Skip to main content
Planting FSC Forrest

JYSK sadi FSC šumu u Ukrajini

Датум: 25/06/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Sustainability , People

Spremno je 2500 novih drveća da porastu velika i jaka u FSC šumi u Ukrajini zahvaljujući velikom trudu JYSKovih kolega i njihovih porodica.

Lepog prolećnog dana autobus stiže na stanicu šume Boyarka. U autobusu je grupa JYSKovih kolega iz glavne kancelarije u Ukrajini. Nekoliko njih je povelo svoje porodice. Ovaj dan nije kao svaki uobičajen dan u JYSKu. Danas se radi o drveću, tačnije o sađenju novih malih hrastova i borova. 

Anna
Anna Zagorayko, Social Media & Digital Coordinator (koordinator digitalnih i društvenih mreža).

U Ukrajini se susreću sa velikim izazovima zbog uništavanja šuma i ilegalne seče, tako tvrdi Anna Zagorayko koja učestvuje u sađenju drveća. Ona je obično Social Media & Digital Coordinator.

„U nekim oblastima, šuma potpuno nestaje. Lokalno stanovništvo tvrdi da se problem značajno pogoršao poslednjih godina“, ona objašnjava.

U saradnji sa FSC

FSC® (Forest Stewardship Council®) radi na očuvanju šumskih oblasti i promovisanju odgovornog korišćenja šuma. FSC je globalna neprofitna organizacija i oznaka na deklaracijama za drvo i papir koji se dobijaju iz održivih izvora. U FSC šumi se ne seče više drveća nego što šuma može prirodno da obnovi. U isto vreme se uzimaju u obzir priroda, životinje i ljudi. Današnji događaj se odvija u saradnji sa organizacijom FSC u Ukrajini.

Country Manager (menadžer u zemlji) Ievgenii Ivanytsia učestvuje u događaju i objašnjava razlog za JYSKovu posvećenost:

„FSC je oblast fokusa u JYSKu i sav naš drveni baštenski nameštaj ima FSC sertifikat. Zajedno sa FSC, ovim događajem usmeravamo pažnju na odgovorno korišćenje šumskih resursa. Želimo da budemo primer i inspirišemo na društveno odgovorno ponašanje.“

2500 novih stabala

Opremljeni posebnim alatom namenjenim za tu svrhu, JYSKove kolege započinju rad na sadnji novih stabala. Do kraja dana, biće zasađeno 2500 novih malih hrastova i borova.

„Današnji događaj je savršena kombinacija timskog rada i društvene odgovornosti“, kaže Anna, dok se zajedno sa svojim kolegama odmara nakon rada i kreće u šetnju postojećom FSC šumom čiji će deo postati i nova stabla.

U septembru JYSK planira da zasadi još jednu šumsku oblast u saradnji sa FSC.

JYSK kolege
JYSK tim – spreman za sadnju drveća Baloni i FSC ističu cilj događaja i saradnju sa FSC. U prodavnicama i na društvenim mrežama se takođe usmerava pažnja na FSC i važnost održivog šumarstva.
JYSKov FSC broj je FSC® N001715. Saznajte više o organizaciji FSC na njihovoj stranici.

 

Rumunija takođe sadi nova stabla

U JYSKu u Rumuniji, zasađeno je 20000 drveća u decembru u saradnji između JYSKa i nacionalne šumarske inicijative. U događaju je učestvovalo 1000 volontera. Saznajte više u video snimku u nastavku.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office