Skip to main content

JYSK sa UNICEF-om u Rumuniji pomaže djeci

Datum: 07/09/2017

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Kategorija: Sustainability

Alex Bratu Pieter Bult
Alex Bratu iz JYSK-a (lijevo) i Pieter Bult iz UNICEF-a.

JYSK i UNICEF u Rumuniji su potpisali trogodišnje partnerstvo za pomoć djeci

U prvoj godini partnerstva, JYSK u Rumuniji podržava pilot projekat Dječje usluge na nivou zajednice implementiran od strane UNICEF-a u 45 zajednica kantona Bacau, region u Istočnoj Rumuniji.

 "Sretni smo da učestvujemo u poboljšanju života djece kroz ovo partnerstvo. Vjerujemo da sva djeca imaju pravo na obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu i da zaslužuju biti u okruženju u kojem se osjećaju sigurno. Vjerujemo da je naša moralna obaveza da budemo uključeni u zajednice gdje god je prisutna naša kompanija. Ovo je važan dio JYSK-ove filozofije," kaže Alex Bratu, Country Manager (Rukovoditelj kompanije) za JYSK u Rumuniji.

Pilot projekat se sastoji od dvije komponente: Minimalnog paketa usluga i Paketa kvalitetnog inkluzivnog obrazovanja, popraćeno informacijama, podizanjem svijesti i edukacijskim kampanjama za djecu i njihove roditelje.

Beneficije za svu rumunjsku djecu

Minimalni paket usluga za djecu i njihove porodice se sastoji od usluga vezanih za zdravlje, socijalnu zaštitu i obrazovanje na nivou zajednice. To zahtjeva prisutnost najmanje jednog socijalnog radnika u svakoj zajednici, medicinsku sestru i školskog savjetnika. Zajedno pomažu djeci i njihovim porodicama da procjene njihove potrebe i da im pruže potrebnu podršku.

Drugi program uključen u Dječje usluge na nivou zajednice je paket kvalitetnog inkluzivnog obrazovanja koji se fokusira na sprečavanja ne sudjelovanja, odsustva, ispadanja i ranog napuštanja škole, kao i na povećanje ishoda učenja i kompetencija.

Naučene lekcije iz pilot projekta u Bacauu mogu podržati četiri miliona djece u Rumuniji da imaju beneficije od usluga na nivou zajednice.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office