Skip to main content
Konferencija za medije

Predstavljen novi društveno odgovorni projekat – JYSK priča za laku noć

Datum: 15/09/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: CSR , People

Na održanoj konferenciji za medije u utorak 07.09.2021. na Pohorju (Slovenija),  JYSK je predstavio novi društveno odgovorni projekat „JYSK priča za laku noć“ kojem je cilj opremanje sedam slovenskih odmarališta proizvodima za spavanje. Prva donacija realizovana je u Domu Miloša Zidanška gde je dopremljeno 70 dušeka vrhunskog kvaliteta.

Partner projekta je nevladina, dobrovoljna i neprofitna organizacija Zveza prijeteljev mladine Slovenije koja porodicama već decenijama osigurava letnja i zimska organizovana putovanja u odmaralištima širom Slovenije.

Zašto je projekt započeo donacijom Domu Miloša Zidanška pojasnio je Ivan Protega, Retail manager za Sloveniju i Srbiju  JYSKa: „ Sinergija i briga o lokalnoj zajednici naš je način poslovanja. Zato sa posebnim entuzijazmom razvijamo društveno odgovorne projekte, a posebno nas raduju oni u koje su uključena deca i koji su dugoročni. Prijatne i radosne boravke u odmaralištima pamtimo i stvaramo sećanja za čitav život, a naša ideja projekta „JYSK priča za laku noć“ upravo to omogućava.“

Prezentacija projekta

Organizacija kojoj je cilj unapređenje kvaliteta života

Zveza prijatelja mladine Slovenije svojim je istraživanjima procenila da čak polovina dece u Sloveniji ostaje kod kuće u vreme školskih praznika i baš zato smatraju da je potreba za organizovanim putovanjima sve veća. Ova organizacija svojim programima obuhvata decu čiji roditelji nemaju mogućnost da ih vode na letovanje/zimovanje – što zbog vremenskog ili finansijskog ograničenja, a poseban trud ulažu u omogućavanje letovanja i zimovanja deci iz socijalno ugroženih porodica i deci sa posebnim potrebama koji u dečjim odmaralištima Zveze imaju besplatan boravak.

Donacija

Dom Miloša Zidanška na Pohorju – dom kojem je uručena prva donacija

Godišnje više od 6.000 dece u dobi od 6 do 17 poseti ovo odmaralište čiji se pojedini delovi nameštaja i oprema za spavanje nisu zamenili od otvaranja 1988. godine. Dom ima 16 soba sa 70 kreveta na kojima su desetak godina stari proizvodi za spavanje.  Budući da JYSK veruje da odmor počinje dobrim snom, svi su kreveti opremljeni novim dušecima visokog kvaliteta koji će deci obezbediti miran san i snagu za sve aktivnosti i stvaranje divnih uspomena.

 

 

 

Latest news

Julia Rhodos

Lokalni angažman povećava BtB prodaju u Grčkoj

19/10/2021 - JYSK u Grčkoj ima veliki uspeh u prodaji Business to Business (prodaja između kompanija – BtB). Tajna iza ovoga je snažno lokalno prisustvo i saradnja.

JYSK team Poland & West Balkan

Ultrabalaton trka 2021. – timski duh i kolegijalnost pre svega

18/10/2021 - Ultrabalaton trka 2021. i kolegijalnost u JYSKu imaju nešto zajedničko. 12 trkača koji su svojim sportskim duhom pokazali šta znači biti kolega u JYSKu.

New JYSK colleagues

Dobro došli u JYSK – upoznajte troje novih kolega

15/10/2021 - Troje novih kolega nam pričaju kakvi su bili njihovi prvi dani i nedelje rada u JYSKu. Dobro došli u tim, Maja iz Srbije, Miroslav iz Bugarske i Alannah iz Irske. 

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office