Skip to main content
Planting FSC Forrest

JYSK sadi FSC šumu u Ukrajini

Datum: 25/06/2018

Od strane: Laura Roesgaard, Communications & CSR Consultant

Kategorija: CSR , People

2 500 novih stabala su spremna da izrastu u FSC šumi u Ukrajini zahvaljujući velikom naporu kolega u JYSK-u i njihovih porodica.

Jednog lijepog proljetnog dana, autobus je stigao na stanicu u Boyarka šumi. U autobusu je grupa kolega kompanije JYSK iz glavnog ureda u Ukrajini. Nekoliko njih je dovelo svoje porodice. Ovaj dan nije tipičan dan u JYSK-u. Danas, radi se o drveću - tačnije o sađenju malih novih hrastova i borova.  

Anna
Anna Zagorayko, Social Media Digital Coordinator (Koordinator za društvene i digitalne medije).

U Ukrajini, postoje veliki izazovi sa pošumljavanjem i ilegalnom sječom - prema mišljenju Anne Zagorayko, koja učestvuje u sadnji drveća. Anna je inače Social Media Digital Coordinator.

"U nekim područjima, šume potpuno nestaju. Lokalno stanovništvo javlja da je problem značajno pogoršan posljednjih godina," objašnjava Anna.

U saradnji sa FSC (Forest Stewardship Council) (Vijeće za upravljanje šumama)

FSC® (Forest Stewardship Council®) radi na očuvanju šumskih područja i promociji odgovornog šumarstva. FSC je globalna neprofitna organizacija i šema za označavanje održivog drveta i papira.   U FSC šumi zabranjena je sječa više drveća nego što je moguće prirodno nadomjestiti –  a u isto vrijeme priroda, životinje i ljudi se uzimaju u obzir. Današnji događaj je u saradnji sa FSC-om u Ukrajini.

Country Manager (Regionalni menadžer) Ievgenii Ivanytsia učestvuje u događaju i objašnjava razlog posvećenosti JYSK-a:

"FSC je fokus u JYSK-u i cijeli naš drveni baštenski namještaj ima FSC certifikat. Zajedno sa FSC-om, mi ovim događajem stavljamo fokus na odgovorno šumarstvo. Želimo biti primjer i inspiracija za društveno odgovorno ponašanje."

2 500 novih stabala

Opremljeni posebnom opremom za ovu svrhu, kolege JYSK-a započeli su pošumljavanje. Do kraja dana zasađeno je 2 500 novih malih hrastova i borova.

,,Današnji događaj je savršena kombinacija izgradnje tima i društvene odgovornosti," kaže Anna, dok se ona i kolege odmaraju nakon rada i šetnje u postojećoj FSC šumi.

U septembru, JYSK planira pošumljavanje još jednog područja u saradnji sa FSC-om.

JYSK kolege
JYSK tim - spreman za pošumljavanje. Baloni i FSC oznake pomažu da se naglasi svrha ovog događaja i saradnje sa Vijećem. U prodavnicama i na društvenim medijima, pridaje se pažnja FSC-u i održivom šumarstvu.
JYSK-ov FSC broj je FSC® N001715. Pročitajte više o FSC-u na njihovoj glavnoj stranici.

 

Rumunija takođe sadi nova stabla.

U JYSK-u u Rumuniji, 20 000 stabala je zasađeno u decembru, u saradnji između kompanije JYSK i nacionalne inicijative za šumarstvo. U događaju je učestvovalo 1 000 volontera. Pogledajte više u videu ispod.

Latest news

Pregled iz zemalja za maj 2019. godine

Pregled iz zemalja: Trčanje u dobrotvorne svrhe i održavanje kondicije

21/05/2019 - Svako toliko dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od JYSK Nordic zemalja. Provjerite ih ovdje.

Sorø tim

Najboljih 11: Evo najatraktivnijih prodavnica u JYSKu

13/05/2019 - Pronađene su najatraktivnije prodavnice u svakom od 11 JYSK Nordic prodajnih regiona.

Preview April

Najbolje od #GOJYSK – April 2019.

10/05/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office