Skip to main content

Širom svijeta: CSR nagrada, PR događaji i prvi travnjak u Božurištu

Datum: 06/05/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Awards , Careers & HR , Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Poljska je donirala madrace za beskućnike i životinje

Ponekad JYSK ne može prodati određene proizvode zbog grešaka u proizvodnji, što je bio slučaj s 5000 prekrivača za madrace u JYSKu Poljska. Međutim, odlučili su preokrenuti situaciju nabolje jer su se madraci i dalje mogli iskoristiti. Zato je svih 5000 prekrivača za madrace u januaru donirano dvjema državnim organizacijama, od kojih jedna pruža podršku beskućnicima, a druga pomaže napuštenim životinjama.

Pas

 

Događaji promoviraju JYSKove proizvode u raznim zemljama

PR događaj

 

Danska, Ujedinjeno Kraljevsko i Švedska su neke od zemalja koje su nedavno održale uspješan događaj koji je promovirao JYSKov novi asortiman. JYSK Zapadni Balkan je također održao događaj na kojem se novi asortiman za eksterijer promovirao događajem u vrtu naziva “Osjeti Skandinaviju”.

(Da biste dobili uvid u naše događaje, možete pogledati video s danskog događaja u nastavku.)

Distributivni centar Lelystad je odgođen

Nažalost, izgradnja novog distributivnog centra u Lelystadu, Nizozemska, je odgođena. Izgradnja je prvobitno trebala započeti u junu 2022., ali zbog rasta cijena sirovina i usluga kao rezultata rata u Ukrajini, JYSK će izgradnju započeti kasnije.

“Uvjeren sam da je većina kompanija finansijski pogođena trenutnom situacijom i svi partneri s kojima radimo u Lelystadu su prihvatili naše razloge za odgađanje. Zahvalni smo im, naravno, na razumijevanju, a ja se veoma radujem nastavku naše saradnje kasnije”, kaže Jan Bøgh, President i CEO JYSKa.

JYSK DC
Ilustracija DC-a u Lelystadu

 

Distributivni centar Božurište se širi

Proširenjem je JYSKov distributivni centar u Božurištu, Bugarska, povećao svoj kapacitet za skoro 30 %.

Službena ceremonija prvog travnjaka je najavila početak aktivnosti izgradnje.

Među gostima su bili Jes Brogord Nielsen, danski ambasador u Bugarskoj, i Ventsislav Chavdarov, Logistics Manager distributivnog centra Božurište. Dužnosnici su simbolično započeli građevinske radove.

Završetak građevinskih radova se očekuje prije kraja 2022. 

JYSK DC

 

Distributivni centar u Esceru je prvi put dobio proizvode

Distributivni centar u Esceru je 16. marta imao GO-Live proslavu pokretanja, kada je prvi kamion stigao i isporučio proizvode novom distributivnom centru u Esceru, Mađarska. Pokretanje je proslavljeno tortom koja je napravljena da izgleda kao novi DC. Plan je da novi DC započne distrubuciju prvih isporuka mađarskim prodavnicama do kraja maja.

JYSKova proslava

 

Rumunija je pomogla djeci i osvojila nagradu

Projekat JYSK Camp koji se održao prošle godine i koji je organizovao NVO Casa Bună i koji je sponzorirao JYSK Rumunija, dobio je nagradu u kategoriji obrazovanja na dodjeli nagrada CSR Awards Gala u Bukureštu. Cilj projekta je podučiti djecu o zdravim životnim navikama. Projekat se nastavlja ove godine, a prvi JYSK Camp 2022. se već održao u aprilu.

JYSK Rumunija je također pomogao finansirati i opremiti dvije kuće u sklopu dobrotvorne organizacije “Hope and Homes for Children”. Dvije kuće će biti novi i trajni dom za 24 djeteta s posebnim potrebama.

JYSKova nagrada
Raluca Dascălu, JYSK Communications Manager u Rumuniji, primila je CSR nagradu

 

Prilagođene tenisice pokazuju posvećenost

Nikola Vasilić iz JYSKove prodavnice u Čačku u Srbiji je jedan od zaposlenika koji su odabrani da učestvuju u programu Store Manager Trainee u Srbiji. Bio je veoma zadovoljan prilikom za učešće u SMT programu i želio je biti spreman i pokazati svoju posvećenost. Zato je prilagodio svoje tenisice. 

“Planiram dugotrajnu karijeru u JYSKu i želio sam obilježiti ovaj plan na simboličan način”, kaže Nikola.

Zaposlenik JYSKa
Nikola Vasilić i njegove tenisice

 

JYSK podržava Ukrajinu

Još otkako je rat u Ukrajini počeo u februaru, JYSK je pomogao na razne načine. JYSK je donirao proizvode poput plahti, posteljine, peškira i drugih proizvoda Agenciji UN-a za izbjeglice, UNHCR. JYSK je sarađivao i s lokalnim NVO-ima u susjednim zemljama kao što su Poljska, Slovačka, Rumunija i Mađarska.

JYSKovi zaposlenici su se također okupili kako bi podržali naše zaposlenike iz Ukrajine lokalno doniranim novčanim sredstvima u raznim zemljama gdje JYSK posluje.

JYSK DC
Simon Kollerup, ministar za industrijska, poslovna i finansijska pitanja (s lijeve strane) je posjetio distributivni centar u Uldumu, Danska, kada je JYSK poslao 26 000 deka u Poljsku kao pomoć ukrajinskim izbjeglicama.

 

Imate li priču za nas?

U našoj seriji Širom svijeta nijedna priča nije prevelika ili premala da se ne bi istaknula.

Želite li da vaša priča bude dio GOJYSK.com svijeta? Dajte nam nagovještaj na stranici GOJYSK@JYSK.com.

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office