Skip to main content
DC Cheste

Novi i moderan distributivni centar sada radi u Španiji

Datum: 07/09/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Logistics , Technology

Distributivni centar Česte

Od sada se roba u JYSKove prodavnice u Španiji i Portugalu isporučuje iz Čestea umesto iz Valensije. Novi distributivni centar je moderniji i nudi više prostora od starog u Valensiji. 

Allan Kjærgaard
Allan K. Kjærgaard je Executive Vice President Logistics (izvršni potpredsednik za logistiku) u JYSKu.

Kada kamioni moraju da pokupe robu iz JYSKovog distributivnog centra u Španiji, sada moraju da podese GPS za 25 kilometara. Distributivni centar Valensija je ponovo otvoren kao distributivni centar Česte u potpuno novim prostorijama i preseljen 25 kilometara izvan Valensije.

Otvaranje je trebalo da bude proslavljeno 1. septembra 2020. ali situacija sa virusom korona nam to nije omogućila. Međutim, svi zaposleni sada rade u Česteu i prva paleta je napustila centar. Centar je spreman i radi.

„Želeli smo veći distributivni centar a stari je bio smešten u stare zgrade na više nivoa. Sada imamo veliko lepo skladište koje je spremno za buduća proširenja“, kaže Allan K. Kjærgaard, Executive Vice President Logistics u JYSKu.

Spremni za buduća proširenja

Novi distributivni centar se razlikuje od drugih distributivnih centara JYSKa jer zaposleni moraju ručno da preuzmu robu i pripreme je za isporuku, dok su ostali u potpunosti automatizovani i police su visoke do 40 metara.

„Distributivni centar je velika investicija a pošto za sada imamo samo 60–70 prodavnica u Španiji i Portugalu, još uvek nema smisla investirati u veliki automatizovani sistem. Ali, imamo mogućnost da kasnije proširimo distributivni centar ako bude potrebno“, kaže Allan K. Kjærgaard.

Ključevi za novi distributivni centar su uručeni 1. jula 2020. a od tada su sve aktivnosti korak po korak prebacivane u Česte. Na listi zadataka sada samo preostaje da se konačno zatvori stari distributivni centar u Valensiji.

Činjenice o distributivnom centru u Česteu

  • 50.949 kvadratnih metara prostora u skladištu
  • Kapacitet 65.333 evropaleta
  • 53 platforme za utovar/istovar
  • 25 kilometara izvan Valensije

 

Latest news

Spain

Najviše novih prodavnica otvoreno u Španiji i Poljskoj

28/09/2023 - Ove fiskalne godine, u nijednoj drugoj zemlji nije otvoreno toliko mnogo prodavnica kao u Španiji i Poljskoj.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za Paraolimpijske igre

26/09/2023 - Do Paraolimpijskih igara u Parizu ostalo je manje od godinu dana, a predstavnici kompanije JYSK su porazgovarali sa nekim od sportista koji će učestvovati u igrama.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Oko sveta: Grčka osvojila Business Champions Award, Španija i Portugal dostigli broj od 150 prodavnica

22/09/2023 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office