Skip to main content

JYSK partneri sa UNICEF-om u Rumuniji pomažu deci

Датум: 07/09/2017

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категорија: Sustainability

Alex Bratu Pieter Bult
Alex Bratu iz JYSK-a (levo) i Pieter Bult iz UNICEF-a.

JYSK i UNICEF u Rumuniji su potpisali trogodišnje partnerstvo za pomoć ugroženoj deci.

Tokom prve godine partnerstva, JYSK Rumunija podržava pilot projekat Usluga za pomoć deci u okviru zajednice koji je UNICEF primenio u 45 zajednica iz oblasti Bakau, regiona u istočnoj Rumuniji.

 „Kroz ovo partnerstvo, zadovoljstvo nam je da učestvujemo u unapređivanju života dece iz ugroženih porodica. Verujemo da sva deca imaju pravo na obrazovanje, zdravstvenu negu i društvenu zaštitu i zaslužuju da budu u okruženju u kojem se osećaju bezbedno. Verujemo da je naša moralna obaveza da se uključimo u zajednice u kojima je naša kompanija prisutna. Ovo je važan deo JYSKove filozofije,“ kaže Alex Bratu, Country Manager (rukovodilac kompanije) za JYSK Rumunija.

Pilot projekat se sastoji od dve komponente: Minimalnog paketa usluga i Paketa kvalitetnog obrazovanja koje prate informacije, širenje svesti i obrazovne kampanje za decu i roditelje.

Pogodnosti za svu rumunsku decu

Minimalni paket usluga za decu i porodice se sastoji od usluga u okviru zajednice u oblasti zdravstva, društvene zaštite i obrazovanja. Zahteva da u svakoj zajednici bude prisutan najmanje jedan društveni radnik, medicinska sestra i školski savetnik. Zajedno pomažu ugroženoj deci i porodicama da procene svoje potrebe i obezbeđuju prilagođenu podršku.

Drugi program uključen u Usluge za pomoć deci u okviru zajednice je Paket kvalitetnog obrazovanja koji je usmeren na sprečavanje situacija u kojima se deca ne upisuju u školu, izostaju iz nje, odustaju i rano je napuštaju, kao i na povećanje rezultata i veština učenja.

Lekcije naučene iz pilot projekta u Bakau mogu da podrže svih četiri miliona dece u Rumuniji koja imaju koristi od usluga u okviru zajednice.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office