Skip to main content

Nova mašina pravi prilagođena pakovanja za online narudžbine

Датум:

Author: Sandra Martinsson, Communications Manager, JYSK Sverige

Категорија: Product Quality & Safety , E-Business , Logistics

Veronica and Dave jobbar med Packsizemaskinen
Veronica i Dave rade na mašini za pakovanje u Nešeu

Od maja meseca, JYSK je počeo da pravi prilagođena pakovanja za online narudžbine. Smanjenje količine vazduha u paketima omogućava da transport bude sigurniji i pogodniji za životnu sredinu.

„Najveća prednost je što dobijate kartonsku kutiju koja je savršene veličine za pakovanje robe tako da ne morate previše da razmišljate“, kaže Veronica Azefack. Ona i Dave Nilsson rade u JYSKovom distributivnom centru u Nešeu, Švedska.

Tri nove mašine u JYSKovim distributivnim centrima u Uldumu u Danskoj, Radomskom u Poljskoj i Nešeu u Švedskoj su unapredile pripremu isporuke proizvoda kupcima koji naručuju online.

Prilagođeno proizvodima

JYSK je 2017. godine pokrenuo projekat za optimizaciju transporta manjih artikala kupljenih online. Rešenje je mašina kompanije Packsize koja pravi pakete prilagođene veličini proizvoda.

Pernille G Havdrup
Pernille G. Havndrup

„Time što smo obezbedili da pakovanje ne sadrži nepotreban vazduh, možemo da upakujemo više robe u svaku isporuku i tako smanjimo uticaj na životnu sredinu. Druge prednosti su da je roba bolje zaštićena u ovom novom prilagođenom pakovanju, što sprečava oštećenja tokom transporta i obezbeđuje kvalitet“, kaže Pernille G. Havndrup, project leader i Supply Chain Optimization Coordinator (vođa projekta i koordinator za optimizaciju lanca isporuke) u JYSKu.

Packsize mašina je prvo uvedena u Uldumu, a krajem marta 2017. godine prvi JYSKovi proizvodi su upakovani u kutije napravljene pomoću nove mašine. 

„Različita rešenja u vezi sa uslovima rasporeda i efikasnosti su testirana tokom probnog perioda. Do kraja avgusta je probni period pokazao tako dobre rezultate da smo odlučili da nastavimo saradnju sa kompanijom Packsize i da uvedemo istu mašinu u naše distributivne centre u Radomskom i Nešeu“, kaže Pernille.

Nekoliko prednosti

Godinu dana nakon što je prva prilagođena JYSKova kartonska kutija ugledala svetlost dana u Uldumu, mašina je montirana u Radomskom, a nekoliko meseci kasnije u Nešeu.

„Sada sva pakovanja koje šalje JYSK imaju ujednačen izgled. Osim toga, povećana je produktivnost pakovanja“, kaže Pernille.

Veronica i Dave koji rade na mašini u Nešeu se takođe slažu.  

„Ranije smo kutiju morali da prilagođavamo proizvodu sečenjem ivica i popunjavanjem folijom sa vazdušnim mehurićima kako bi se roba smestila u nju. Zahvaljujući novoj mašini, samo treba izmeriti artikal ili robu koja se pakuje, a zatim mašina napravi kutiju odgovarajuće veličine“, kaže Dave.

Latest news

Environment

JYSK predstavlja alternativu pamuku u kategoriji čaršava za krevet

- JYSK sada nudi čaršave za krevet od liocela, alternative pamuku koja nudi određeni broj prednosti prilikom proizvodnje tekstila kada su u pitanju JYSK proizvodi. 

Rami Jensen

Naš CEO donosi dobre vesti: Spremni za narednu finansijsku godinu

- Bez obzira što je leto tek počelo i što je ovo doba kada po pravilu u JYSKu ima dosta posla, već sad razmišljamo o narednoj finansijskoj godini.

Tiia and Dominik, CSC Specialists in JYSK

Tiia i Dominik su pronašli svoj put u korisničkoj službi

- JYSK nudi brojne mogućnosti u vezi sa karijerom. Dominik i Tiia su iskoristili priliku koja im se ukazala i pronašli sopstveni karijerni put.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office