Skip to main content

JYSK je sada sertifikovan za reciklažu

Datum: 24/05/2023

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Kategorija: CSR , Product Assortment , Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Već nekoliko godina JYSK prodaje proizvode sa recikliranim materijalima sertifikovanim prema globalnom standardu za reciklažu (Global Recycled Standard, GRS), a sada je JYSK postao sertifikovan kao preduzeće.

Šta je GRS? 

Globalni standard za reciklažu (Global Recycled Standard, GRS) je međunarodni, dobrovoljni standard koji proverava reciklirane materijale i prati ih od kompanije za reciklažu do krajnjeg proizvoda. Da bismo osigurali mogućnost praćenja, sve veze u lancu snabdevanja moraju biti sertifikovane, pa i JYSK.

Nezavisni revizori sagledali su JYSKov rad sa recikliranim materijalima, a kao rezultat toga, JYSK je sada dobio GRS sertifikat koji pokriva i naše poslovanje. 

„Želimo da povećamo upotrebu recikliranih materijala kako bismo podržali razvoj ka cirkularnijoj ekonomiji. Važno nam da je možemo da dokumentujemo da su materijali koje koristimo zapravo reciklirani materijali. Sertifikacija treće strane, kao što je GRS može da nam pomogne u tome,“ kaže Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist.

Brz i značajan razvoj

U protekle dve godine, broj GRS-sertifikovanih proizvoda ubrzano raste.

Sara og pyntepude
Sara Højgaard Rasmussen, Category Manager, Home Textiles.

Prema Sara Højgaard Rasmussen, koj je Category Manager za Home Textiles, danas je punjenje skoro svih jastuka GRS-sertifikovano i napravljeno od recikliranih plastičnih flaša. Sada je fokus na tkanini.

„Razvoj povećane količine recikliranih materijala je brz, ali ne bi trebalo da ide brže nego što naš kvalitet može da isprati. Staramo se za to putem kontrola kvaliteta,“ kaže Sara.

Sara je iskusila da je razvoj na tržištu generalno brz.

„Danas je mnogo lakše nego pre dve godine. Dobavljač ima drugačiji misaoni sklop – danas se podrazumeva da zahtevamo GRS,“ kaže Sara.

A povećana upotreba recikliranih materijala u JYSKu i na tržištu generalno jeste važna.

„U suštini, sve se vrti oko brige za našu planetu. Naravno, velika kompanija kao što je JYSK mora da preuzme odgovornost. A kao Category Manager, i ja igram ulogu u toj odgovrnosti – moram iskreno da verujem u to,“ kaže Sara i dodaje:

„Činjenica da je JYSK sada dobio sopstvenu GRS sertifikaciju šalje jasan signal da stojimo iza ovoga i da verujemo toj postavci.“

Pyntepuder
Danas, GRS sertifikacija primarno postoji za poliester i pamuk, na primer, skoro svi JYSKovi jastuci imaju GRS sertifikat, između ostalog, MALVA, AGERTIDSEL i HORNFIOL. Svi ovi jastuci sastoje se od 100% poliesterskog punjenja recikliranog nakon upotrebe.

 

Latest news

New PoS

Uvođenje sistema Unified Commerce se ubrzava

31/05/2023 - Novo mesto prodaje sa sobom donosi mnoštvo novih funkcija. A sada se uvođenje ubrzava.

Garden

JYSK želi da svi uživaju u letu

25/05/2023 - JYSK je potpuno spreman da pomogne kupcima da uživaju u letu sa sjajnim ponudama baštenskog nameštaja.

Sara

JYSK je sada sertifikovan za reciklažu

24/05/2023 - Godinama JYSK je prodavao proizvode sertifikovane prema globalnom standardu za reciklažu (Global Recycled Standard, GRS), a sada je JYSK sertifikovan kao preduzeće.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office