Skip to main content
DC Cheste

Novi i moderan distributivni centar sada radi u Španiji

Datum: 07/09/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Logistics , Technology

Distributivni centar Česte

Od sada se roba u JYSKove prodavnice u Španiji i Portugalu isporučuje iz Čestea umesto iz Valensije. Novi distributivni centar je moderniji i nudi više prostora od starog u Valensiji. 

Allan Kjærgaard
Allan K. Kjærgaard je Executive Vice President Logistics (izvršni potpredsednik za logistiku) u JYSKu.

Kada kamioni moraju da pokupe robu iz JYSKovog distributivnog centra u Španiji, sada moraju da podese GPS za 25 kilometara. Distributivni centar Valensija je ponovo otvoren kao distributivni centar Česte u potpuno novim prostorijama i preseljen 25 kilometara izvan Valensije.

Otvaranje je trebalo da bude proslavljeno 1. septembra 2020. ali situacija sa virusom korona nam to nije omogućila. Međutim, svi zaposleni sada rade u Česteu i prva paleta je napustila centar. Centar je spreman i radi.

„Želeli smo veći distributivni centar a stari je bio smešten u stare zgrade na više nivoa. Sada imamo veliko lepo skladište koje je spremno za buduća proširenja“, kaže Allan K. Kjærgaard, Executive Vice President Logistics u JYSKu.

Spremni za buduća proširenja

Novi distributivni centar se razlikuje od drugih distributivnih centara JYSKa jer zaposleni moraju ručno da preuzmu robu i pripreme je za isporuku, dok su ostali u potpunosti automatizovani i police su visoke do 40 metara.

„Distributivni centar je velika investicija a pošto za sada imamo samo 60–70 prodavnica u Španiji i Portugalu, još uvek nema smisla investirati u veliki automatizovani sistem. Ali, imamo mogućnost da kasnije proširimo distributivni centar ako bude potrebno“, kaže Allan K. Kjærgaard.

Ključevi za novi distributivni centar su uručeni 1. jula 2020. a od tada su sve aktivnosti korak po korak prebacivane u Česte. Na listi zadataka sada samo preostaje da se konačno zatvori stari distributivni centar u Valensiji.

Činjenice o distributivnom centru u Česteu

  • 50.949 kvadratnih metara prostora u skladištu
  • Kapacitet 65.333 evropaleta
  • 53 platforme za utovar/istovar
  • 25 kilometara izvan Valensije

 

Latest news

Three Store Managers Chrismas products

Najbolji novogodišnji/božićni proizvodi po izboru troje menadžera prodavnice

02/12/2022 - Troje menadžera prodavnice je pokazalo svoje omiljene proizvode iz novog novogodišnjeg/božićnog asortimana.

Lars Ringtved

JYSK se posvećuje smanjenju ekološkog otiska tekstilne industrije

29/11/2022 - Kompanija JYSK se pridružila dobrovoljnoj sektorskoj saradnji u Danskoj koja ima za cilj da smanji ekološki i klimatski otisak tekstilne industrije.

Jan Bøgh

JYSK ponovo ima rekordne rezultate

24/11/2022 - U predgovoru godišnjeg izveštaja, pod naslovom „Jake vrednosti tokom turbulentne godine“ Jan Bøgh, President & CEO (predsednik i glavni izvršni direktor) daje svoj osvrt na proteklu godinu u JYSKu.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office