Skip to main content
JYSK Romania Paralympics

JYSK postaje glavni sponzor rumunskih sportista sa invaliditetom

Датум: 17/08/2017

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категорија: Sustainability

JYSK i sportisti sa invaliditetom

  • Kompanija JYSK sponzoriše dansku sportsku organizaciju za sportiste sa invaliditetom od 1989. godine.
  • 2002. godine JYSK je postao glavni sponzor sportista sa invaliditetom u Norveškoj, a nakon toga 2004. godine i u Švedskoj.
  • JYSK sponzoriše atletičare sa invaliditetom i u Finskoj, Češkoj i Slovačkoj, dok JYSK franšiza sponzoriše organizacije u Kanadi, Islandu i Farskim ostrvima.

JYSK proširuje svoje sponzorstvo sportista sa invaliditetom u novoj zemlji nakon što je potpisala trogodišnji ugovor sa rumunskim Nacionalnim Paraolimpijskim Komitetom.

Kompanija JYSK je preduzela još jedan korak u svojoj dugoj tradiciji sponzorisanja sportista sa invaliditetom.

U Rumuniji, JYSK je sada glavni sponzor paraolimpijaca i pružiće finansijsku podršku za trening tih sportista koji se takmiče u četrnaest sportova.

„Naša kompanija podržava sportiste sa invaliditetom gotovo 30 godina. Želeli smo da nastavimo tu tradiciju koja je započela u Danskoj još 1989. godine, jer smatramo da volja i snaga tih sportista zaslužuju divljenje. I pored svih poteškoća koje su imali tokom života, oni uspevaju da prevaziđu svoje mogućnosti i postignu odlične rezultate. Oni su primer za sve nas i zaslužuju našu podršku.“, kaže Alex Bratu, Country Manager (rukovodilac kompanije) za JYSK u Rumuniji i Bugarskoj.

Atletika, košarka u invalidskim kolicima, stoni tenis, streličarstvo, džudo, plivanje i vožnja kanua su neki od paraolimpijskih sportova na koje se sponzorstvo odnosi.

Privlačenje mladih sportista

Predsednik rumunskog Nacionalnog Paraolimpijskog Komiteta(NPC), Sally Wood-Lamont, sa radošću je objavila novi ugovor o sponzorstvu, koji predstavlja znak novog nivoa sportskog sponzorstva.

„Kompanija JYSK je dobro poznata u Evropi i Kanadi po svojoj podršci paraolimpijskim sportistima i zahvaljujući našim sve boljim rezultatima u 14 paraolimpijskih sportova i predanosti privlačenju mladih sportista sa invaliditetom ka paraolimpijskom sportu, bili smo u mogućnosti da finalizujemo ovaj ugovor o sponzorstvu.“, rekla je Sally Wood-Lamont.

Sally Wood-Lamont i Alex Bratu
Sally Wood-Lamont (left) shake hands with Alex Bratu on the new three-year sponsorship of the Romanian National Paralympic Committee.


U narednih nekoliko meseci, održaće se devet velikih takmičenja za sportiste sa invaliditetom. Evropski šampionat u džudou za slepe osobe; Evropski šampionat u fudbalu za slepe osobe; Evropski šampionati u golbolu; Svetski šampionat u streličarstvu za sportiste sa invaliditetom; Evropski šampionat u plivanju za osobe sa Daunovim sindromom; i Evropski šampionat u paraolimpijskim sportovima za mlade gde će 20 rumunskih sportista učestvovati u pet parasportova. To je najveći mladi paraolimpijski tim koji je ikada predstavljao Rumuniju.

„Zahvaljujemo se kompaniji JYSK na poverenju koje ima u nas i na njihovoj fantastičnoj podršci. Sarađivaćemo na tome da mladim sportistima ponudimo najbolje moguće uslove i resurse.“, rekla je Sally Wood-Lamont.

Odlični rezultati u Londonu

U julu je pet rumunskih paraolimpijaca učestvovalo na Svetskom šampionatu u paraatletici u Londonu.

JYSK Rumunija paraolimpijske igre
JYSK colleagues from the store in Cluj accompanied athletes to the airport when they left for London to wish them good luck and to support them.


Na stadionu Queen Elizabeth u Londonu, rumunski paraolimpijci su postigli veoma dobre rezultate.

„Sportistima želimo mnogo sreće u izazovima koji im predstoje.“, rekao je Alex Bratu.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office