Skip to main content
Ispred kućice

JYSK Slovenija nastavlja sa obnavljanjem dečjih odmarališta

Datum: 27/05/2022

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: CSR

 

U sklopu projekta „JYSK priča za laku noć“ obnovljeno je drugo od sedam slovenskih dečjih odmarališta

Prošle nedelje na održanoj konferenciji za novinare predstavljen je nastavak društveno odgovornog projekta „JYSK priča za laku noć“ donacijom Omladinskom kampu Mojca u Dolenjskim toplicama gde je 10 kućica za odmor u potpunosti opremljeno JYSK asortimanom proizvoda za spavanje. Omladinski kamp Mojca godišnje poseti 1.500 dece, a od kad je osnovan još davne 1976. godine većina kućica nije temeljitije obnovljeno.

Представници ЈИСК-а Иван Протега, Соња Млакар и Звјездана Новак у кући реновираној ЈИСК производима
Predstavnici JYSKa, Ivan Protega, Sonja Mlakar i Zvjezdana Novak u kućici obnovljenoj JYSK proizvodima

» Hvala JYSKu za dušeke, jastuke, posteljinu i ostale proizvode za spavanje! Nakon razigranog dana deca i mladi sada će u novi dan ući još odmorniji. Tabor Mojca već više od 30 godina ugošćuje decu iz socijalno ugroženih porodica iz različitih vaspitno-obrazovnih ustanova u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Sigurnom kućom, kao i savetovalištima u školama i dečjim vrtićima. Praksa nam je pokazala koliko je deci potrebno druženje, koliko im nedostaje opuštanje, slobodno kretanje, igra, poverljiv razgovor i sigurna okolina bez napetosti i nevolja. A kao što znamo, kvalitetan odmor je važan preduslov da bi dnevne aktivnosti funkcionisale.,« izjavila je za GOJYSK, Marjeta Ferkolj Smolič, predsednica DPM Mojca Novo mesto.

Викендице у кампу Мојца реновиране са ЈИСК асортиманом за спавање
Kućice u taboru Mojca obnovljene JYSK proizvodima za spavanje

Унутрашњост викендице

Ivan Protega, Retail menadžer za Sloveniju i Srbiju podsetio je na istraživanje organizacije Zveza prijatelja omladine Slovenije koje procenjuje da čak polovina dece u Sloveniji ostaje kod kuće za vreme raspusta zbog čega je potreba za organizovanim putovanjima sve veća i da odmarališta koja JYSK u sklopu projekta obnavlja često besplatno primaju decu iz socijalno ugroženih porodica, kao i decu sa posebnim potrebama.

Mi u JYSKu verujemo da je izuzetno važno da sva deca od najranijeg uzrasta imaju priliku da što više borave u prirodi jer tako postaju odgovorni ljudi koji podstiču održivi razvoj. Zato nas naročito raduje ovaj projekat jer doprinosimo stvaranju lepih uspomena. Mnoga deca će uz upoznavanje prirode i druženje sa prijateljima imati priliku i da se sjajno naspavaju na novoopremljenim krevetima, a svi znamo koliko je za razvoj važan kvalitetan san“., podsetio je Protega.

JYSK ŠKOLA SPAVANJA

Uz projekat „JYSK priča za laku noć“ na konferenciji za medije predstavljen je i projekt  „JYSK škola spavanja“ kojim JYSK ponovo dokazuje svoju lidersku poziciju kada je reč o asortimanu spavanja, jer osim što obezbeđuje kvalitetna rešenja za potpuno opremanje spavaće sobe, može da se pohvali i svojim edukovanim zaposlenima, Stručnjacima za kulturu spavanja.

Конференција за новинаре на којој су представљени пројекти

Kada smo pre godinu dana pokrenuli projekat „JYSK priča za laku noć“, sebi smo postavili zahtevan, ali važan cilj; jednom godišnje obnoviti po jedno slovensko odmaralište. Nakon naše prve donacije od 70 dušeka Domu Miloša Zidanška na Pohorju, imali smo priliku da se uverimo koliko taj projekat utiče na kvalitet odmora dece i mladih koji redovno borave u odmaralištu. Svesni te činjenice, odlučili smo se na korak više i pokrenuli smo još jedan dugoročni projekat ˝JYSK škola spavanja“ sa ciljem razvoja kulture spavanja, kojim donosimo konkretne predloge, rešenja i ideje za bolju higijenu spavanja. Sve to radimo kako bismo obezbedili kvalitetniji i bolji san a samim tim i kvalitet života.˝, naglasila je Zvjezdana Novak, Communication menadžerica JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Latest news

Three Store Managers Chrismas products

Najbolji novogodišnji/božićni proizvodi po izboru troje menadžera prodavnice

02/12/2022 - Troje menadžera prodavnice je pokazalo svoje omiljene proizvode iz novog novogodišnjeg/božićnog asortimana.

Lars Ringtved

JYSK se posvećuje smanjenju ekološkog otiska tekstilne industrije

29/11/2022 - Kompanija JYSK se pridružila dobrovoljnoj sektorskoj saradnji u Danskoj koja ima za cilj da smanji ekološki i klimatski otisak tekstilne industrije.

Jan Bøgh

JYSK ponovo ima rekordne rezultate

24/11/2022 - U predgovoru godišnjeg izveštaja, pod naslovom „Jake vrednosti tokom turbulentne godine“ Jan Bøgh, President & CEO (predsednik i glavni izvršni direktor) daje svoj osvrt na proteklu godinu u JYSKu.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office