Skip to main content
MADE IN GREEN by OEKO_TEX label

JYSK predstavlja novu oznaku za zaštitu okoliša

Datum: 25/11/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Product Quality & Safety , CSR , Product Assortment

Šta je to MADE IN GREEN by OEKO-TEX?

  • Oznaka MADE IN GREEN OEKO-TEX je proširenje oznake OEKO-TEX Standard 100, koja, osim što osigurava da proizvod nema štetnih hemijskih sastojaka, garantira i ekološko te društveno odgovornu proizvodnju proizvoda.
  • Oznaka je dodatna garancija uz JYSKov Kodeks ponašanja dobavljača i također postavlja stroge zahtjeve u pogledu etične i društveno odgovorne proizvodnje.

Kao dio stalnih nastojanja da zaštitimo okoliš i korisnike, JYSk predstavlja znak MADE IN GREE by OEKO-TEX na tekstilnim proizvodima.

Već duži niz godina su JYSKovi korisnici bili zaštićeni od štetnih nivoa hemikalija u tekstilnim proizvodima jer svi tekstilni proizvodi u JYSKu ispunjavaju OEKO-TEX zahtjeve.

Ali, JYSK stremi ka još višim ciljevima pa će od decembra 2019. uvesti novu oznaku MADE IN GREEN by OEKO-TEX.

Uvođenjem oznake MADE IN GREEN by OEKO-TEX, JYSK postavlja još više zahtjeve da bi se osiguralo da se proizvodnja tekstila odvija uz poštovanje ljudi i okoliša,

“Zaista se veselimo uvođenju oznake MADE IN GREEN by OEKO-TEX. To što imamo stroge zahtjeve prema dobavljačima u pogledu ljudskih prava, prava zaposlenika i zaštite okoliša, nije nikakva novost za JYSK. Međutim, zahtijevanjem oznake MADE IN GREEN by OEKO-TEX od dobavljača olakšat će se komunikacija s našim korisnicima”, kaže Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist (specijalist za usklađenost) u JYSKu.

Ninna Bilstrup Rask
Ninna Bilstrup Rask, Compliance Specialist u JYSKu.

Osim toga, oznaka osigurava transparentnost duž cijelog lanca nabave.

“Unosom jedinstvenog identifikacionog broja proizvoda s oznake na OEKO-TEX web lokaciji korisnik može naći tačnu fabriku u kojoj je određeni proizvod napravljen”, objašnjava Ninna.

Važan korak

MADE IN GREEN by OEKO-TEX je oznaka koja se može staviti na proizvode koji imaju certifikat OEKO-TEX Standard 100 i STeP by OEKO-TEX. Ti certifikati garantiraju da proizvodi ne sadrže štetne supstance i da su proizvedeni u ekološkim i društveno odgovornim objektima.

“JYSK kontinuirano poduzima nove korake ka smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, a uvođenje oznake MADE IN GREEN by OEKO-TEX je važan dio tog procesa. Stoga sam zaista sretna da sad možemo ponuditi ovaj vodič za naše korisnike te da će mnogi naši tekstili imati tu oznaku”, kaže Kathrine Møller Vinther, Category Manager (menadžerica kategorije) u JYSKu za posteljinu, plahte i peškire, između ostalog.

Oznaka MADE IN GREEN by OEKO-TEX na proizvodima će zamijeniti postojeću oznaku OEKO-TEX Standard 100. Prvi proizvodi koji će dobiti tu oznaku će biti posteljine, plahte i peškiri, a proizvodi s novom oznakom stižu u prodavnice počevši od decembra 2019.

Latest news

JYSK Netherlands celebrated 100 stores with a silent opening

JYSK Nizozemska tihim je otvorenjem proslavio otvaranje 100. prodavnice

03/08/2020 - U petak 10. aprila 2020., JYSK Nizozemska je postigao impresivan uspjeh. Ali proslava otvaranja 100. JYSKove prodavnice u Den Burgu na ostrvu Texel morala je proteći tiho zbog korona virusa.

New JYSK store in just three weeks: “It has been a crazy time”

Nova JYSKova prodavnica za samo tri sedmice: "Bilo je ludo".

28/07/2020 - Nakon što joj je prodavnica izgorila, Store Manager (voditeljica prodavnice) Sine i njene kolege iz Ringsteda u Danskoj napravili su privremenu JYSKovu prodavnicu u staroj automehaničarskoj radionici. Trebalo im je samo tri sedmice i puno korporativnog duha.

One Day in JYSK (July 2020)

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (juli 2020.)

20/07/2020 - Sa više od 24.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office