Skip to main content
JYSK za moj zeleni grad

JYSK nastavlja da ozelenjava i ulepšava gradove širom Srbije

Датум: 21/12/2023

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: People , Sustainability

U manje od mesec dana, projekat „JYSK za moj zeleni grad“, posetio je Zaječar, Obrenovac i Novi Sad i ulepšao ih novim zelenim površinama i obnovljenim košarkaškim igralištem. 

Na inicijativu JYSKovih zaposlenih, košarkaški teren i školsko dvorište u Zaječaru zasjali su u modernijem i zelenijem izdanju. JYSK je Ekonomsko-trgovinskoj školi u Zaječaru donirao takmičarske lopte, moderne košarkaške table, materijal za obnovu tribina, suncobrane i nove kante za smeće, koje su postavili i uredili JYSKovi zaposleni zajedno sa učenicima i nastavnicima škole.

Na inicijativu JYSKovih zaposlenih, košarkaški teren i školsko dvorište u Zaječaru zasjali su u modernijem i zelenijem izdanju.
Na inicijativu JYSKovih zaposlenih, obnovljen je košarkaški teren u Zaječaru. 

Milena Vitanović, Store Managerica JYSK prodavnice u Zaječaru, ponosna je što je, zajedno sa drugim JYSK zaposlenima, mogla dati svoj doprinos gradu u kojem živi.

“Drago nam je da možemo da promovišemo sport, zdrav život i značaj zelenila, ali i da decu podstaknemo na brigu o životnoj sredini i druženje. Ovim projektom u Zaječaru nastavljamo niz uspešnih projekata koje JYSK sprovodi širom Srbije.“, rekla je.

 

 

 

 

 

 

 

 

ZELENI KUTAK ZA ŠKOLARCE U OBRENOVCU

Obrenovac

Zahvaljujući ovom projektu, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Obrenovcu, dobila je novi zeleni kutak sa 30 zimzelenih sadnica. U sadnji su učestvovali JYSKovi zaposleni kao i nastavnici i učenici škole, koji će od sada moći da uživaju u novom prostoru za druženje.

Branko Gvozdić,  Store manager JYSK prodavnice u Obrenovcu, izrazio je zadovoljstvo zbog prvog projekta u Obrenovcu:

„Imajući u vidu da živimo u gradu u kojem se nalaze dve najveće termoelektrane u Srbiji, došli smo na ideju da pomognemo lokalnoj zajednici i ulepšamo dvorište osnovne škole. Time želimo da omogućimo zdraviju i lepšu sredinu i kvalitetniji vazduh za naše najmlađe. Ovo je naš prvi projekat u Obrenovcu, a u budućnosti ćemo nastaviti da kao kompanija doprinosimo ovakvim zelenijim promenama “, rekao je.

Vera Đorđević, direktorka „Jovan Jovanović Zmaj“, istaknula je ovu akciju kao odličan primer društvene odgovornosti firme i pojedinaca, koji na različite načine mogu dati svoj doprinos zaštiti životne sredine.

„Zahvalni smo kompaniji JYSK što je odabrala našu školu za donaciju sadnica, koje će bez sumnje ukrasiti i oplemenititi školsko dvorište i učiniti ga prijatnijim za boravak našim učenicima. S obzirom na to da su ovakve akcije od izuzetnog značaja, kako ekološkog i društvenog tako i edukativnog, uvek smo otvoreni za kvalitetne ideje i nadamo se ovakvim saradnjama i u budućnosti“, rekla je Đorđević.

NOVE SADNICE U PARKU MIRA U NOVOM SADU

Park Mira u Novom Sadu, u kojem je oluja nedavno uništila skoro četiri hiljade stabala, je u sklopu projekta „JYSK za moj zeleni grad“ dobio novu zelenu površinu, koju su zajedno uredili JYSKovi zaposleni i radnici JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad.

Novi Sad

"Ponosan sam što smo pokrenuli akciju "JYSK za moj zeleni grad" baš u našem Novom Sadu. Ovo je samo još jedna u nizu zelenih akcija koje sprovodimo kao kompanija, kako bismo ukazali na neprocenjiv značaj zaštite životne sredine. Svakim pošumljavanjem trasiramo dobru budućnost za naš grad, a za dobrobit sadašnjih i budućih generacija nastavićemo da sprovodimo aktivnosti koje daju rezultate i doprinose očuvanju i unapređenju kvaliteta života", rekao je Goran Bakić, Store Manager JYSK radnje u Novom Sadu.

„JYSK za moj zeleni grad“ nastavit će se i u idućoj godini, sa idejom donošenja pozitivnih promena u gradove i zajednice u kojima JYSK posluje. Kako bi pokazao svoju zahvalnost prema ovakvim inicijativama i naporima svojih zaposlenih, JYSK sve zaposlene koji učestvuju u ovim inicijativama nagrađuje dodatnim slobodnim danom.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office