Skip to main content

Nova mašina pravi prilagođenu ambalažu za online narudžbe

Datum: 23/07/2018

Author: Sandra Martinsson, Communications Manager, JYSK Sverige

Kategorija: Product Quality & Safety , E-Business , Logistics

Veronica and Dave jobbar med Packsizemaskinen
Veronica i Dave rade sa mašinom za pakiranje u Nässjöu

Od maja, JYSK pravi prilagođenu ambalažu za online narudžbe. Minimiziranje zraka u paketima pomaže da transport bude sigurniji i ekološki prihvatljiviji.

„Najveća korist je što dobijete kartonsku kutiju koja je savršene veličine za pakiranje robe bez potrebe da mnogo razmišljate“, kaže Veronica Azefack, koja radi sa Daveom Nilssonom u JYSK-ovom distributivnom centru u Nässjöu, u Švedskoj.

Tri nove mašine u JYSK-ovim distributivnim centrima u Uldumu u Danskoj, Radomskom u Poljskoj i Nässjöu u Švedskoj poboljšale su pripremu isporuke proizvoda kupcima koji naručuju online.

Prilagođeno proizvodima

2017. godine, JYSK je pokrenuo projekat za optimizaciju transporta manjih artikala kupljenih online. Rješenje je bila mašina iz kompanije Packsize, koja pravi pakete prilagođene proizvodima.

Pernille G. Havndrup
Pernille G. Havndrup

„Osiguravajući da ambalaža ne sadrži nepotreban zrak, možemo staviti više robe u svaki transport i time smanjiti utjecaj na životnu sredinu. Ostale prednosti su da je roba zaštićena u ovoj novoj prilagođenoj ambalaži, čime se sprječavaju oštećenja tokom transporta i obezbjeđuje kvalitet“, kaže Pernille G. Havndrup, project leader (voditeljica projekta) i Supply Chain Optimization Coordinator (koordinator za optimizaciju lanca snabdevanja) u JYSK-u.

Mašina Packsize je prvi put predstavljena u Uldumu, a krajem marta 2017. godine, prvi JYSK proizvodi su bili upakovani u kutiju koju je proizvela nova mašina. 

„Različita rješenja, u smislu izgleda i efikasnosti, su testirana tokom probnog perioda. Do kraja avgusta, probni period je pokazao tako dobre rezultate da smo odlučili da nastavimo saradnju sa kompanijom Packsize i da bi trebali postaviti mašinu u našim distributivnim centrima u Radomskom i Nässjöu“, kaže Pernille.

Nekoliko prednosti

Godinu dana nakon što je prva prilagođena JYSK kartonska kutija vidjela svjetlost dana u Uldumu, mašina je postavljena u Radomskom, a nekoliko mjeseci kasnije i u Nässjöu.

„Sada imamo jedinstven izgled svih paketa poslatih iz JYSK-a. Pored toga, povećana je produktivnost pakiranja“, kaže Pernille.

Sa tim se slažu i Veronica i Dave, koji rade na ovoj mašini u Nässjöu.  

„Ranije, kutija je morala biti prilagođena proizvodu sječenjem rubova i ispunjavanjem plastičnom folijom sa zračnim jastučićima, tako da roba može stati u kutiju. Sa novom mašinom mjerite samo artikal ili robu koja će biti upakovana, a zatim mašina proizvodi kutiju odgovarajuće veličine“, kaže Dave.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office