Skip to main content
JYSK Slovenija

JYSK Slovenija pomaže pogođenim područjima

Datum: 21/08/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: People

Osim što je donirao, JYSK Slovenija iskoristio je neradni dan za pomoć područjima pogođenim velikim poplavama.

Nakon velikih poplava koje su pogodile Sloveniju kojom su poplavljene 2/3 države, slovenska vlada je ponedeljak, 14. avgust, proglasila Danom solidarnosti. Svi Slovenci su dobili slobodan dan kako bi imali priliku da pomognu sugrađanima u pogođenim područjima i da zajedno prebrode težak period, a veliki doprinos dali su i brojni zaposleni JYSKa Slovenija.

Već prvi dan elementarne nepogode, JYSK Slovenija je počeo sa organizacijom donacija i pomoći pri opremanju prihvatnih centara evakuisanog stanovništva. Svojim brzim reakcijama pomoć su obezbedile brojne JYSKove prodavnice kao i kolege koji su koordinirali samu akciju - Nina Alič iz JYSK Škofje Loke, Blaž Lavrinic iz JYSK Kranja, Sandra Deklić iz JYSK Mengeša, Tatjana Ivačič iz JYSK Domžale i Danijel Maraković iz JYSK Brežica.

Већ првог дана након елементарне непогоде ЈИСК Словенија је почео да организује донације и помоћ евакуисаном становништву.

„Posebno je važno pohvaliti sve koji su učestvovali, jer smo reagovali jako brzo i uprkos vanrednim okolnostima, već dan nakon tragedije uspeli smo da uručimo prve donacije.“, rekao je Jaka Ivanetič, JYSK District Manager.

Donacije su išle u mesta Medvode i Mengeš, koja su bili jako pogođena poplavama, a uglavnom su se donirali proizvodi za spavanje.

Ali, nije sve ostalo samo na donacijama. Brojne kolege širom Slovenije iskoristili su Dan solidarnosti kako bi pomogli svojim volonterskim radom na terenu i uputili se u područja gde je pomoć bila potrebna.

„Čim smo čuli za poziv, jednoglasno smo odlučili da pomognemo. Opis posla nije bio bitan, bila nam je bitna samo svrha. Radili smo razne poslove, ali pre svega smo u pogođena područja hteli da donesemo pozitivnu energiju i optimizam. Najviše smo se posvetili čišćenju objekata kao što su stanovi, farme i skladišta, sa ciljem da da se što pre uspostave redovni uslovi kako bi se ljudi osećali sigurnije.“

ЈИСК СловенијаBez obzira na preko 15.000 prijavljenih volontera širom države, nije bilo moguće očistiti sve u samo jednom danu. Baš zato JYSK Slovenija tim još uvek aktivno traži područja kojima bi mogao da pomogne, a Jaka je još jednom istaknuo važnost timskog duha u ovakvim situacijama.

 

 

 

 

 

 

 

„Dok ne dođete do pogođenih područja, jako je teško zamisliti stvarno stanje. Činjenica je da nam jedan ili dva dana u životu ne znače puno, a lepo ih je posvetiti pomaganju drugima kojima je ta pomoć preko potrebna. Nemoguće je sam se boriti sa ovakvom katastrofom i upravo u takvim situacijama dolazi do izražaja timski rad.“

ЈИСК Словенија

 

Latest news

Spain

Najviše novih prodavnica otvoreno u Španiji i Poljskoj

28/09/2023 - Ove fiskalne godine, u nijednoj drugoj zemlji nije otvoreno toliko mnogo prodavnica kao u Španiji i Poljskoj.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za Paraolimpijske igre

26/09/2023 - Do Paraolimpijskih igara u Parizu ostalo je manje od godinu dana, a predstavnici kompanije JYSK su porazgovarali sa nekim od sportista koji će učestvovati u igrama.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Oko sveta: Grčka osvojila Business Champions Award, Španija i Portugal dostigli broj od 150 prodavnica

22/09/2023 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office