Skip to main content

Od robe sa greškom do dobrotvornog priloga

Датум: 18/04/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Sustainability , Logistics

28000 čaršava

Nismo mogli da ove čaršave stavimo u prodaju u JYSK prodavnicama jer su bili kraći za 5 cm.

Umesto toga, donirali smo ih Vojsci spasa, nakon čega su prerađeni u krpe za čišćenje za elektronsku industriju.

Prihod od prodaje krpa će biti iskorišćen za potrebe siromašnih porodica putem Vojske spasa.

Zahvaljujući saradnji JYSKa i Vojske spasa, 28000 čaršava sa greškom biće iskorišćeno za prikupljanje humanitarne pomoći.

JYSK izuzetno vrednuje kvalitet proizvoda. Međutim, čak i najkvalitetniji pamuk neće zadovoljiti kupca ako je čaršav sa lastišem za 5 cm kraći nego što bi trebalo.

Upravo se to desilo kada je JYSK nedavno dobio 28000 čaršava koji su bili prekratki za dušeke.

Zbog nastale greške, Category Manager (menadžer kategorije) Kathrine Møller Nielsen morala je da pronađe kreativno rešenje kako bi sprečila da se čaršavi bace, čime bi se utrošilo dosta resursa.

Kathrine Møller Nielsen
Category Manager Kathrine Møller Nielsen morala je da pronađe kreativno rešenje kako bi sprečila da se čaršavi bace.

„Podrazumeva se da ne prodajemo prekratke čaršave, jer to nije u skladu sa očekivanjima naših kupaca. Zato smo se raspitali da li postoji način na koji možemo da iskoristimo te čaršave u čiju je proizvodnju uloženo dosta pamuka i energije“, objasnila nam je Kathrine.

Od čaršava do krpa

Obratila nam se Vojska spasa, međunarodna humanitarna organizacija koja je specijalizovana za pružanje pomoći siromašnim porodicama i predložila je sjajan način na koji će moći da upotrebe čaršave.

„Dostavili smo sve čaršave kompaniji u Poljskoj sa kojom sarađujemo. Isekli su ih u manje krpe koje se koriste za čišćenje mašina u elektronskoj industriji. Krpe su proizvedene od čaršava najvišeg kvaliteta, koji sadrže 100% pamuka, pa smo zato mogli da naplatimo dobru cenu za njih od kompanija kojima je potrebna ova vrsta krpa“, objasnio nam je Kasper Kristiansen, menadžer centra u Vojsci spasa.

Kao humanitarna NVO, Vojska spasa će iskoristiti taj novac kako bi pružila pomoć siromašnim porodicama. Na taj način, čaršavi koji su bili predviđeni za bacanje u otpad na kraju su pomogli velikom broju siromašnih porodica.

„Srećna sam što smo uspeli da pronađemo dobro rešenje i što nismo tek tako bacili čaršave. Sjajno je što smo zahvaljujući njima uspeli da prikupimo sredstva za plemenit cilj“, ispričala nam je Kathrine Møller Nielsen.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office