Skip to main content
Fossflakes produces pillows for JYSK.

JYSK predstavlja Fossflakes jastuke u Centralnoj Evropi

Датум: 28/09/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Категорија: People , Product Assortment

Fossflakes proizvodi jastuke za JYSK
Adam Foss je CEO (generalni izvršni direktor) kompanije Fossflakes od 2005. godine.

Fossflakes je danski proizvođač jastuka i jorgana, koji u septembru uvodi svoje proizvode u JYSK prodavnice u Centralnoj Evropi. To će biti novo poglavlje u istoriji kompanije Fossflakes, koja već direktno povezuje Skive sa JYSKom i Holivudom.

Belo paperje leži pod nogama poput snega, dok se visoke gomile jastuka uzdižu kao sante leda u daljini. Mada deluje kao pejzaž najhladnijeg severa, zapravo se nalazimo u proizvodnoj hali kompanije Fossflakes u gradu Skive u Danskoj.

„Morate da vidite i našu novu mašinu. Zahvaljujući njoj imaćemo još kvalitetnije proizvode. Kvalitet je najbitniji za Fossflakes, kao što je slučaj i sa JYSKom. Proizvodi moraju da budu kvalitetni, ali po prihvatljivoj ceni.“

Iza jedne od velikih jastuk-planina pojavljuje se Adam Foss, CEO kompanije Fossflakes, sa širokim osmehom na licu. Ovaj Danac sa ponosom predstavlja svoju novu mašinu, koja proizvodi jastuke za JYSK. Ti jastuci izlaze na tržište Centralne Evrope u septembru.

„Iako danas prodajemo širom sveta, i dalje smo neverovatno ponosni što poslujemo sa Larsom Larsenom i JYSKom.“
– Adam Foss | CEO kompanije Fossflakes

„Zajedno sa JYSKom, predstavićemo dva jastuka specijalno napravljena za Centralnu Evropu. Nadamo se da će naši jastuci biti podjednako popularni kao što su već u Danskoj“, kaže Adam Foss, dok pokazuje jedan od novih jastuka.

Jastuci se uvode u prodaju u sledećim zemljama: Poljska, Češka Republika, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Ukrajina, Rumunija i Bugarska.

Fossflakes proizvodi jastuke za JYSK
Sa leve strane je prikazan novi jastuk za Centralnu Evropu. Sa desne, uvećani prikaz jedinstvenog punjenja kompanije Fossflakes.

Punjenje je najbitnije

Ovaj jastuk je prepoznatljivo vazdušast i podatan na dodir.

„Svake noći spavam sa Fossflakes jastukom i mogu da garantujem za ovaj proizvod“, kaže Adam Foss dok uzima mekano punjenje za jastuk u ruke.

„Verujemo da se nalazimo u vrhu kategorije vlakana po kvalitetu. To je slučaj najviše zahvaljujući našem punjenju, koje predstavlja mešavinu silikoniziranog poliesterskog vlakna i pahuljica koje sami proizvodimo. Ova dva elementa zajedno stvaraju jedinstvene jastuke i jorgane sa osetnom podatnošću, koji su udobni i dugovečni. Punjenje je najbitnije“, kaže Adam.

Ovo jedinstveno punjenje ima dugačku istoriju, koja počinje sa proizvodnjom veštačkog snega za film i pozorište.

„Moj otac, Lars E. Foss, prvobitno je proizvodio veštački sneg za filmove. Jednog dana je primetio da mladići koji rade za mašinama u fabrici dremaju na vrećama tog snega. Dovitljivost ovih mladih ljudi ga je inspirisala, pa je doneo jedan džak kući, ispraznio stari jastuk, napunio ga snegom i spavao kao klada te noći“, uz osmeh kaže Adam.

Činjenice o novom jastuku za Centralnu Evropu

  • Izuzetno prozračan
  • Lako se oblikuje
  • Ne izaziva alergije
  • Lako se pere i brzo suši
  • Proizvedeno u Danskoj

Punjenje u Fossflakes jastucima predstavlja mešavinu od 50% Fossflakes Essential (polietilen) i 50% Fossfill Cluster (poliestersko vlakno).

Ova mešavina osigurava udobnost jastuka i zadržavanje punoće.

Ponosni na saradnju sa JYSKom

Mada je Adam veoma skroman, Fossflakes ima velike ambicije.

„Počeli smo da sarađujemo sa JYSKom 2007 i od tada ste naš najveći partner. Iako danas prodajemo širom sveta, i dalje smo neverovatno ponosni što poslujemo sa Larsom Larsenom i JYSKom. Sada samo želimo da postanemo još veći – zajedno sa JYSKom“, kaže Adam.

Otkako je Adam preuzeo kompaniju 2005, Fossflakes je porastao za preko 800 procenata. Mada je proizvodnja jastuka i jorgana danas najveći deo poslovanja ove kompanije, ona i dalje proizvodi veštački sneg za filmska studija širom sveta.

„I dalje proizvodimo veštački sneg za filmove širom sveta kroz saradnju sa kompanijom Snowbusiness, koja je svetski lider na polju filmskih efekata. Na primer, pravili smo sneg za filmove o Hariju Poteru i za mjuzikl „Fantom iz Opere“. To nam je i danas važno, jer je upravo proizvodnja snega pokrenula ovu kompaniju“, kaže Adam.

Kompanija Fossflakes je, tokom godina, prešla sa snega na jastuke, koji će se uskoro prodavati i u Centralnoj Evropi. Adam ima plan i za ovo uvođenje proizvoda.

„Samo moramo da prodamo mnogo jastuka, kako bi svi mogli da iskuse nordijski san“, kaže on.

pogledajte video iz proizvodne hale:

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office