Skip to main content

Nazad u Bugarsku da donesemo prednost

Datum: 18/12/2018

Od strane: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Careers & HR , People

jkn
Rosen Uzunov radi kao stručnjak za IT u distributivnom centru u Božurištu.


Rosen Uzunov i Alexander Stoykov dijele iskustvo življenja u Danskoj, a kao Bugari sa dosta danskog iskustava igraju važnu ulogu u izgradnji novog distributivnog centra u Božurištu.

Kada je Rosen Uzunov imao svoj prvi dan kao zaposlenik JYSKa u aprilu 2018. godine, distributivni centar u Božurištu bio je i dalje gradilište.

jhg
Rosen Uzunov radi sa svime od mreže do hardvera u Božurištu.

Od tada se dosta dogodilo i na njegovom radnom mjestu IT stručnjaka, Rosen je bio centralni dio izgradnje IT infrastrukture u potpuno novom distributivnom centru.

“Mislim da sam bio uključen u gotovo sve od CCTV-a (televizija zatvorenog kruga) i mreže do hardvera, a takođe sam obratio veliku pažnju na ožičenje kako bih osigurao da imam znanje o tome jer bi to moglo postati neophodno", objašnjava Rosen.

Prije nego što se vratio u Bugarsku, tri godine je živio u Danskoj, gdje je studirao ICT inžinjering (Informacione i komunikacione tehnologije) na VIA univerzitetskom koledžu u Horsensu, i zaista je srećan što koristi svoje znanje o Danskoj i danskoj kulturi na poslu u Božurištu.

JYSK ili IBM

Kada se vratio u Bugarsku, imao je ponude za posao od JYSKa i IBMa, i nije zažalio što je odabrao JYSK.

"Veoma sam srećan što radim ovdje. Probudim se svako jutro i radujem se odlasku na posao. Zabavljam se sa svojim kolegama, a dio sam stvaranja nečeg zaista zanimljivog", kaže Rosen.

Takođe je zadovoljan što svojim radom u danskoj kompaniji može koristiti svoje znanje o Danskoj i danskoj kulturi u Bugarskoj.

"Mnogo mladih ljudi napusti Bugarsku i nikad se ne vraća. Vjerujem da svojim povratkom mogu dati primjer", kaže Rosen.

Bez žaljenja

Bugarska
Alexander Stoykov živio je osam godina u Danskoj prije
nego što se vratio u Božurište.

Priča Alexandera Stoykova je veoma slična priči njegovog kolege u planiranju.

Poslije osam godina življenja u Danskoj gdje je većinu vremena radio za Lego, Alexander Stoykov se vratio u Bugarsku i radi u Božurištu.

Volim Dansku zbog svega što mi je ponudila tokom mog boravka tamo. Iako je bilo teško navići se na vremenske prilike i jezik, vrijedilo je zbog svega iskustva stečenog tokom tog perioda. Zbog datih okolnosti, prošle godine sam odlučio da je vrijeme da se vratim kući, nazad svojim korjenima i iskoristim sva stečena znanja i vještine. U Danskoj sam se upoznao sa JYSKom kao kompanijom sa savršenom ravnotežom između cijena, kvalitete i usluga, i ne žalim što sam se vratio u Bugarsku da počnem raditi u JYSKu," objašnjava Alexander.

Latest news

Pregled iz zemalja za maj 2019. godine

Pregled iz zemalja: Trčanje u dobrotvorne svrhe i održavanje kondicije

21/05/2019 - Svako toliko dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od JYSK Nordic zemalja. Provjerite ih ovdje.

Sorø tim

Najboljih 11: Evo najatraktivnijih prodavnica u JYSKu

13/05/2019 - Pronađene su najatraktivnije prodavnice u svakom od 11 JYSK Nordic prodajnih regiona.

Preview April

Najbolje od #GOJYSK – April 2019.

10/05/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office