Skip to main content

JYSK se brine o tome

Датум: 03/01/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Категорија: Sustainability , People

U JYSKu učestvujemo u mnogim projektima širom sveta u kojima sponzorišemo, doniramo ili pomažemo na bilo koji način. Evo kratkog pregleda nekih od novijih inicijativa.  

Danska

JYSK je ponosni sponzor parasportova u raznim zemljama. Ove godine JYSK u Danskoj je održao takmičenje u svim danskim prodavnicama gde su kupci mogli da kupe listić za lutriju sa nagradama kao što su poklon kartice za JYSK ili čak automobil. Prikupljeni iznos je dostigao skoro milion DKK, koji je doniran organizaciji Parasport Denmark.

Parasport Denmark
Kristine Brunsborg, udovica našeg osnivača Larsa Larsena, i Communications & CSR Director (direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja) u JYSKu, Rune Jungberg Pedersen, uručili su ček organizaciji Parasport Danmark, koji je prihvatio direktor John Petersson.

Bugarska

JYSK je pomogao NVO JAMBA da opremi centar za karijeru za osobe sa invaliditetom ili kako suosnivač, Joana Koleva, više voli da kaže „osobe sa različitim veštinama“. Centar deluje kao mesto gde mogu dobiti pomoć u učenju veština potrebnih za tržište rada i na taj način pronaći posao. Sada se to odvija u prelepom okruženju opremljenom JYSKovim kaučevima, policama, kafenim stočićima, radnim stolovima, foteljama itd.

Sponzorstvo u Bugarskoj
Maya Petrova, HR Business Partner (poslovni partner za ljudske resurse) u JYSKovom distributivnom centru u Božurištu sa leve strane i Joana Koleva, suosnivač organizacije JAMBA, sa desne strane.

Rumunija

JYSK u Rumuniji je donirao novac NVO Casa Bună, organizaciji koja pruža obrazovnu podršku deci iz ugroženih porodica. Novac je iskorišćen za organizovanje devet „JYSKovih kampova“ u kojima je učestvovalo ukupno 83 dece.

Cilj kampova je bio da se deca upoznaju sa zdravim životnim navikama. Svako dete je provelo nedelju dana u JYSKovom kampu i učilo pod pomnim nadzorom volontera. Sponzorstvo će se nastaviti i u narednoj školskoj godini.

JYSKov kamp
Neka od dece koja su pohađala JYSKov kamp.

Norveška

JYSK u Norveškoj je nedavno donirao stipendije u vrednosti od 25.000 NOK za tri parasportista koji su naporno radili da postanu još bolji u svom sportu. Novac će se koristiti za njihovo dalje usavršavanje.

Parasport u Norveškoj
Sales & Marketing Manager (menadžer prodaje i marketinga), Krister Andreassen, i Social Media & Digital Coordinator (koordinator digitalnih i društvenih mreža), Janne Møller-Nielsen, u JYSKu u Norveškoj sa dvojicom parasportista po imenu Marcus Grasto Nilsson i Kristian Moen.

Hrvatska

JYSK u Hrvatskoj je započeo novi projekat pod nazivom „JYSK za moj zeleni grad“, koji ima za cilj da lokalnim zajednicama obezbedi više zelenih površina, na primer sadnjom drveća ili čišćenjem lokalnog parka. Makarska u Hrvatskoj bila je prvi grad u kojem je JYSK, u saradnji sa gradskim predstavnicima, odlučio da pomogne. JYSK je u novembru 2021. donirao drveće koje su zaposleni i volonteri sadili u svoje slobodno vreme. Zaposleni u JYSKu su nagrađeni slobodnim danom. Projekat će se nastaviti i u drugim lokalnim zajednicama u Hrvatskoj u kojima je JYSK aktivan.

Kolege iz JYSKa
Kolege iz JYSKa pomogle su gradu Makarska u Hrvatskoj sadnjom drveća tamo gde je nedostajalo zelenih površina.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office