Skip to main content

Oko sveta: CSR nagrada, PR događaji i polaganje kamena temeljca u Božurištu

Datum: 06/05/2022

Autor: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Awards , Careers & HR , CSR

Prevod: www.languagewire.com

S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Poljska donira dušeke za beskućnike i napuštene životinje

U nekim situacijama, JYSK ne može da stavi određene proizvode u prodaju zbog grešaka u proizvodnji, što se desilo sa 5000 naddušeka u JYSK Poljska. Međutim, oni su odlučili da na najbolji način iskoriste ovu situaciju pošto su dušeci i dalje bili upotrebljivi. Dakle, donirali su svih 5000 naddušeka u januaru dvema nacionalnim organizacijama – jedna od njih pruža podršku beskućnicima, a druga pomaže napuštenim životinjama.

Pas

 

JYSKovi proizvodi se promovišu na događajima u raznim zemljama

PR događaj

 

Danska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Švedska samo su neke od zemalja u kojima se nedavno održao uspešan događaj na kojem je promovisan novi JYSKov asortiman. JYSK Zapadni Balkan ujedno je bio domaćin otvorenog događaja na kojem je promovisan novi asortiman baštenskog nameštaja pod nazivom „Oseti Skandinaviju“.

(Da biste stekli uvid u naše događaje, možete da pogledate video zapis sa danskog događaja u nastavku.)

Izgradnja distribucionog centra Lelistad je odložena

Nažalost, izgradnja novog distribucionog centra u Lelistadu, Holandija, morala je da bude odložena. Početak izgradnje je prvobitno planiran za jun 2022, međutim, usled povećanja cena sirovina i usluga kao posledica rada u Ukrajini, JYSK će započeti izgradnju nešto kasnije.

„Uveren sam da je aktuelna situacija finansijski pogodila većinu kompanija, tako da su svi naši partneri sa kojima sa sarađujemo u Lelistadu razumeli naše razloge za odlaganje izgradnje. Naravno, veoma smo im zahvalni na razumevanju. Radujem se kasnijem nastavku naše saradnje“, rekao nam je Jan Bøgh, President i CEO kompanije JYSK.

JYSK distribucioni centar
Ilustracija distribucionog centra u Lelistadu

 

Distribucioni centar u Božurištu se proširuje

Kao rezultat proširenja, distribucioni centar kompanije JYSK u Božurištu, Bugarska, povećao je kapacitet za gotovo 30%.

Na zvaničnoj ceremoniji polaganja kamena temeljca najavljen je početak izgradnje.

Među gostima bili su Jes Brogord Nielsen, ambasador Danske u Bugarskoj i Ventsislav Chavdarov, Logistics Manager u distribucionom centru Božurište. Zvaničnici su simbolično položili kamen temeljac.

Očekuje se da će radovi na izgradnji biti završeni do kraja 2022. godine. 

JYSK distribucioni centar

 

Distribucioni centar u Ečeru primio je prvu turu proizvoda

Distribucioni centar u Ečeru je 16. marta održao slavlje povodom početka rada, a tom prilikom je prvi kamion došao i isporučio proizvode u distribucioni centar u Ečeru, Mađarska. Početak rada je proslavljen uz tortu koja je svojim izgledom podsećala na distribucioni centar. Planira se da novi distribucioni centar počne sa isporukom robe u mađarske prodavnice krajem maja.

Slavlje u JYSKu

 

Rumunija pomaže deci i osvaja nagradu

Projekat „JYSK kamp“, koji se odigrao prošle godine u organizaciji NVO-a Casa Bună i uz sponzorstvo JYSK Rumunija, dobio je nagradu u kategoriji obrazovanja na dodeli nagrada CSR u Bukureštu. Cilj ovog projekta jeste da se deca nauče zdravim životnim navikama. Projekat će se nastaviti i ove godine, a prvi JYSKov kamp za 2022. već se održao u aprilu.

JYSK Rumunija ujedno je pomogao u finansiranju i opremanju dve kuće uz pomoć dobrotvorne organizacije „Hope and Homes for Children“. Ove dve kuće biće novi i trajan dom za 24 deteta sa posebnim potrebama.

JYSK nagrada
Raluca Dascălu, JYSK Communications Manager u Rumuniji, prima CSR nagradu

 

Posebno ukrašene patike pokazuju posvećenost

Nikola Vasilić iz JYSKove prodavnicu u Čačku u Srbiji, jedan je od zaposlenih koji je izabran da učestvuje u programu za poziciju Store Manager Trainee u Srbiji. On je veoma zadovoljan što je dobio priliku da učestvuje u SMT programu i želeo je da bude spreman i pokaže svoju posvećenost. Zato je on ukrasio svoje patike na poseban način. 

„Planiram dugu karijeru u JYSKu i želeo sam da obeležim ovaj plan na simboličan način“, rekao nam je Nikola.

JYSKovi zaposleni
Nikola Vasilić i njegove patike

 

JYSK podržava Ukrajinu

Od početka rata u Ukrajini u februaru, JYSK je ukazao pomoć na brojne načine. JYSK je donirao proizvode kao što su čaršavi, posteljina, peškiri i druge proizvode Agenciji za izbeglice Ujedinjenih nacija, UNHCR. JYSK je takođe sarađivao sa lokalnim NVO organizacijama u susednim zemljama kao što su Poljska, Slovačka, Rumunija i Mađarska.

Takođe, JYSKovi zaposleni su se udružili kako bi podržali zaposlene u Ukrajini lokalnim fondovima za donacije u raznim JYSKovim zemljama.

JYSK distribucioni centar
Simon Kollerup, ministar za industriju, poslovanje i finansije (levo na slici) posetio je distribucioni centar u Uldumu, Danska, kada je JYSK poslao 26.000 ćebadi u Poljsku kako bi pomogao izbeglicama iz Ukrajine.

 

Da li imate neku priču za nas?

U našoj seriji „Oko sveta“ sve su priče podjednako važne, bile one velike ili male.

Da li želite da vaša priča postane deo GOJYSK.com univerzuma? Pošaljite nam priču na GOJYSK@JYSK.com.

 

Latest news

Winner

Gryfice je najatraktivnija JYSKova prodavnica na svetu

06/06/2023 - Tokom proteklih meseci, organizovano je takmičenje za najatraktivniju JYSKovu prodavnicu na svetu.

Viktor Pekez

Viktorovih dvanaest godina u JYSKu - kolegijalnost i timski duh kao ključ uspjeha

05/06/2023 - Samo 6 meseci je bilo dovoljno da, zbog svog izuzetnog zalaganja, Viktor Pekez od pozicije Sales Assistanta postane Deputy Store Manager JYSK prodavnice u Pančevu – radnom mestu na kojem i posle 12 godina, svakodnevno uči i razvija se.

New PoS

Uvođenje sistema Unified Commerce se ubrzava

31/05/2023 - Novo mesto prodaje sa sobom donosi mnoštvo novih funkcija. A sada se uvođenje ubrzava.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office