Skip to main content
DC Cheste

U Španiji je sada otvoren nov i moderan distributivni centar

Datum: 07/09/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Logistics , Technology

DC Cheste

Od sada će se JYSKovim prodavnicama u Španiji i Portugalu roba isporučivati iz grada Cheste umjesto iz Valencije. Novi distributivni centar je moderniji i pruža više prostora od starog u Valenciji. 

Allan Kjærgaard
Allan K. Kjærgaard je Executive Vice President Logistics (izvršni potpredsjednik za logistiku) u JYSKu.

Sada za preuzimanje robe iz JYSKovog distributivnog centra u Španiji vozači kamiona moraju prilagoditi odredište u postavkama GPS-a za 25 kilometara. DC Valencia je ponovo otvoren pod nazivom DC Cheste u modernim novim objektima i premješten je 25 kilometara od Valencije.

Otvaranje je trebalo biti slavljeno 1. septembra 2020., ali to nije moguće zbog situacije s koronom. Međutim, svo osoblje sada radi u gradu Cheste i prva paleta je napustila lokaciju. Lokacija je u pogonu.

„Htjeli smo veći distributivni centar, a stari je bio lociran u starim zgradama na više nivoa. Sada imamo lijepo veliko skladište, koje je spremno za buduća proširenja”, kaže Allan K. Kjærgaard, Executive Vice President Logistics u JYSKu.

Spremno za buduća širenja

Novi distributivni centar razlikuje se od drugih JYSKovih distributivnih centara u tome što u njemu radnici moraju ručno preuzimati robu i pripremati je za isporuku, a svi drugi su automatizirani i imaju police visine do 40 metara.

„Distributivni centar je vrlo velika investicija i s obzirom na to da u Španiji i Portugalu trenutno imamo samo 60 – 70 prodavnica, još nije potrebno investirati u ogroman automatiziran sistem. Ali taj distributivni centar kasnije možemo po potrebi proširiti”, kaže Allan K. Kjærgaard.

Ključevi za novi distributivni centar predani su 1. jula 2020., a od tada su sve aktivnosti postupno premještene u Cheste. Sada je jedini preostali zadatak konačno zatvoriti stari distributivni centar u Valenciji.

Činjenice o distributivnom centru Cheste

  • 50.949 kvadratnih metara prostora u skladištu
  • kapacitet: 65.333 europalete
  • 53 kapije za kontejnere
  • 25 kilometara od Valencije

 

Latest news

JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK doseže 50 prodavnica u Bugarskoj

23/03/2023 - U martu 2023. je JYSK proslavio važnu prekretnicu u Bugarskoj dosegnuvši 50 prodavnica u državi. Pedeseta prodavnica je otvorena u istom gradu u kojem se nalazi naša prva bugarska prodavnica, Plovdivu.

JYSK in my home

JYSK u mom domu

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji vaši kolege koriste JYSKov namještaj i proizvode u skladu s njihovim potrebama.

Anna Rusnáková

“Pronašla sam se u ovom poslu”

17/03/2023 - Anna Rusnáková iz grada Rimavská Sobota u Slovačkoj kaže da se pronašla u radu u prodavnici.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office