Skip to main content
JYSK Slovenija

JYSK Slovenija pomaže pogođenim područjima

Датум: 21/08/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: People

Osim što je donirao, JYSK Slovenija iskoristio je neradni dan za pomoć područjima pogođenim velikim poplavama.

Nakon velikih poplava koje su pogodile Sloveniju kojom su poplavljene 2/3 države, slovenska vlada je ponedeljak, 14. avgust, proglasila Danom solidarnosti. Svi Slovenci su dobili slobodan dan kako bi imali priliku da pomognu sugrađanima u pogođenim područjima i da zajedno prebrode težak period, a veliki doprinos dali su i brojni zaposleni JYSKa Slovenija.

Već prvi dan elementarne nepogode, JYSK Slovenija je počeo sa organizacijom donacija i pomoći pri opremanju prihvatnih centara evakuisanog stanovništva. Svojim brzim reakcijama pomoć su obezbedile brojne JYSKove prodavnice kao i kolege koji su koordinirali samu akciju - Nina Alič iz JYSK Škofje Loke, Blaž Lavrinic iz JYSK Kranja, Sandra Deklić iz JYSK Mengeša, Tatjana Ivačič iz JYSK Domžale i Danijel Maraković iz JYSK Brežica.

Већ првог дана након елементарне непогоде ЈИСК Словенија је почео да организује донације и помоћ евакуисаном становништву.

„Posebno je važno pohvaliti sve koji su učestvovali, jer smo reagovali jako brzo i uprkos vanrednim okolnostima, već dan nakon tragedije uspeli smo da uručimo prve donacije.“, rekao je Jaka Ivanetič, JYSK District Manager.

Donacije su išle u mesta Medvode i Mengeš, koja su bili jako pogođena poplavama, a uglavnom su se donirali proizvodi za spavanje.

Ali, nije sve ostalo samo na donacijama. Brojne kolege širom Slovenije iskoristili su Dan solidarnosti kako bi pomogli svojim volonterskim radom na terenu i uputili se u područja gde je pomoć bila potrebna.

„Čim smo čuli za poziv, jednoglasno smo odlučili da pomognemo. Opis posla nije bio bitan, bila nam je bitna samo svrha. Radili smo razne poslove, ali pre svega smo u pogođena područja hteli da donesemo pozitivnu energiju i optimizam. Najviše smo se posvetili čišćenju objekata kao što su stanovi, farme i skladišta, sa ciljem da da se što pre uspostave redovni uslovi kako bi se ljudi osećali sigurnije.“

ЈИСК СловенијаBez obzira na preko 15.000 prijavljenih volontera širom države, nije bilo moguće očistiti sve u samo jednom danu. Baš zato JYSK Slovenija tim još uvek aktivno traži područja kojima bi mogao da pomogne, a Jaka je još jednom istaknuo važnost timskog duha u ovakvim situacijama.

 

 

 

 

 

 

 

„Dok ne dođete do pogođenih područja, jako je teško zamisliti stvarno stanje. Činjenica je da nam jedan ili dva dana u životu ne znače puno, a lepo ih je posvetiti pomaganju drugima kojima je ta pomoć preko potrebna. Nemoguće je sam se boriti sa ovakvom katastrofom i upravo u takvim situacijama dolazi do izražaja timski rad.“

ЈИСК Словенија

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office