Skip to main content
Održivi JYSK projekti

JYSK West Balkan projekti za bolje sutra

Датум: 24/01/2024

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: People , Sustainability

Briga o životnoj sredini, podsticanje zelenog razmišljanja i inicijative koje unapređuju život stanovništa u gradovima u kojima posluje, veliki su deo JYSKove svakodnevice i bitna stavka njegovog poslovanja. Društveno odgovornim akcijama firma želi da se zahvali svojim kupcima i da podrži njima važne inicijative, dok svojim zelenim projektima želi da ulepša igrališta, škole i gradove kao i da da svoje zaposlene podstakne da postanu ambasadori odgovornijeg i održivijeg poslovanja.

Tako je u prva tri meseca nove finansijske godine sprovedeno osam JYSK zelenih projekata, sa ciljem podizanja svesti o ekologiji i različitim praksama uz koje svi mogu dati svoj doprinos zdravijoj i lepšoj životnoj sredini.

JYSK ZA MOJ ZELENI GRAD IDE DALJE

ЈИСК пројекти за боље сутра

Projekat „JYSK za moj zeleni grad“, od septembra je posetio Marčanu, Drage kraj Biograda na Moru, Zaječar, Obrenovac i Novi Sad  i ulepšao ih novim zelenim površinama i obnovljenim košarkaškim igralištem.

Zahvaljujući inicijativi učiteljica i zajedničkom trudu JYSK zaposlenih i učenika škole, Osnovna škola Marčana dobila je zelene kutke za učenje i druženje na svežem vazduhu. Košarkaški teren i školsko dvorište Ekonomsko-trgovačke škole u Zaječaru su, uz nove koševe, suncobrane i obnovljene tribine, zasjali u modernijem i zelenijem izdanju, dok je Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj u Obrenovcu dobila trideset zimzelenih sadnica, o kojima će se zajedno brinuti učenici i učitelji.

 

 

Школско двориште основне школе у Обреновцу

Park Mira u Novom Sadu, u kojem je oluja nedavno uništila skoro četiri hiljade stabala, takođe je dobio novu zelenu površinu, koju su zajedno uredili JYSKovi zaposleni i radnici JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad.

PODRŠKA NAJVEĆOJ PLOGING TRCI U HRVATSKOJ

ЈИСК фото кутак у Екотлону

JYSK je u septembru bio ponosni sponzor Ekotlona – najveće ploging trke u Hrvatskoj, koja je još jednom uspešno spojila ekologiju, edukaciju i rekreaciju.

Brojni rekreativci su sunčano subotnje jutro proveli na zagrebačkom jezeru Bundek kako bi ga zajedno očistili od smeća i uživali na svežem vazduhu.

Mnogi učesnici su se nakon trčanja ili lagane šetnje, zaputili u JYSK zonu za odmor, u kojoj su mogli da se zabave u simpatičnom foto kutku i da nauče nešto uz zanimljive ekološke drštvene igre i poruke.

 

 

 

 

PLASTIC FREE KANCELARIJA I PRODAVNICE

Без пластике

Prvi dan jeseni označio je i Plastic free promene u JYSK kancelariji u Zagrebu. Uvedeni su dodatni punktovi za odvajanje otpada, smanjen je broj pojedinačnih kanti za smeće i uklonjeni su plastični spremnici za vodu.

Na ulazu u kancelariju, smestio se i novi Plastic free kutak sa popisom pravila i recikliranim kesama, kojima se kolege uvek mogu poslužiti.

Osim u kancelariji, ova pravila su od prošle nedelje počela da se primenjuju i u svim JYSK prodavnicama u Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

ODRŽIVA ČAROLIJA PRAZNIKA

Treću godinu za redom, kampanjom „Čaroliju praznika pokreću tvoje ruke“ JYSK je svoje kupce pozvao da uz malo truda i puno inspiracije iz prirode stvore prazničnu dekoraciju, koja osim jedinstvenog izgleda, ima i održiviji karakter.

Uz zeleno razmišljanje, cilj ove kampanje je bilo podsećanje na radost kreiranja nečega svojim rukama i traženja inspiracije u šumi, bašti ili obližnjem parku – jer upravo tamo se nalaze najjednostavnije, ali i najefektivnije dekoracije.

ЈИСК

Mnoge domove ovih praznika krasile su kreativne i održive dekoracije, koje su uz #JYSKCarolijaPraznika njihovi autori delili na društvenim mrežama.

Iako su kao temelj koristili nekoliko JYSK proizvoda iz prazničnog asortimana, kao finalni rezultat dobili su potpuno drugačije ukrase, što je još jednom potvrdilo da su, uz malo mašte i kreativnosti, mogućnosti brojne.

U ovoj kampanji svake godine učestvuje sve veći broj influencera i kupaca, koji su svojim maštovitim ukrasima još jednom potvrdili da je priroda zaista najbolja inspiracija.

 

 

 

 

ЈИСК Чаролија празникаЈИСК Чаролија празника

ZELENI POGLED NA BUDUĆNOST  

JYSK u budućnosti planira brojne akcije sa ciljem promocije održivosti i donošenja pozitivnih promena u zajednice u kojima posluje. Dugoročan cilj firme je integrisati ekološku održivost u sva relevantna područja svog poslovanja, a projekti kao što je „JYSK za moj zeleni grad“ odličan su primer lepe saradnje JYSKa i lokalne zajednice, koji uveseljavaju i inspirišu zaposlene, građane i nove generacije.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office