Skip to main content
JFI hero

Kolege iz Finske se isprobavaju u paraolimpijskim sportovima

Датум: 26/10/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категорија: Sustainability , People

Parasportovi i JYSK

  • JYSK podržava parasportove od 1989. kada je JYSK postao glavni sponzor Parasporta u Danskoj.
  • Danas, JYSK podržava parasportove u 10 različitih zemalja širom zemalja JYSK Nordic i franšiza: Finskoj, Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Kanadi, Islandu i Farskim Ostrvima.

Tokom dana menadžera prodavnica u septembru, više od 100 finskih kolega iz JYSKa je probalo ragbi u invalidskim kolicima, sedeću odbojku i golbal.

Kao deo bliske saradnje između kompanije JYSK Finska i Finskoj paraolimpijskog komiteta, kolege iz JYSKa su pozvane da se oprobaju u različitim paraolimpijskim sportovima u finskom gradu Tampere.

Za JYSK je saradnja sa Finskim paraolimpijskim komitetom više od običnog sponzorstva. To je izbor napravljen na osnovu naših korporativnih vrednosti i povezan je sa posvećenošću, iskrenim partnerstvom i timskim radom.

Kolege su se suprotstavile izazovima u različitim sportovima: golbal, ragbi u invalidskim kolicima, sedeća odbojka i slepi fudbal. Pogledajte fotografije i pročitajte o sportovima u nastavku.

 

Golbal
Golbal igraju sportisti koji su slepi ili imaju oštećenje vida. Igra je izmišljena 1946. i služila je za rehabilitaciju veterana koji su izgubili čulo vida tokom Drugog svetskog rata.
Ragbi u invalidskim kolicima
Ragbi u invalidskim kolicima je sport za mešane timove sa muškim i ženskim sportistima. Sport potiče iz Kanade i izmislili su ga sportisti sa invaliditetom. Igrači se takmiče u ručnim invalidskim kolicima koja su posebno dizajnirana za tu svrhu.

 

Sedeća odbojka
Sedeća odbojka je timski sport koji se igra, kao što ime kaže, u sedećem položaju sa nižom mrežom i manjim terenom u poređenju sa verzijom koja se igra u stojećem položaju.
Fudbal pet na pet
Fudbal pet na pet, poznat i kao slepi fudbal je adaptacija fudbala za sportiste sa oštećenjem vida. Lopta proizvodi zvuk zbog zvučnog sistema koji se nalazi unutar nje i koji omogućava igračima da se orijentišu.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office