Skip to main content

Oskar digitalizuje trenutke sa VHS kaseta

Датум: 20/08/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Категорија: History , Technology

Za novi muzej kompanije JYSK u Danskoj neophodno je digitalizovati oko 100 starih VHS kaseta. To je deo posla koji ima Oskar Fisker Nielsen.

Oskar Fisker Nielsen
Oskar Fisker Nielsen digitalizuje stare VHS kasete.


Iza zida starih VHS kaseta, Oskar Fisker Nielsen, Video Producer (video producent) u marketingu, sedi i kopa da pronađe zlato. Između VHS kaseta možete da vidite samo njegovu zlatnu kosu.

Oskar radi na ogromnom projektu u kojem mora da digitalizuje oko 100 VHS kaseta na kojima su razne epizode sa Lars Larsenom i JYSKom. Na trakama su stare reklame, događaji sa dodele nagrada i televizijska učešća. 

Oskar Fisker Nielsen
Oskar Fisker Nielsen je Video Producer u marketingu u JYSKu.

Za njega je ovo bilo pravo putovanje kroz vreme. U potrazi sa trenucima zlata vrednim, fascinirale su ga i zabavile stare kasete – iako je morao da ih očisti od prašine pre nego što je počeo da radi.

„Bilo je uzbudljivo dok sam pregledavao sve stare kasete koje smo pronašli u jednoj vrlo prašnjavoj kartonskoj kutiji u starom JYSKovom muzeju zajedno sa ostalim arhivskim materijalom. Srećom, moj brat je taj koji je alergičan na prašinu. Inače bi mi bio veliki problem da pregledam kasete”, kaže Oskar i smeje se. 

Više vizuelnih i digitalizovanih sadržaja

Digitalizovane VHS trake biće deo novog JYSKovog muzeja koji je trenutno u izgradnji pri sedištu JYSKa u Danskoj.

Oskar treba da napravi kratke filmove na osnovu video kaseta. Zajedno sa ostalim materijalom oni treba da ilustruju putovanje Larsa Larsena sa JYSKom i druge poslovne poduhvate. Oskar je deo tima koji je odgovoran za JYSKov muzej, a oblast za koju je zadužen su vizuelni sadržaji. 

„Novi muzej mora da ima više vizuelnih i digitalizovanih sadržaja zbog čega je ceo tim posetio muzej Moesgaard da dobije ideje. Oni su dobri u sjedinjavanju zvuka i video sadržaja na svojim izložbama. Ako možemo da iskoristimo samo delić njihovih digitalnih ideja novi JYSKov muzej biće zaista odličan”, kaže on.

Zabavno putovanje kroz vreme

Oskar se vratio u prošlost kroz proces digitalizacije tokom kojeg je počeo i drugačije da gleda na Larsa Larsena i JYSK.

„Uzbudljivo je biti deo putovanja Larsa Larsena sa JYSKom. Stičete uvid u način na koji je Lars Larsen izneo kompaniju svojom ličnošću tokom raznih učešće na televiziji. On je toliko jak pred kamerama, i da nije takav mislim da JYSK danas ne bi bio isti”, kaže Oskar pre nego što nam je ispričao u kojoj meri se filmska produkcija promenila od trenutka kada je napravljena prva reklama. 

„Bilo je uzbudljivo dok sam pregledavao sve stare kasete koje smo pronašli u vrlo prašnjavoj kartonskoj kutiji”
Oskar Fisker Nielsen

„Vrlo je zabavno videti da su u to vreme mogli ni iz čega da naprave reklamu. Iako se filmska produkcija vremenom promenila, i dalje je zabavno uočiti u kojoj meri je suština tog vremena ostala u identitetu današnjeg JYSKa. Iz tog razloga mislim da kasete pričaju važnu priču i koju treba ispričati drugima”, kaže Oskar.

Očekuje se da će novi muzej kompanije JYSK biti završen u jesen 2018. godine nakon čega će zaposleni i partneri moći da ga posete.

U nastavku možete da pogledate neke stare snimke sa VHS kaseta:

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office