Skip to main content

Oko sveta: Proslava 20 godina u Poljskoj, novi solarni paneli i stipendija Donesi predanost

Датум: 21/10/2022

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Sustainability , People , Seamless Cross Channel , Technology

Prevod: www.languagewire.com

S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Proslava 20 godina u Poljskoj

U avgustu, JYSK u Poljskoj je proslavio svoju 20. godišnjicu.

Godišnjica je zvanično proslavljena tokom velike gala proslave za sve zaposlene.

President & CEO, Jan Bøgh, Executive Vice President Retail, Mikael Nielsen, i Executive Vice President Finance and IT, Henrik Naundrup, pridružili su se proslavi i zahvalili poljskim kolegama na njihovim velkim naporima.

20 godina u Poljskoj

 

Novi solarni paneli su postavljeni i priključeni u DCBu

Novi fotonaponski sistem je postavljen i priključen u distributivnom centru JYSKa u Božurištu u Bugarskoj.

Prema procenama, novi solarni paneli će pokrivati 15% potrošnje električne energije distributivnog centra. Stoga, distributivni centar će svake godine smanjiti emisije ugljenika za 580 tona.

U planu je ugradnja još više solarnih panela tokom sledećih godina, te dalje smanjujući emisije.

U JYSKu, cilj nam je da prepolovimo emisije gasova sa efektom staklene bašte koje emitujemo napajanjem i zagrevanjem svih naših prodavnica, distributivnih centara, kancelarija i vozila u vlasništvu preduzeća do 2030. godine.

Solarni paneli u DCB

 

Podrška fudbalu za sve

JYSKov distributivni centar u Nešou u Švedskoj je ponosni sponzor lokalnog fudbalskog tima Fudbal za sve. Tim se sastoji od dece sa smetnjama u razvoju.

Među drugim stvarima, JYSKovo sponzorstvo doprinosi subvencionisanim članarinama i autobuskom prevozu kako bi ti mogao da učestvuje u takmičenjima.

Sponzorstvo je produženo ranije ove godine.

Fudbal za sve

 

Rumunske kolege zajedno na zabavi

U septembru, sve kolege iz JYSKa u Rumuniji su mogle da se okupe i proslave JYSK godišnju zabavu, prvi put nakon 2019. godine. Zbog restrikcija usled korone, to nije bilo moguće ni 2020 niti 2021. godine.

Poslednji put da su se sve kolege okupile radi proslave, JYSK u Rumuniji imao je 80 prodavnica. Danas, taj broj iznosi 125, što znači da je mnogim kolegama ovo bio prvi put da budu zajedno na zabavi.

Zabava se održala u Hard Rock Caféu u Bukureštu, a tema je bila glam rock.

 

JYSKova stipendija „Donesi predanost“

U ponedeljak, 10 oktobra, ragbi pejer u invalidskim kolicima Kaare Momme Nielsen iz danskog nacionalnog tima postao je prva osoba koja je dobila JYSKovu stipendiju „Donesi predanost“’.

Stipendija je deo glavnog sponzorstva parasporta u Danskoj od strane JYSKa u Danskoj. Stipendija će biti dodeljivana svake godine najmanje jednom parasportisti koji obećava, a koji pokazuje veliku posvećenost.

Stipendiju je uručila Kristine Brunsborg, udovica osnivača JYSKa, Larsa Larsena.
 

Donesi predanost,

 

Podizanje svesti o održivom razvoju 

U junu, poljski grad Katovice bio je domaćin 11. Svetskog urbanog foruma (WUF11) koji organizuju Ujedinjene nacije. WUF predstavlja glavnu globalnu konferenciju o održivoj urbanizaciji i promoviše ciljeve održivog razvoja.

KATO Urban Corner je deo WUF11 i cilj mu je promovisanje znanja i dobrih praksi povezanih sa održivim razvojem. 

JYSK je partner KATO Urban Cornera i opremio je lokaciju, te aktivno podržava radionice, npr. sponzorisanjem odbačenog nameštaja radionici koja se fokusira na smanjenje otpada. Nameštaj je odbacilo odeljenje za kvalitet u JYSKovom distributivnom centru u Radomskom i sada će, kao deo radionice za manje otpada, biti renovirano i biti ponovo upotrebljiv. 

Urbano
„JYSK u Poljskoj se pridružio projektu KATO Urban Corner jer verujemo u moć obrazovanja o životnoj sredini“, rekao je Adrian Dróżdż, Regional Sales Manager u JYSKu.

 

 

Unified Commerce je dostigao važnu ključnu tačku

U utorak 11 oktobra, Unified Commerce (UC) transformacija u JYSKu dostigla je važnu ključnu tačku, jer je prva JYSKova prodavnica bila spremna da koristi novo UC POS (prodajno mesto).

Novi UC POS će pružiti kupcima mnogo fleksibilniji put kupaca. UC omogućava inspiraciju i informisanje, zamenu/otkazivanje, dovršetak porudžbina i vraćanje/zamenu bilo gde i na svim dodirnim mestima i uređajima.

Potpuna funkcionalnost koju poseduje UC POS biće na kraju dostupna i na mobilnim uređajima u prodavnicama. Na primer, to će omogućiti započinjanje porudžbine u odeljenju za dušeke, a njen dovršetak na blagajni ili možete da dovršite porudžbinu preko telefona.

Primena će biti započeta u Danskoj, ali sve zemlje će na kraju posedovati nove mogućnosti.
 

UC POS

 

 

Ministar i ambasadori u poseti DC u Božurištu

U septembru, bugarski ministar ekonomije i privrede, g. Nikola Stoyanov, kao i ambasadori/diplomatske misije Danske, Ššanije, Holandije, Belgije, Švajcarske, Austrije, Grčke, Turske, Srbije, Rumunije, Moldavije, kao Bosne i Heregovine posetili su JYSKov distributivni centar u Božurištu u Bugarskoj.

Poseta je dobro prošla, a gosti su imali mnogo pitanja.

Poseta je bila deo zvaničnog sastanka čiji je domaćin bio National Company Industrial Zones EAD (NCIZ) u industrijskom parku Sofija-Božurište, čiji je deo i DC u Božurištu.
 

Poseta DCBu

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office