Skip to main content
Retail summit - panel diskusija

JYSK učesnik centralnog trgovačkog događanja u BiH

Datum: 11/03/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Awards , People , Sales Growth , Seamless Cross Channel , Strategy

Ove godine centralni trgovački događaju u BiH, 7. FMCG Retail Summit održan je po prvi put u drugačijim okolnostima, kombinacijom uživo i putem interneta.

Učesnicima je ponuđen pregled stanja i uvid u potencijale domaćeg i regionalnog trgovačkog sektora, analizu trendova, kao i pregled novih modela poslovanja na globalnom nivou.

Promene koje dolaze nisu prirodne i spontane, već zahtevaju nove veštine i znanja. Samo oni koji na vreme prepoznaju prilike i rizike i, u skladu sa njima preduzmu korake u pravom smeru, mogu  da računaju na opstanak kao i na dugoročan održivi rast, koji postaje imperativ.

Ivan Protega, JYSK Retail menadžer za Sloveniju i BiH učestvovao je kao jedan od predavača kako bi podelio JYSKovu dobru praksu na temu Digitalizacija kao odgovor na budućnost poslovanja.

„Situacija je naterala sve prisutne da na tržištu budu više prisutni onlajn i da pronađu nove kanale prodaje. Mi u JYSKu ćemo u budućnosti sigurno dodatno poboljšati i razvijati onlajn kanale prodaje i tražiti nove, a još jedan strateški cilj koji imamo je da i naše prodavnice preuredimo na moderan, skandinavski način“ izjavio je Ivan Protega.

Ivan Protega, Retail manager

Uz ovo, Ivan je učestvovao i na panel diskusiji zajedno sa predstavnicima iz vodećih trgovačkih lanaca Konzum, Bingo i Inovine, na kojoj se razgovaralo o razumevanju potreba kupaca kao i o tajnama uspeha: inovacija, odnos i briga za kupca.

Ono što su organizatori ovog događaja sa ponosom istaknuli, a što je izazvalo najviše emocija svih prisutnih jeste dodela priznanja „Naši Heroji“. Priznanje je uručeno kandidovanim predstavnicima trgovačkih lanaca za poseban doprinos u savladavanju teškoća izazvanih pandemjiom, koje je dodeljeno i JYSK heroju, Jadranki Čulo Petrovčić, HR manageru za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Panel diskusija

„Godina iza nas bila je puna izazova. Posledice za tržište su velike, međutim najviše su se promenile navike potrošača. To je kompletno tržište nateralo da se prilagodi i nađe nove modele poslovanja. Imamo ovde predstavnike velikih kompanija, lidere na tržištu BiH, svi oni su našli neke svoje modele kako da prebrode tu krizu. Ovaj događaj je prilika da se povežemo i skupimo ideje jedni od drugih“, poručio je Ivan Protega.

Latest news

Spain

Najviše novih prodavnica otvoreno u Španiji i Poljskoj

28/09/2023 - Ove fiskalne godine, u nijednoj drugoj zemlji nije otvoreno toliko mnogo prodavnica kao u Španiji i Poljskoj.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za Paraolimpijske igre

26/09/2023 - Do Paraolimpijskih igara u Parizu ostalo je manje od godinu dana, a predstavnici kompanije JYSK su porazgovarali sa nekim od sportista koji će učestvovati u igrama.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Oko sveta: Grčka osvojila Business Champions Award, Španija i Portugal dostigli broj od 150 prodavnica

22/09/2023 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office