprovedeno je kako bi se otkrili najčešći uzroci lošeg sna, ali i podigla svijest o važnosti higijene i kvaliteta spavanja.

Tako se pokazalo da gotovo 60% Hrvata kvalitet svog sna ocjenjuje osrednjim ili lošim, polovina stanovnika BiH unosi kofein prije spavanja, svaki treći ispitanik u Srbiji spava u fetus položaju, a pun Mjesec pogađa svakog trećeg stanovnika Slovenije. Iako su im navike spavanja drugačije, gotovo svi ispitanici smatraju da je udoban madrac ključan preduslov za kvalitetan san.

Osim istraživanja i billboard (OOH) reklama u brojnim gradovima u regionu, ova kampanja je uključivala saradnju sa influencerima, koji su na Instagramu prikazali svoje navike spavanja i predstavili korisne savjete za što kvalitetniji san, medijska saopštenja, razna televizijska gostovanja i odbjave širom društvenih mreža.

REGIONALNI GARDEN EVENT

Baštenska manifestacija u Beogradu

Krajem aprila je JYSK West Balkan za novinare i brojne druge B2B i Development partnere organizovao regionalni Garden event u Beogradu, na kojem su predstavljeni novi trendovi i proizvodi, ali i danski koncept hyggea.

Event se održao u u osebujnom prostoru Bioskopa Balkan, koji je pokazao da uz kvalitetne i moderne komade namještaja i nekoliko zanimljivih dekoracija, hygge oazu možemo stvoriti gdje god poželimo.  

Uz nove linije baštenskog namještaja, predstavljeni su Belonging i Release trendovi, koji su nastali na ideji povezanosti, druženja sa porodicom i prijateljima te kreiranja opuštene atmosfere u domu.

JYSK ZA MOJ ZELENI GRAD U KRSKOM

JYSK za moj zeleni grad Krško

Projekat JYSK za moj zeleni grad u maju je počeo i u Sloveniji. Prva lokacija projekta bio je grad Krško, gdje su JYSK zaposleni u saradnji sa komunalnim preduzećem i predstavnicima grada, Ribišku ulicu uljepšali različitim vrstama stabala.

Projekat će se nastaviti i u drugim mjestima u kojima postoji potreba za dodatnim zelenim površinama, a njegov cilj je podstaknuti zaposlene da budu dio promjene u svom gradu i pokažu da uz malo volje, zajedno možemo napraviti velike stvari.

JYSK HRVATSKA NA REGIONALNOM GREENCAJT FESTIVALU ODRŽIVOSTI

Greencajt festival održivosti

U Zagrebu se krajem maja održalo još jedno izdanje regionalnog Greencajt festivala održivosti, koji je bio odlična prilika za predstavljanje JYSKovih pozitivnih primjera saradnji sa lokalnim zajednicama, brojnih zelenih inicijativa te budućih planova i ciljeva za još održivije poslovanje.

Zvjezdana Novak, Communications Managerica za JYSK Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju, učestvovala je na panelu naziva “Izazovi lokalno, inspiracija globalno: kako se može napraviti razlika?” i predstavila konkretne primjere, ali i izazove sa kojima se JYSK suočava u Hrvatskoj i regionu kako bi bio dio zelene promjene i poslovao na što održiviji način.

Posjetitelji festivala mogli su se uživo uvjeriti u ove prakse u neobičnom lounge JYSK kutku, gdje su svoje mjesto pronašle baštenske stolice od reciklirane okeanske plastike, posteljina od bambusa i hoteli za insekte.

 

 

 

 

 

Godina iza nas bila je ispunjena zanimljivim projektima, kojima smo našim kupcima, partnerima i medijima željeli što jasnije dočarati JYSK viziju i vrijednosti koje svakodnevno živimo.

Pripreme za sljedeću godinu u punom su jeku i već znamo da će i novu sezonu obilježiti brojne zanimljve saradnje, društveno-odgovorne inicijative i zabavni eventi. Pratite nas!

Latest news

Spain

Španija i Poljska otvaraju većinu novih prodavnica

28/09/2023 - Ove finansijske godine nijedna zemlja nije otvorila više prodavnica od Španije i Poljske.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za paraolimpijadu

26/09/2023 - Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo s nekim sportašicama i sportašima koji se pripremaju za Igre.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

22/09/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office