Skip to main content
Fossflakes produces pillows for JYSK.

JYSK uvodi jastuke Fossflakes u centralnoj Evropi

Datum: 28/09/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorija: People , Product Assortment

Fossflakes proizvodi jastuke za JYSK
Adam Foss je CEO (generalni direktor) kompanije Fossfakes od 2005. godine.

Fossflakes je danski proizvođač jastuka i jorgana koji će početi s prodajom proizvoda u centralnoevropskim prodajnim objektima JYSKa u septembru. To će biti novo poglavlje u historiji kompanije Fossflakes, koja već izvlači direktne linije od Skivea do JYSKa i Hollywooda.

Bijele ljuspice leže kao snijeg pod cipelama, a visoke gomile jastuka rastu kao ledeni brijegovi u daljini. Iako izgleda kao okruženje sa najhladnijeg sjevera, zapravo smo u proizvodnoj hali kompanije Fossflakes u Skiveu u Danskoj.

"Takođe morate vidjeti našu novu mašinu. Ona će osigurati još veći kvalitet proizvoda. Kvalitet je ključna riječ u Fossflakesu - baš kao i u JYSKu. Mora biti kvalitet po povoljnim cijenama."

CEO kompanije Fossflakes, Adam Foss, izlazi s velikim osmjehom iza jedne od velikih planina jastuka. Danac ponosno predstavlja svoju novu mašinu, koja proizvodi jastuke za JYSK. Jastuci koji će biti predstavljeni na centralnoevropskom tržištu u septembru.

"Iako danas prodajemo u cijelom svijetu, još uvijek smo nevjerovatno ponosni što smo dio poslovanja Larsa Larsena i JYSKa."
- Adam Foss | CEO kompanije Fossflakes

"Zajedno sa JYSKom, predstavićemo dva jastuka rađena po narudžbi za centralnu Evropu. Nadamo se da će naši jastuci biti onliko popularni koliko već jesu u Danskoj", kaže Adam Foss, dok drži jedan od novih jastuka.

Jastuci će se predstaviti u sljedećim zemljama: Poljska, Češka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Ukrajina, Rumunija i Bugarska.

Fossflakes proizvodi jastuke za JYSK
Sa lijeve strane je novi jastuk za centralnu Evropu. Sa desne strane, prikaz izbliza Fossflakes jedinstvenog punjenja.

Punjenje pravi razliku

Volumen i elastičnost su nepogrešivi kvaliteti kada dodirnete jastuk.

"Spavam na Fossflakes proizvodima svako veče i mogu garantirati za taj proizvod", kaže Adam Foss, dok uzima meko punjenje jastuka u ruke.

"Smatramo da smo u vrhu kategorije vlakana u pogledu kvaliteta. Ovo je uglavnom zahvaljujući našem punjenju, koje je mješavina silikoniziranih poliesterskih vlakana i ljuspica iz naše proizvodnje. Ova dva elementa zajedno stvaraju jedinstvene jastuke i jorgane sa primjetnom, elastičnom udobnošću i dugotrajnošću. To je punjenje koje pravi razliku", kaže Adam.

Jedinstveno punjenje ima dugu historiju koja je započela proizvodnjom umjetnog snijega za filmove i pozorište.

"Moj otac, Lars E. Foss, u početku je proizvodio umjetni snijeg za filmove. Jednog dana je primijetio da mladi ljudi koji upravljaju mašinama u fabrici spavaju na vrećama sa snijegom. Bio je inspirisan snalažljivošću mladih i donio je vreću kući, isprazno stari jastuk, napunio ga snijegom i spavao kao beba te noći", kaže Adam sa osmjehom na licu.

Činjenice o novom jastuku za centralnu Evropu

  • Jastuk diše veoma dobro
  • Lako ga je oblikovati
  • Antialergijski
  • Lako se pere i brzo suši
  • Proizvedeno u Danskoj

Punjenje jastuka Fossflakes je mješavina 50% Fossflakes Essential (polietilen) i 50% Fossfill Cluster (poliesterska vlakna).

Ova mješavina osigurava da je jastuk udoban i zadržava svoj volumen.

S ponosom smo dio JYSKa

Iako je Adam vrlo skroman, Fossflakes ima velike ambicije.

"Postali smo partneri sa JYSKom 2007. godine, i od tada ste naš najveći partner. Iako danas prodajemo u cijelom svijetu, još uvijek smo nevjerovatno ponosni što smo dio poslovanja Larsa Larsena i JYSKa. Sada samo želimo biti veći - zajedno sa JYSKom", kaže Adam.

Otkad je Adam preuzeo kompaniju 2005. godine, promet kompanije Fossflakes porastao je za više od 800 posto. Iako je proizvodnja jastuka i jorgana danas najveći posao, kompanija i dalje proizvodi umjetni snijeg za filmske studije širom svijeta.

"Još uvijek proizvodimo umjetni snijeg za filmove širom svijeta kroz saradnju sa Snowbiznisom, koja je vodeća svjetska kompanija u oblasti filmskih efekata. Na primjer, napravili smo snijeg za filmove "Harry Potter" i mjuzikl "Fantom iz opere". Za nas je to i danas važno, jer je proizvodnja snijega pokrenula kompaniju", kaže Adam.

Fossflakes je tokom godina napravio skok sa snijega na jastuke, koji će uskoro biti pušteni u prodaju u centralnoj Evropi. Adam ima plan za ovo puštanje u prodaju.

"Samo moramo prodati mnogo jastuka, tako da svi mogu pokušati da spavaju na nordijski način", kaže on.

pogledajte video iz proizvodne hale:

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office