Skip to main content
Lars Larsen

LARS LARSEN PUNI 70 GODINA

Датум: 03/08/2018

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: History , People

Lars Larsen, osnivač  i vlasnik JYSKa, napuniće  70 godina 6. avgusta 2018.

U čast okruglog rođendana našeg osnivača, ovde možete da saznate nešto više o čoveku koji je otvorio prvu JYSKovu prodavnicu 1979. godine. 

  • Lars LarsenLars Larsen je rođen 6. avgusta 1948. u 13:08 u gradiću Arnborg u pokrajini Središnji Jitland u Danskoj. Nekoliko meseci pre Larsovog rođenja, njegov otac je preminuo, tako da je njegova majka ostala sama sa „malim Larsom“ i još troje starije dece.
     
  • Nekoliko godina kasnije, porodica se preselila u okrug Ti u Severnom Jitlandu, gde je Lars Larsen odrastao i oprobao se u nekoliko poslova posle škole. Kada je napustio školu, dobio je stalno zaposlenje kao monter zavesa.
     
  • Nakon burne godine u kojoj je zbog posla proputovao veliki broj kilometara i naporno radio, Lars Larsen je osetio da je vreme da nešto promeni. Prihvatio je ponudu da postane menadžer odeljenja za jorgane i dušeke u istoj kompaniji.
     
  • Pokazalo se da je vreme koje je Lars Larsen proveo kao menadžer odeljka bilo veoma poučno, jer je stekao bogato znanje o svim  vrstama kućnog tekstila. Kao menadžer odeljenja, bio je  odgovoran za nabavku proizvoda, odlazak u fabrike dobavljača, pa čak i za osmišljavanje reklama za lokalne novine.
     
  • Prva reklama koju je Lars Larsen osmislio glasila je: „UDES KAMIONA – oštećena je roba u vrednosti od 100.000 DKK“. Kao pravi trgovac, kupio je nekoliko dušeka sa oprugama koji su se isprljali posle pada sa kamiona. Lars Larsen je iskoristio priliku da dobije publicitet i ostvario je odličnu prodaju.
     
  • Kasnih šezdesetih godina, Lars Larsen i njegova žena preselili su se u Olborg u Severnom Jitlandu, gde se ona zaposlila. Ovde su kasnije dobili dvoje dece – sina i kćerku.

Aalborg åbning

  • U 1971. godini, Lars Larsen je nastavio karijeru menadžera prodavnice u kompaniji MinusService, koja je bila samouslužnog tipa i samim tim prodavala kućni tekstil po nižim cenama od konkurenata. Nakon što je postigao velike uspehe, Lars Larsen je otvorio još dve prodavnice u Olborgu i Orhusu.
     
  • Nadahnut međunarodnim lancima prodavnica koje nude popuste i podstaknut iskustvom u maloprodaji, Lars Larsen je želeo da zasnuje svoj lanac prodavnica u kojima će ponuditi širi asortiman kućnog tekstila po niskim cenama,  ali sa dobrom uslugom za kupce.
     
  • Pronašao je poslovni prostor u ulici Silkeborgvej u Orhusu i nakon toga je prva prodavnica pod nazivom Jysk Sengetøjslager otvorena 2. aprila 1979.
     
  • Zahvaljujući izvanrednom trgovačkom umeću Larsa Larsena, od tog trenutka je JYSK – kako je kompanija preimenovana 2001. godine, održao poziciju jednog od vodećih lanaca prodavnica u svetu sa 2600 prodavnica u 50 zemalja.

Store front

Latest news

Rami Jensen

Obaveštenje našeg CEO direktora: Dostignuća i proslave

08/05/2024 - Proleće je zvanično stiglo, a toliko ima dostignuća i uspeha koje treba da poslavimo.

Pallet cover

Saznajte kako JYSK koristi plastiku da bi uštedeo plastiku

06/05/2024 - Nova plastična navlaka će pomoću JYSKu da poveća ekološku održivost.

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni novi proizvodi troje kolega iz prodavnica

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSK prodavnica je spremno da još jednom podele svoje apsolutno omiljene proizvode iz novog asortimana<strong>.</strong>

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office