Skip to main content
JYSK Slovenija

JYSK Slovenija pomaže pogođenim područjima

Datum: 21/08/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: People

Osim što je donirao, JYSK Slovenija iskoristio je neradni dan za pomoć područjima pogođenim velikim poplavama.

Nakon velikih poplava koje su pogodile Sloveniju kojom su poplavljene 2/3 države, slovenska vlada je ponedjeljak, 14. avgusta, proglasila Danom solidarnost. Svi Slovenci su dobili slobodan dan kako bi imali priliku da pomognu sugrađanima u pogođenim područjima i da zajedno prebrode težak period, a veliki doprinos dali su i brojni zaposleni JYSKa Slovenija.

Već prvi dan elementarne nepogode, JYSK Slovenija je počeo sa organizacijom donacija i pomoći pri opremanju prihvatnih centara evakuisanog stanovništva. Svojim brzim reakcijama pomoć su osigurale brojne JYSKove prodavnice kao i kolege koji su koordinirali samu akciju - Nina Alič iz JYSK Škofje Loke, Blaž Lavrinic iz JYSK Kranja, Sandra Deklić iz JYSK Mengeša, Tatjana Ivačič iz JYSK Domžale i Danijel Maraković iz JYSK Brežica.

Već prvog dana nakon elementarne nepogode JYSK Slovenija počeo je s organizacijom donacija i pomoći evakuiranom stanovništvu.

"Posebno je važno pohvaliti sve koji su učestvovali, jer smo reagovali jako brzo i uprkos vanrednim okolnostima, već dan nakon tragedije uspjeli smo da uručimo prve donacije.“, rekao je Jaka Ivanetič, JYSK District Manager.

Donacije su išle u mjesta Medvode i Mengeš, koja su bili jako pogođena poplavama, a uglavnom su se donirali proizvodi za spavanje.

ALi, nije sve ostalo samo na donacijama. Brojne kolege širom Slovenije iskoristili su Dan solidarnosti kako bi pomogli svojim volonterskim radom na terenu i uputili se u područja gdje je pomoć bila potrebna.

„Čim smo čuli za poziv, jednoglasno smo odlučili da pomognemo. Opis posla nije bio bitan, bila nam je bitna samo svrha. Radili smo razne poslove, ali prije svega smo u pogođena područja htjeli da donesemo pozitivnu energiju i optimizam. Najviše smo se posvetili čišćenju objekata kao što su stanovi, farme i skladišta, sa ciljem da da se što prije uspostave redovni uslovi kako bi se ljudi osjećali sigurnije.“

 

JYSK SlovenijaBez obzira na preko 15.000 prijavljenih volontera širom države  nije bilo moguće sve očistiti u samo jednom danu. Upravo zato JYSK Slovenija tim još uvijek aktivno traži područja kojima bi mogao da pomogne, a Jaka je još jednom istaknuo važnost timskog duha u ovakvim situacijama.

 

 

 

 

 

 

 

„Dok ne dođete do pogođenih područja, jako je teško zamisliti stvarno stanje. Činjenica je da nam jedan ili dva dana u životu ne znače puno, a lijepo ih je posvetiti pomaganju drugima kojima je ta pomoć prijeko potrebna. Nemoguće je sam se boriti sa ovakvom katastrofom i upravo u takvim situacijama dolazi do izražaja timski rad.“

JYSK Slovenija

 

Latest news

Spain

Španija i Poljska otvaraju većinu novih prodavnica

28/09/2023 - Ove finansijske godine nijedna zemlja nije otvorila više prodavnica od Španije i Poljske.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za paraolimpijadu

26/09/2023 - Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo s nekim sportašicama i sportašima koji se pripremaju za Igre.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

22/09/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office