Skip to main content
Talent academy RS

JYSK Talent akademija u Srbiji – ulaganje u talentovane zaposlene

Datum: 04/07/2022

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Careers & HR , People

JYSK Srbija je svojim talentima pružio nove mogućnosti i obezbedio uspešan završetak prve generacije polaznika Talent akademije.

JYSK je prisutan u 50 zemalja sveta uz naglasak na dalju ekspanziju kao i na preuređenja postojećih prodavnica. Plan razvoja je isti za tržište Srbije kao i za ostatak tržišta. Ali, kako bismo bili spremni za uspešno sprovođenje planova, potrebni su dobri lideri. Retail generalno u svetu beleži veliku fluktuaciju osoblja, a JYSK aktivno radi na tome da to ne bude tako.

Kompanija je preduzela dodatni korak i startovala sa novom inicijativom -  Talent akademijom.

Talent akademija ima za cilj da u ranoj fazi identifikuje i prepozna potencijale i talente unutar kompanije sa mogućnostima za napredovanje.

Aleksandra Slavković , HR Business Partner za JYSK Srbija koja je vodila treninge i edukacije za talente kaže: „Želimo biti još bolji u iskorištavanju potencijala svojih zaposlenih i razvijati ih već u ranoj fazi jer imamo sjajne ljude kojima samo treba dati priliku.“

Aleksandra Slavković
Aleksandra Slavković , HR Business Partner za JYSK Srbija

U prvom krugu su se regrutovali zaposleni i taj način su se odredile grupe polaznika prve generacije Talent akademije. Grupa je odabrana u oštroj konkurenciji između desetaka istaknutih JYSKovih zaposlenih.

Sam razvojni program sastojao se od uvodnog teoretskog dela kao i praktičnog sa puno „roll play“ (igranje uloga) situacija koje su, prema rečima jedne od polaznica akademije, Kristine Mladenović, Deputy Store Menagerica iz Leskovca, svima bile najzanimljivije:

„Fantastično iskustvo! Zadovoljstvo je biti sastavni deo odličnog treninga i jako dobre ekipe. Organizacija samog programa je dobro osmišljena, nudi niz veština i znanja primenljivih u radu, kao i u svakodnevnom životu. U pitanju je trening koji pruža nove uglove posmatranja i stvara prostora za dalji napredak i donošenje jako dobrih odluka. Trening mi je pomogao da svoje vidljive i skrivene potencijalne iskoristim na pravi način kako bi mi bilo lakše i lepše u daljem radu i napredovanju.“

Milan i kristina
Milan Stevanović, District manager za Srbiju sa Kristinom Mladenović, Deputy Store Menagericom iz Leskovca

Ovo je nešto potpuno novo za JYSK Srbija, nastavlja Aleksandra.

„Unutar JYSKa već postoji jasna lestvica razvoja karijere: Store manager – District manager – Retail manager. Sa Talent akademijom uveden je četvrti korak. U prošlosti je korak od prodavca/prodavačice do Store managera bio prilično dug, sa ovim programom talentovani zaposleni imaju priliku da vrlo brzo postanu pomoćnici Store managera.“

Finale
Polaznici prve generacije JYSK talent akademije u Srbiji

Polaznici prve generacije Talent akademije, u maju 2022. godine su završili svoj razvojni program i spremni su za nove izazove.

I za kraj Aleksandra je poručila: „ Čestitam svim polaznicima!  Imamo velika očekivanja i radujemo se što ćemo videti kako će rasti tokom narednih meseci.“

Latest news

Bring Dedication campaign results

Kampanja „Donesi posvećenost“ doprla je do više od 53 miliona ljudi

29/09/2022 - Kampanja „Donesi posvećenost“ doprla je do više od 53 miliona ljudi. Primili smo više od 25.000 prijava na stranici kampanje.

Development tim - Danijela i Sanja

ŽENSKE SNAGE U SVETU GRAĐEVINE

28/09/2022 - Kako izgleda rad u Development odeljenju punom izazova i dinamike?

Three German colleagues

JYSK Nemačka: godinu dana nakon rebrendiranja

27/09/2022 - Pre godinu dana, kompanija DÄNISCHES BETTENLAGER je rebrendirana u JYSK u Nemačkoj. Tim GOJYSK.com se sastao sa troje kolega iz Nemačke kako bi saznao kako je ova promena protekla.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office