Skip to main content

Around the World: Proslava 20 godina u Poljskoj, novi solarni paneli i stipendija Bring Dedication

Datum: 21/10/2022

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: Sustainability , People , Seamless Cross Channel , Technology

Prevod: www.languagewire.com

Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Proslava 20. godišnjice u Poljskoj

U augustu je JYSK Poljska proslavio svoju 20. godišnjicu.  

Godišnjica je službeno proslavljena na velikoj svečanosti za sve zaposlenike.

President & CEO (predsjednik i izvršni direktor), Jan Bøgh, Executive Vice President Retail (izvršni potpredsjednik maloprodaje), Mikael Nielsen, te Executive Vice President Finance and IT (izvršni potpredsjednik za finansije i IT), Henrik Naundrup, pridružili su se proslavi i zahvalili svojim poljskim kolegama na njihovom velikom zalaganju.

20 godina u Poljskoj

 

Postavljeni su novi solarni paneli i koriste se u DCB-u

Novi fotovoltaični sistem se koristi u JYSKovom distributivnom centru u Božurištu u Bugarskoj.

Prema procjenama, novi solarni paneli će pokriti 15 % potrošnje distributivnog centra. Tako će distributivni centar smanjiti emisije ugljika s 580 tona svake godine.

Plan je da se instalira još solarnih panela u narednim godinama i tako dodatno smanje emisije.

Naš cilj u JYSKu je da prepolovimo emisije stakleničkih plinova koji nastaju napajanjem i grijanjem naših prodavnica, distributivnih centara, kancelarija i službenih vozila do 2030.

Solarni paneli DCB

 

Podrška za Football for All

JYSKov distributivni centar u Nässjöu u Švedskoj je ponosan sponzor lokalnog nogometnog tima Football for All. Tim čine djeca s tjelesnim poteškoćama.

Između ostalog, JYSKovo sponzoriranje pridonosi subvencioniranju članarina i putovanja autobusom kako bi tim mogao učestvovati u turnirima.

Sponzorstvo je produženo ranije ove godine.

Football for all

 

Rumunska zabava za sve kolege

U septembru su se sve kolege iz JYSK Rumunije uspjele okupiti i proslaviti JYSK Annual Party prvi put od 2019. godine. Zbog ograničenja tokom pandemije korone, to nije bilo moguće ni 2020. niti 2021.

Posljednji put kad su se sve kolege mogle okupiti na proslavi JYSK Rumunija je imao 80 prodavnica. Danas je broj prodavnica 125, što znači da je mnogim kolegama ovo bio prvi put da učestvuju na zabavi. 

Zabava je održana u Hard Rock Caféu u Bukureštu, a tema je bila glam rock.

 

JYSKova stipendija Bring Dedication

U ponedjeljak 10. oktobra, igrač rugbyja u invalidskim kolicima, Kaare Momme Nielsen, iz danskog nacionalnog tima postao je prvi dobitnik JYSKove Bring Dedication stipendije.

Stipendija je dio glavnog sponzorstva JYSK Danske za Parasport Denmark. Stipendija će se dodjeljivati svake godine jednom ili većem broju obećavajućih parasportaša koji pokazuju veliko zalaganje.

Stipendiju je uručila Kristine Brunsborg, udovica JYSKovog osnivača, Larsa Larsena.
 

Donesi predanost

 

Podizanje svijesti o održivom razvoju 

U junu je poljski grad Katowice bio domaćin 11. World Urban Forumu (WUF11) koji organiziraju Ujedinjene nacije. WUF je vrhunska globalna konferencija o održivoj urbanizaciji i promovira ciljeve održivog razvoja.

KATO Urban Corner je dio WUF11-a i nastoji poticati znanje i dobre prakse u pogledu održivog razvoja. 

JYSK je partner KATO Urban Cornera, opremio je lokaciju i aktivno podržava radionice, npr. sponzoriranjem odbačenog namještaja za radionice koje su fokusirane na smanjenje otpada. Riječ je o namještaju koji je odbacio odjel za upravljanje kvalitetom u JYSKovom distributivnom centru u Radomskom i koji će odsad, kao dio radionice za smanjenje otpada, biti renoviran i dobiti novi život. 

Urban
"JYSK Poljska se pridružio projektu KATO Urban Corner jer vjerujemo u moć edukacije o zaštiti okoliša", kaže Adrian Dróżdż, Regional Sales Manager (regionalni voditelj prodaje) u JYSKu.

 

 

Unified Commerce postiže važnu prekretnicu

U utorak 11. oktobra, Unified Commerce (UC) transformacija u JYSKu postigla je važnu prekretnicu jer je prva JYSKova prodavnica bila spremna za primjenu novog UC POS-a (Point of Sale, prodajno mjesto).

Novi UC POS će našim kupcima pružiti fleksibilnije korisničko iskustvo. UC omogućava inspiraciju i obaviještenost, zamjenu/otkazivanje, naručivanje te vraćanje/zamjenu bilo gdje i širom svih kontaktnih tačaka i uređaja.

Puna funkcionalnost UC POS-a će eventualno biti dostupna i na mobilnim uređajima u prodavnicama. To će, naprimjer, omogućiti da se započne narudžba u području madraca i završi na kasi ili da se cjelokupna narudžba izvrši na telefonu.

Uvođenje će započeti u Danskoj, ali će sve države s vremenom dobiti te nove mogućnosti.
 

UC POS

 

 

Ministri i ambasadori u posjeti distributivnom centru u Božurištu

U septembru su bugarski ministar za ekonomiju i industriju, gospodin Nikola Stoyanov, kao i ambasadorske/diplomatske misije Danske, Španije, Holandije, Belgije, Švicarske, Austrije, Grčke, Turske, Srbije, Rumunije, Moldavije, Bosne i Hercegovine, posjetili JYSKov distributivni centar u Božurištu u Bugarskoj.

Posjeta je prošla dobro, a gosti su imali mnoga pitanja.

Posjeta je bila dio službenog sastanka koji je upriličio National Company Industrial Zones EAD (NCIZ) u Industrijskom parku Sofija-Božurište, čiji je dio i distributivni centar Božurište.
 

Posjeta DCB-u

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office