Skip to main content
Ispred kućice

JYSK Slovenija nastavlja sa obnavljanjem dječjih odmarališta

Datum: 27/05/2022

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Sustainability

 

U sklopu projekta „JYSK priča za laku noć“ obnovljeno je drugo od sedam slovenskih dječjih odmarališta

Prošle sedmice na održanoj konferenciji za novinare predstavljen je nastavak društveno odgovornog projekta „JYSK priča za laku noć“ donacijom Omladinskom kampu Mojca u Dolenjskim toplicama gdje je 10 kućica za odmor u potpunosti opremljeno JYSK asortimanom proizvoda za spavanje. Omladinski kamp Mojca godišnje posjeti 1.500 djece, a od kad je osnovan još davne 1976. godine većina kućica nije temeljitije obnovljeno.

Predstavnici JYSK-a Ivan Protega, Sonja Mlakar i Zvjezdana Novak u kući renoviranoj JYSK proizvodima
Predstavnici JYSKa, Ivan Protega, Sonja Mlakar i Zvjezdana Novak u kućici obnovljenoj JYSK proizvodima

» Hvala JYSKu za madrace, jastuke, posteljinu i ostale proizvode za spavanje! Nakon razigranog dana djeca i mladi sada će u novi dan ući još odmorniji. Tabor Mojca već više od 30 godina ugošćuje djecu iz socijalno ugroženih porodica iz različitih vaspitno-obrazovnih ustanova u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Sigurnom kućom, kao i savjetovalištima u školama i dečjim vrtićima. Praksa nam je pokazala koliko je djeci potrebno druženje, koliko im nedostaje opuštanje, slobodno kretanje, igra, povjerljiv razgovor i sigurna okolina bez napetosti i nevolja. A kao što znamo, kvalitetan odmor je važan preduslov da bi dnevne aktivnosti funkcionisale.,« izjavila je za GOJYSK, Marjeta Ferkolj Smolič, predsjednica DPM Mojca Novo mesto.

Vikendice u kampu Mojca renovirane sa JYSK asortimanom za spavanje
Kućice u taboru Mojca obnovljene JYSK asortimanom spavanja

Unutrašnjost vikendice

Ivan Protega, Retail menadžer za Sloveniju i Srbiju podsjetio je na istraživanje organizacije Zveza prijatelja omladine Slovenije koje procjenjuje da čak polovina djece u Sloveniji ostaje kod kuće za vrijeme praznika zbog čega je potreba za organizovanim putovanjima sve veća i da odmarališta koja JYSK u sklopu projekta obnavlja često besplatno primaju djecu iz socijalno ugroženih porodica, kao i djecu sa posebnim potrebama.

Mi u JYSKu vjerujemo da je izuzetno važno da sva djeca od najranije dobi imaju priliku da što više borave u prirodi jer tako postaju odgovorni ljudi koji podstiču održivi razvoj. Zato nas naročito raduje ovaj projekat jer doprinosimo stvaranju lijepih uspomena. Brojna djeca će uz upoznavanje prirode i druženje sa prijateljima imati priliku i sjajno se naspavati na novoopremljenim krevetima, a svi znamo koliko je za razvoj važan kvalitetan san“., podsjetio je Protega.

JYSK ŠKOLA SPAVANJA

Uz projekat „JYSK priča za laku noć“ na konferenciji za medije predstavljen je i projekt  „JYSK škola spavanja“ kojim JYSK ponovo dokazuje svoju lidersku poziciju kada je riječ o asortimanu spavanja, jer osim što osigurava kvalitetna rješenja za potpuno opremanje spavaće sobe, može da se pohvali i svojim edukovanim zaposlenima, Stručnjacima za kulturu spavanja.

Konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni projekti

Kada smo prije godinu dana pokrenuli projekat „JYSK priča za laku noć“, sebi smo postavili zahtjevan, ali važan cilj; jednom godišnje obnoviti po jedno slovensko odmaralište. Nakon naše prve donacije od 70 madraca Domu Miloša Zidanška na Pohorju, imali smo priliku da se uvjerimo koliko taj projekat utiče na kvalitet odmora djece i mladih koji redovno borave u odmaralištu. Svjesni te činjenice odlučili smo se na korak više i pokrenuli smo još jedan dugoročni projekat ˝JYSK škola spavanja“ sa ciljem razvoja kulture spavanja, kojim donosimo konkretne prijedloge, rješenja i ideje za bolju higijenu spavanja. Sve to radimo kako bismo osigurali kvalitetniji i bolji san a samim tim i kvalitet života.˝, naglasila je Zvjezdana Novak, Communication menadžerica JYSKa za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office