Skip to main content

Povratak u Bugarsku da bi se donele promene

Datum: 18/12/2018

Autor: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , People

jkn
Rosen Uzunov radi kao IT Specialist (IT stručnjak) u distributivnom centru u Božurištu.


Rosen Uzunov i Alexander Stoykov su obojica iskusili život u Danskoj, a kao Bugari sa mnogo iskustava iz Danske, oni igraju važnu ulogu u izgradnji novog distributivnog centra u Božurištu.

Kada je Rosen Uzunov počeo da radi u JYSKu u aprilu 2018, distributivni centar u Božurištu je, pre svega, još uvek bio gradilište.

jhg
Rosen Uzunov radi na svemu u Božurištu, od mreže do hardvera.

Od tada se mnogo toga desilo i Rosen je, kao IT Specialist, igrao centralnu ulogu u izgradnji IT infrastrukture u ovom potpuno novom distributivnom centru.

„Čini mi se da sam bio uključen u skoro sve, od CCTV sistema (sistem nadzornih kamera) i mreže do hardvera, a dobro sam pazio i kada se postavljalo ožičenje, pošto bi znanje o tome moglo da mi zatreba“, objašnjava Rosen.

Pre nego što se vratio u Bugarsku, on je tri godine živeo u Danskoj, gde je studirao ICT inženjering (informacione i komunikacione tehnologije) na fakultetu VIA University College u Horsensu i raduje se što će moći da upotrebi svoje znanje o danskoj kulturi i državi na svom poslu u Božurištu.

JYSK ili IBM

Kada se vratio u Bugarsku, i JYSK i IBM su mu ponudili posao, a on nije zažalio što je izabrao JYSK.

„Zaista sam srećan što radim ovde. Svakog jutra se radujem odlasku na posao. Zabavljam se sa kolegama i učestvujem u izgradnji nečeg zaista zanimljivog“, kaže Rosen.

Drago mu je i što može da upotrebi svoje znanje o danskoj kulturi i državi u Bugarskoj, pošto radi u danskoj kompaniji.

„Mnogo mladih ljudi napušta Bugarsku i više se ne vraća. Verujem da svojim povratkom mogu da doprinesem njenom razvoju“, kaže Rosen.

Bez kajanja

Bugarska
Alexander Stoykov je osam godina živeo u Danskoj pre
nego što se vratio u Božurište.

Njegova priča u velikoj meri liči na priču njegovog kolege po planiranju, Alexandera Stoykova.

Nakon osam godina koje je proveo u Danskoj, uglavnom radeći za Lego, Alexander Stoykov je ponovo u Bugarskoj i radi u Božurištu.

Obožavam Dansku zbog svega što mi je ponudila tokom mog boravka tamo. Iako mi je bilo teško da se naviknem na klimu i jezik, vredelo je, zbog celokupnog iskustva koje sam stekao usput. Zbog određenih okolnosti, prošle godine sam odlučio da je došlo vreme da se vratim kući, svojim korenima, i da iskoristim svo znanje i veštine koje sam stekao. Još u Danskoj sam znao da je JYSK kompanija sa savršenom ravnotežom cene, kvaliteta i usluge i nisam zažalio to što sam se vratio u Bugarsku da bih počeo da radim u JYSKu“, objašnjava Alexander.

Latest news

Najnovije vesti iz različitih zemalja maj 2019

Najnovije vesti iz različitih zemalja: Trčanje u dobrotvorne svrhe i biti aktivan

21/05/2019 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih zemalja u sastavu JYSK Nordic. Više o njima pročitajte ovde.

Sore tim

11 najboljih: ovo su najprivlačnije prodavnice u JYSKu

13/05/2019 - Najprivlačnije prodavnice u svakom od 11 prodajnih regiona JYSK Nordic su određene.

Preview April

Najbolje od #GOJYSK – april 2019.

10/05/2019 - Pogledajte neke od najboljih Instagram objava prethodnog meseca.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office