Skip to main content
JYSK reaches 100 stores in Romania

JYSK je dostigao broj od 100 prodavnica u Rumuniji

Датум: 11/06/2021

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категорија: Expansion

3. juna 2021, JYSK je dostigao važnu prekretnicu u Rumuniji i otvorio je 100. prodavnicu u Konstanci, lučkom gradu na Crnom moru. Međutim, ovo je samo pola puta do 200 prodavnica. Sledeća polovina počinje sada.

Pre 14 godina, JYSK je otvorio prvu prodavnicu u Rumuniji u Oradei, jednom od najvećih gradova u zapadnom delu zemlje. Došli smo do 2021. godine, kada se širom zemlje i više od 800 km istočno, više od dvadeset kolega u plavim košuljama sprema za otvaranje nove JYSK prodavnice, odnosno prodavnice broj 100.

Tim iz prodavnice JYSK Constanta Far

Bajka se ostvarila

U tačno 10 sati, specijalni gost Nj.E. gospodin Søren Jensen, ambasador Danske u Rumuniji, i Alex Bratu, Country Manager (menadžer za zemlju) za JYSK Rumunija i Bugarska, presekli su vrpcu u znak zvaničnog otvaranja prodavnice.

Søren Jensen, ambasador Danske u Rumuniji
Nj.E. gospodin Søren Jensen, ambasador Danske u Rumuniji, i Alex Bratu, Country Manager JYSK Rumunija i Bugarska.

„Ponosan sam što sam danas ovde. JYSK je primer američkog sna koji je zaživeo u Danskoj. Ili možda samo ostvarenje jedne od naših poznatih bajki. Sećam se kada je osnivač JYSKa Lars Larsen započeo svoj posao vodeći TV reklame i nudeći Dancima dobru ponudu za posteljinu i kućni tekstil. Njegov pristup je bio nov i svež. Tokom 40 godina koje su usledile, koncept se širio Evropom i dalje. Međutim, uvek sa istim poslovnim konceptom u osnovi: Obezbeđivanje pristupačnih, kvalitetnih proizvoda za potrošače. Činjenica da slavimo otvaranje 100. prodavnice u Rumuniji svedoči o uspehu ovog poduhvata. Čestitam Alexu i celom JYSKovom timu na ovom izuzetnom dostignuću,“ rekao je gospodin Søren Jensen.

JYSK Constanta Far je treća JYSK prodavnica u gradu. Priprema prostora trajala je 55 dana, a za to vreme i razvojno odeljenje i e-tim morali su unutra da urade mnogo posla.

Luminita Diciu, Store Manager (menadžer prodavnice)
Luminita Diciu, Store Manager u prodavnici JYSK Constanța Far

Zajednički razvoj

Kako se kompanija razvija, tako se razvijaju i zaposleni. Jedna od njih je Luminita Diciu, Store Manager u prodavnici JYSK Constanța Far. Bila je zaposlena kao Sales Assistant (pomoćnik u prodaji) pre devet godina, nakon što je diplomirala na univerzitetu. To joj je bio prvi posao. Nakon nekoliko godina unapređena je na funkciju Sales Leader (vođa prodaje), zatim Deputy Store Manager (zamenik menadžera prodavnice), a sada je Store Manager.

„Tako sam srećna. Bio je ovo divan dan! Imali smo puno posla tokom proteklih nedelja, ali imali smo i izazove i zadovoljstva. Tim je zaista zadovoljan onim što smo uradili. Polovina tima dolazi iz drugih prodavnica i ovde je unapređena, dok je druga polovina nova. Nove kolege su takođe oduševljene, objavljuju poruke o otvaranju na društvenim mrežama i odišu izuzetno dobrom energijom,“ rekla je Luminita.

Ona napominje da su najprodavaniji proizvodi prvog dana bili jastuci, dušeci i jorgani – proizvodi po kojima je JYSK dobro poznat.

Sledeći cilj: 200 prodavnica

Rumunija beleži jedno od najbržih proširenja u JYSKu, sa oko 15 novih prodavnica svake godine. Dostizanje 100. prodavnice samo je prva polovina puta.

„Bilo je to neverovatno putovanje! Pre sedam godina razmišljali smo o budućnosti i odlučili da će biti dovoljno 100 prodavnica u Rumuniji. Međutim, stvari su se promenile, počeli smo da budemo hrabriji i otvorili smo prodavnice u manjim gradovima, sa 7000–8000 stanovnika. Sada mislimo da bi realniji broj bio 200 prodavnica u Rumuniji,“ rekao je Alex Bratu, Country Manager za JYSK Rumunija i Bugarska.

On takođe ističe da su fizičke prodavnice ostale, i biće i dalje, važan deo poslovanja. Biti blizu kupcima takođe znači da svaka osoba treba da ima JYSK prodavnicu blizu mesta gde živi.

Pogledajte video snimak sa otvaranja:

Pogledajte galeriju fotografija:

Kliknite da biste videli još fotografija.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office