Skip to main content
Kićenje jelke

JYSK Srbija podržao Novogodišnju humanitarnu baštu posvećenu brizi o ugroženima i čistom vazduhu

Datum: 29/12/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: CSR , People

JYSK zaposleni pridružili se humanitarnom kićenju jelke

U Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu, 23.12.2021. svečano je obeleženo otvaranje prve Novogodišnje humanitarne bašte i proglašenje najlepše okićenog stabla tokom ceremonije koju su organizovali Botanička bašta „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom ispred Koalicije za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac.

Koleginjice iz JYSk prodavnice u Beogradu

Novogodišnja humanitarna bašta je organizovana prvi put po uzoru na botaničke bašte mnogih svetskih metropola i svojevrsni je nastavak kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“, sa ciljem da postane tradicionalna godišnja društveno odgovorna akcija. Sedam donatora među kojima je JYSK je ukrasilo stabla koja će do sredine januara krasiti prostor Botaničke bašte „Jevremovac“ i tom prilikom doniralo gotovo 800.000 dinara.

„Danas smo se okupili da obeležimo prvo humanitarno kićenje četinara koje se održava pred predstojeće Novogodišnje praznike. Novogodišnji praznici su prilika da podelimo ono što imamo sa drugim ljudima koji nemaju i pomognemo sugrađanima i deci da praznike provedu u miru i sreći“ izjavila je dr Gordana Subakov Simić, upravnica Instituta za botaniku i botaničku baštu “Jevremovac”.

Osim izvršene donacije, JYSK zaposleni pridružili su se ukrašavanju jelke kojoj je JYSK sponzor. Tim kolega iz beogradskih trgovina imao je izazov okititi čak 6 metara visoku jelku.

Branko kiti jelku

„Našli smo se pred kreativnim izazovom obzirom da je trebalo da se osmisli kako ćemo dekorisati jelku našim ukrasima. A izbor je zaista velik. Mislim da smo uspeli i da JYSK jelka izgleda prekrasno i možemo da budemo ponosni.“, izjavio je Ivan Vančić, District manager iz JYSKa koji je koordinirao projekt.

Ivan Vančić, District manager Srbija

Polovina ukupno prikupljenih sredstava od zakupa stabala je namenjena Botaničkoj bašti „Jevremovac“ za obnovu biljnog fonda čiji je cilj kompenzacija emisije gasova sa efektom staklene bašte koji nastaju usled uništavanja hrane. Druga polovina prikupljenih sredstava biće namenjena za kupovinu paketa hrane za najugroženije građane preko Srpskog filantropskog foruma koji je u prethodnim mesecima zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo prikupio hranu u vrednosti više od 13,6 miliona dinara za najugroženije, tokom kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i Nacionalnog dana davanja.

Ceo tim na okup pored JYSK  jelke

Latest news

HR Award, Ukraine

Oko sveta: Knjige snova, Svetsko prvenstvo u florbolu i nagrade za ljudske resurse

14/01/2022 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Dirk Laurisch

Vrhunski komentator na GOJYSK.com oseća međunarodnu povezanost

11/01/2022 - Dirk Laurisch, koji ima 42 godine i radi u JYSK prodavnici u Berlinu (Fridrihshajn), unosi timski duh u odeljku za komentare na GOJYSK.com. On vidi mnogo pozitivnih efekata jedinstvenog JYSKa.

JYSK colleagues

JYSK se brine o tome

03/01/2022 - U JYSKu učestvujemo u mnogim projektima širom sveta u kojima sponzorišemo, doniramo ili pomažemo na bilo koji način. Evo kratkog pregleda nekih od novijih inicijativa.  

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office