Skip to main content
MADE IN GREEN by OEKO_TEX label

JYSK uvodi nove nalepnice za zaštitu životne sredine

Датум: 25/11/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категорија: Product Quality & Safety , Sustainability , Product Assortment

Šta je to MADE IN GREEN by OEKO-TEX?

  • MADE IN GREEN OEKO-TEX je proširenje nalepnice OEKO-TEX Standard 100, koja osim što osigurava da proizvod ne sadrži štetne hemijske sastojke, potvrđuje i da je proizvod ekološki i da je dobijen društveno odgovornom proizvodnjom.
  • Ova nalepnica je dodatna garancija pored JYSKovog kodeksa ponašanja dobavljača, koji takođe postavlja stroge zahteve po pitanju etičke i društveno odgovorne proizvodnje.

Kao deo stalnih nastojanja za zaštitu životne sredine i kupaca, JYSK uvodi nalepnicu MADE IN GREEN by OEKO-TEX na tekstilnim proizvodima.

Godinama su JYSKovi kupci zaštićeni od štetnih nivoa hemijskih sastojaka u tekstilnim proizvodima jer svi tekstilni proizvodi u JYSKu ispunjavaju OEKO-TEX zahteve.

Međutim, JYSK ima i više ciljeve i zato ćemo od decembra 2019. uvesti novu nalepnicu MADE IN GREEN by OEKO-TEX.

Uvođenjem nalepnice MADE IN GREEN by OEKO-TEX, JYSK kreira više zahteve po pitanju osiguranja da se proizvodnja tekstila sprovodi uz poštovanje ljudi i životne sredine.

„Sa zadovoljstvom uvodimo MADE IN GREEN by OEKO-TEX. Nije novo u JYSKu da imamo stroge zahteve za naše dobavljače po pitanju ljudskih prava, prava radnika i zahteva za zaštitu životne sredine. Međutim, ispunjavanjem zahteva MADE IN GREEN by OEKO-TEX od strane naših dobavljača, obaveštavanje kupaca o tome će postati lakše“, kaže Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist (stručnjak za usklađenost) u JYSKu.

Ninna Bilstrup Rask
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist u JYSKu.

Pored toga, nalepnica osigurava transparentnost celom dužinom lanca nabavke.

„Unosom jedinstvenog ID-a proizvoda sa nalepnice na veb-sajt OEKO-TEX kupac može da pronađe tačnu fabriku u kojoj je određeni proizvod napravljen“, objašnjava Ninna.

Važan korak

MADE IN GREEN by OEKO-TEX je nalepnica koja može da se postavi na proizvode koji su sertifikovani prema standardu OEKO-TEX Standard 100 i koji imaju sertifikat STeP prema standardu OEKO-TEX. Ovi sertifikati osiguravaju da proizvod ne sadrži štetne supstance i da je proizveden u postrojenju koje vodi računa o zaštiti prirode i koje je društveno odgovorno.

„JYSK neprestano preduzima nove korake za smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu, a primena nalepnice MADE IN GREEN by OEKO-TEX predstavlja važan deo ovog procesa. Zbog toga sam zaista srećna što sada možemo da ponudimo ovu naznaku za naše kupce i da će mnogi naši tekstilni proizvodi nositi ovu nalepnicu“, kaže Kathrine Møller Vinther, Category Manager (menadžer za kategorije) u JYSKu za posteljinu, čaršave i peškire između ostalih proizvoda.

Nalepnica MADE IN GREEN by OEKO-TEX na proizvodima će zameniti postojeću nalepnicu OEKO-TEX Standard 100. Prvi proizvodi koji će nositi nalepnicu će biti posteljina, čaršavi i peškiri, a proizvodi sa novom nalepnicom će se naći u prodavnicama od decembra 2019.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office