Skip to main content

JYSKu je stalo

Datum: 03/01/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Sustainability , People

JYSK učestvuje u mnogim projektima širom svijeta, gdje sponzoriramo, doniramo ili pomažemo kako god možemo. U nastavku donosimo kratak pregled nekih od naših nedavnih inicijativa.  

Danska

JYSK je ponosan sponzor sporta za osobe s invaliditetom u različitim državama. Ove godine je JYSK Danska bio domaćin nagradne igre u svim danskim prodavnicama, gdje su kupci mogli kupiti listić lutrije s nagradama kao što su poklon-kartice za JYSK ili čak automobil. Sakupljeni iznos je dostigao skoro jedan milion DKK, što je donirano sportskom savezu Parasport Denmark za osobe s invaliditetom u Danskoj.

Parasport Denmark
Kristine Brunsborg, udovica osnivača Larsa Larsena, zajedno s JYSKovim Communications & CSR Directorom (direktor za komunikacije i CSR), Runem Jungbergom Pedersenom, uručila je ček predsjedniku saveza Parasport Denmark, Johnu Peterssonu.

Bugarska

JYSK je pomogao NGO-u JAMBA u opremanju centra za karijere za osobe s invaliditetom ili, kako suosnivačica Joana Koleva preferira reći, “različitim sposobnostima”. Centar funkcionira kao mjesto gdje mogu dobiti pomoć u savladavanju vještina potrebnih za tržište rada kako bi mogli pronaći posao. Sad se to odvija na lijepo uređenom mjestu opremljenom JYSKovim kaučima, policama, stolićima, stolovima, foteljama i sl.

Sponzorstvo u Bugarskoj
Maya Petrova, HR Business Partner (poslovni partner za ljudske resurse) u JYSKovom distributivnom centru u Božurištu, s lijeve strane i Joana Koleva, suosnivačica JAMBA, s desne strane.

Rumunija

JYSK Rumunija donirao je novac NGO-u Casa Bună, organizaciji koja pruža edukacijsku podršku djeci iz ranjivih porodica. Novac je iskorišten za organiziranje devet JYSKovih kampova, u kojima je učestvovalo ukupno 83 djece.

Svrha kampova je bilo podučiti djecu o zdravim životnim navikama. Svako dijete je provelo jednu sedmicu u JYSK Campu učeći pod budnim nadzorom dobrovoljaca. Sponzorstvo će se nastaviti sljedeće školske godine.

JYSK Camp
Neka od djece koja su pohađala JYSK Camp.

Norveška

JYSK Norveška je nedavno donirao stipendije u vrijednosti od 25 000 NOK trima parasportašima koji su predano radili na poboljšanju svojih sposobnosti. Novac će poslužiti kao potpora za daljnji trening.

Parasport Norway
Sales & Marketing Manager (menadžer prodaje i marketinga), Krister Andreassen i Social Media & Digital Coordinator (koordinator društvenih mreža i digitalnih medija), Janne Møller-Nielsen, u JYSKu Norveška s dva parasportaša, Marcusom Grastom Nilssonom i Kristianom Moenom.

Hrvatska

JYSK Hrvatska pokrenuo je projekt pod nazivom JYSK za moj zeleni grad, s ciljem pružanja lokalnim zajednicama više zelenih područja, na primjer, sadnjom drveća ili čišćenjem lokalnog parka. Makarska u Hrvatskoj je bio prvi grad u kojem je JYSK u saradnji s gradskim predstavnicima odlučio pomoći. JYSK je donirao drveće koje su zaposlenici i dobrovoljci sadili u novembru 2021. JYSKovi zaposlenici bili su za to nagrađeni slobodnim danom. Projekt će se nastaviti u drugim lokalnim zajednicama u Hrvatskoj u kojima posluje JYSK.

JYSKovi zaposlenici
JYSKovi zaposlenici su pomogli u Makarskoj u Hrvatskoj sadnjom drveća u područjima s manje zelenila.

Latest news

Spain

Španija i Poljska otvaraju većinu novih prodavnica

28/09/2023 - Ove finansijske godine nijedna zemlja nije otvorila više prodavnica od Španije i Poljske.

Camelia and Gabriela are ready for the Paralympic Games in Paris

Camelia i Gabriela su spremne za paraolimpijadu

26/09/2023 - Paraolimpijske igre u Parizu počinju za manje od godinu dana, a JYSK se susreo s nekim sportašicama i sportašima koji se pripremaju za Igre.

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

22/09/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office