Skip to main content
JYSK Romania Paralympics

JYSK postaje glavni sponzor rumunjskih para-atletičara

Datum: 17/08/2017

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Kategorija: Sustainability

JYSK i atletičari sa posebnim potrebama

  • JYSK je sponzorisao dansku Sportsku organizaciju za invalide od 1989.
  • 2002. godine, JYSK je također postao glavni sponzor za atletičare sa posebnim potrebama u Norveškoj, a nakon toga u Švedskoj 2004. godine
  • JYSK također sponzorira atletičare sa posebnim potrebama u Finskoj, Republici Češkoj i Slovačkoj, dok JYSK Franšiza sponzorira organizacije u Kanadi, Islandu i Farskim ostrvima.

JYSK proširuje svoje sponzorstvo za atletičare sa posebnim potrebama u novoj državi nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa rumunjskim Državnim paraolimpijskim odborom.

Još jedan korak je napravljen u JYSK-ovoj dugotrajnoj tradiciji podržavanja atletičara sa posebnim potrebama.

U Rumuniji, JYSK je sada glavni sponzor Paraolimpijade i ponudiće financijsku podršku za treniranje rumunjskih paraolimpijskih atletičara koji se natječu u četrnaest sportova.

"Naša kompanija podržava atletičare sa posebnim potrebama gotovo 30 godina. Željeli smo nastaviti ovu tradiciju koja je započela u Danskoj 1989. godine jer mislimo da ovi atletičari zaslužuju divljenje zbog njihove volje i snage. Uprkos svim preprekama koje su imali u životu, oni uspijevaju nadmašiti sami sebe i postići odlične rezultate. Oni su primjer za sve nas, i zaslužuju našu podršku," kaže Alex Bratu, Country Manager (Rukovoditelj kompanije) za JYSK u Rumuniji i Bugarskoj.

Atletika, košarka u kolicima, stolni tenis, streljaštvo, judo, plivanje i veslanje kanua su među paraolimpijskim sportovima koji će imati koristi od sponzorstva.

Privlačenje mladih atletičara

Predsjednik rumunjskog Državnog paraolimpijskog odbora (NPC), Sally Wood-Lamont, ima veliko zadovoljstvo da najavi nove ugovore o sponzoriranju, što signalizira novi nivo sportskog sponzorstva.

"JYSK je dobro poznat u Evropi i Kanadi po svojoj podršci paraolimpijskim atletičarima, i zbog porasta izvrsnih rezultata u naših 14 paraolimpijskih sportova i zbog naše predanosti da privučemo mlade atletičare sa posebnim potrebama u paraolimpijski sport mogli smo finalizirati ovaj dogovor o sponzoriranju," kaže Sally Wood-Lamont.

Sally Wood-Lamont i Alex Bratu
Sally Wood-Lamont (left) shake hands with Alex Bratu on the new three-year sponsorship of the Romanian National Paralympic Committee.


Tokom sljedećih nekoliko mjeseci, održaće se devet većih parasportskih natjecanja: Evropsko prvenstvo u judu za slijepe; Evropsko prvenstvo u nogometu za slijepe; Goalball Evropsko prvenstvo; Svjetsko prvenstvo parastreljaštva; Evropsko prvenstvo u plivanju za Down Sindrom; i Evropsko prvenstvo paraolimpijskih igara za mlade gdje će 20 rumunjskih atletičara učestvovati u pet parasportova. Ovo je najveći mladi paraolimpijski tim ikada koji će predstavljati Rumuniju.

"Zahvaljujemo JYSK-u na njihovom vjerovanju u nas i za njihovu fantastičnu podršku, i radićemo zajedno da ponudimo najbolje moguće uslove i resurse za naše mlade atletičare," kaže Sally Wood-Lamont.

Odlični rezultati u Londonu

U julu, pet rumunjskih paraolimpijskih atletičara je učestvovalo na Svjetskom prvenstvu u paraatletici u Londonu.

JYSK rumunjska paraolimpijada
JYSK colleagues from the store in Cluj accompanied athletes to the airport when they left for London to wish them good luck and to support them.


Na stadionu Queen Elizabeth u Londonu, rumunjski paraolimpijski atletičari su postigli vrlo dobre rezultate.

"Želimo atletičarima sve najbolje u njihovim sljedećih izazovima," kaže Alex Bratu.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office