Skip to main content
JYSK reaches 100 stores in Romania

JYSK je dostigao 100 prodavnica u Rumuniji

Datum: 11/06/2021

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Kategorija: Expansion

3. juna 2021. JYSK je dostigao važnu prekretnicu u Rumuniji i otvorio 100. prodavnicu u Constanți, lučkom gradu na Crnom moru. Ali to je bilo samo pola puta prema cilju od 200 prodavnica. Druga polovina počinje sad.

Prije 14 godina JYSK je otvorio prvu prodavnicu u Rumuniji u Oradeau, jednom od najvećih gradova u zapadnom dijelu države. Sad, u 2021. godini, širom zemlje i više od 800 km istočno više od dvadeset zaposlenika u plavim majicama priprema se za otvaranje nove JYSKove prodavnice, 100. po redu.

Tim JYSK Constanta Far

Bajka se ostvaruje

Tačno u 10:00 sati, specijalni gost, Nj. E. gdin. Søren Jensen, ambasador Danske u Rumuniji, i Alex Bratu, Country Manager (regionalni menadžer) za JYSK u Rumuniji i Bugarskoj, presjekli su traku kako bi označili službeno otvaranje prodavnice.

Søren Jensen, ambasador Danske u Rumuniji
Nj. E. gdin. Søren Jensen, ambasador Danske u Rumuniji, i Alex Bratu, Country Manager za JYSK u Rumuniji i Bugarskoj.

"Ponosan sam što sam danas ovdje. JYSK je primjer američkog sna koji se živi u Danskoj. Ili možda samo ostvarenje jedne od naših slavnih bajki. Sjećam se kad je osnivač JYSKa, Lars Larsen, pokrenuo svoje poslovanje s pomoću TV reklama, u kojima je Dancima nudio sjajne ponude za krevetnine i posteljine. Njegov pristup je bio nov i svjež. U 40 godina koje su uslijedile, koncept je proširen širom Evrope i izvan nje. Ali uvijek s istim poslovnim konceptom u srži: pružanje povoljnih kvalitetnih proizvoda kupcima. Činjenica da proslavljamo otvaranje 100. prodavnice u Rumuniji sama po sebi je uspjeh tog pothvata. Čestitam Alexu i cijelom JYSKovom timu na tom impozantnom postignuću" izjavio je gdin. Søren Jensen.

JYSK Constanța Far je treća JYSKova prodavnica u gradu. Priprema prostora je trajala 55 dana, a za to vrijeme su odjel za razvoj i E-Team imali puno posla unutra.

Luminita Diciu, Store Manager (voditeljica prodavnice)
Luminița Diciu, Store Manager za JYSK Constanța Far

Rasti zajedno

Kako raste kompanija, tako rastu i zaposlenici. Jedna od njih je i Luminița Diciu, Store Manager za JYSK Constanța Far. Zaposlena je prije devet godina kao Sales Assistant (prodavačica), nakon što je diplomirala na univerzitetu. Bio je to njen prvi posao. Nakon nekoliko godina je unaprijeđena u Sales Leader (voditeljica prodaje), zatim u Deputy Store Manager (zamjenica voditelja prodavnice) te sad u Store Manager (voditeljica prodavnice).

"Veoma sam sretna. Ovo je bio prekrasan dan! Imali smo puno posla tokom prošlih nekoliko sedmica, ali smo imali i izazove i zadovoljstva. Tim je zaista zadovoljan postignutim. Polovina tima dolazi iz drugih prodavnica i ovdje su unaprijeđeni, dok je druga polovina novih zaposlenika. Nove kolege su također veoma entuzijastične, objavljuju novosti o otvaranju i zrače dobrim vibracijama", kaže Luminița.

Napominje da su najprodavaniji proizvodi prvog dana bili jastuci, madraci i jorgani – proizvodi po kojima je JYSK poznat.

Sljedeći cilj: 200 prodavnica

Rumunija je jedna od regija u kojoj se JYSK najbrže širi, uz oko 15 novih prodavnica svake godine. A postizanje cilja od 100 prodavnica je tek prva polovina puta.

"Bilo je to nevjerovatno putovanje! Prije sedam godina smo razmišljali o budućnosti i odlučili da bi 100 prodavnica u Rumuniji bilo dovoljno. Ali, okolnosti su se promijenile, postali smo odvažniji i otvorili smo prodavnice u manjim gradovima, sa 7.000 – 8.000 stanovnika. Sad mislimo da bi realističniji broj bio 200 prodavnica u Rumuniji, kaže Alex Bratu, Country Manager za JYSK u Rumuniji i Bugarskoj.

Također ističe da su fizičke prodavnice važan dio poslovanja i da će tako biti i u budućnosti. Biti blizu kupcima znači i da svaka osoba treba imati JYSKovu prodavnicu u blizini svog mjesta stanovanja.

Pogledajte videozapis s otvaranja:

Pogledajte galeriju fotografija:

Kliknite da vidite više slika.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office