Skip to main content
Konferencija za medije

Predstavljen novi društveno odgovorni projekat – JYSK priča za laku noć

Датум: 15/09/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: Sustainability , People

Na održanoj konferenciji za medije u utorak 07.09.2021. na Pohorju (Slovenija),  JYSK je predstavio novi društveno odgovorni projekat „JYSK priča za laku noć“ kojem je cilj opremanje sedam slovenskih odmarališta proizvodima za spavanje. Prva donacija realizovana je u Domu Miloša Zidanška gde je dopremljeno 70 dušeka vrhunskog kvaliteta.

Partner projekta je nevladina, dobrovoljna i neprofitna organizacija Zveza prijeteljev mladine Slovenije koja porodicama već decenijama osigurava letnja i zimska organizovana putovanja u odmaralištima širom Slovenije.

Zašto je projekt započeo donacijom Domu Miloša Zidanška pojasnio je Ivan Protega, Retail manager za Sloveniju i Srbiju  JYSKa: „ Sinergija i briga o lokalnoj zajednici naš je način poslovanja. Zato sa posebnim entuzijazmom razvijamo društveno odgovorne projekte, a posebno nas raduju oni u koje su uključena deca i koji su dugoročni. Prijatne i radosne boravke u odmaralištima pamtimo i stvaramo sećanja za čitav život, a naša ideja projekta „JYSK priča za laku noć“ upravo to omogućava.“

Prezentacija projekta

Organizacija kojoj je cilj unapređenje kvaliteta života

Zveza prijatelja mladine Slovenije svojim je istraživanjima procenila da čak polovina dece u Sloveniji ostaje kod kuće u vreme školskih praznika i baš zato smatraju da je potreba za organizovanim putovanjima sve veća. Ova organizacija svojim programima obuhvata decu čiji roditelji nemaju mogućnost da ih vode na letovanje/zimovanje – što zbog vremenskog ili finansijskog ograničenja, a poseban trud ulažu u omogućavanje letovanja i zimovanja deci iz socijalno ugroženih porodica i deci sa posebnim potrebama koji u dečjim odmaralištima Zveze imaju besplatan boravak.

Donacija

Dom Miloša Zidanška na Pohorju – dom kojem je uručena prva donacija

Godišnje više od 6.000 dece u dobi od 6 do 17 poseti ovo odmaralište čiji se pojedini delovi nameštaja i oprema za spavanje nisu zamenili od otvaranja 1988. godine. Dom ima 16 soba sa 70 kreveta na kojima su desetak godina stari proizvodi za spavanje.  Budući da JYSK veruje da odmor počinje dobrim snom, svi su kreveti opremljeni novim dušecima visokog kvaliteta koji će deci obezbediti miran san i snagu za sve aktivnosti i stvaranje divnih uspomena.

 

 

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office