Skip to main content
Jovana Milanović

Jovanina karijerna priča - od prodavačice do rukovoditeljke prodavnice za manje od dve godine

Датум:

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: Careers & HR , People

Jovana Milanović je u JYSKu počela da radi 2022. godine kao prodavačica, a danas je rukovoditeljka JYSK prodavnice Zvezdara u Beogradu.

Iako joj je svaki radni dan drugačiji, uvek ga počne na isti način – jutarnjom kafom, razgovorom sa kolegama, analizom prethodnog dana i planiranjem zadataka za novi. Pozitivna atmosfera u timu i prilike za razvoj novih veština su joj najveća motivacija i pokretači da svaki dan bude još bolja u onome što radi.

Jovana Milanović„Ono što najviše volim da radim i što me najviše ispunjava jeste prodaja i rad sa kupcima, kao i obučavanje i podrška kolegama u mojoj prodavnici. Oni su postali moja druga porodica. Takođe, ono što volim kod ovog posla jeste lični razvoj, kontinuirano unapređivanje sebe i to što kompanija to vidi i nagrađuje.“

Na prethodnim radnim mestima su joj nedostajali izazovi i dinamičnost, koje je pronašla u JYSKu.

„Bez obzira na to u koju JYSK prodavnicu bi ušla, odmah bih primetila da su svi zaposleni konstantno u pokretu, što mi se jako svidelo. Iako nisam imala velika očekivanja na početku, znala sam da želim da radim na sebi i da se razvijam, što mi je ova kompanija nesebično i omogućila. Posao u JYSKu mi je pomogao da napredujem, ne samo u karijeri nego i u privatnom životu kao ličnost, a stekla sam mnoga prijateljstva za koja sam sigurna da će me pratiti celog života.“

 

 

 

Jovanin karijerni put je potvrda da se volja, trud i posvećenost poslu, u JYSKu uvijek podstiču. Samo devet meseci od početka rada u prodavnici, primljena je u Store Manager Trainee program, kojem je cilj razvoj veština potrebnih za efikasno vođenje prodavnice i tima. Tokom programa je radila u JYSK prodavnici u Voždovcu, gde je naišla na veliku podršku kolega i mentorke Gordane, a u novembru 2023. godine postala je rukovoditeljka JYSKove beogradske prodavnice na Zvezdari.

U samo dve godine rada u JYSKu nastale su brojne anegdote i uspomene, a jedna od njih joj je ipak posebno draga.

„Bio je kišan dan, stajala sam za kasom kada sam primetila malo žuto klupko kako ulazi u radnju i skriva se ispod police. Bio je prestravljen i jako mršav. Odneli smo ga u magacin, nahranili i zagrejali, i od tog trenutka sam se zaljubila u njega. To je moj mačak Kosta, moj drug koji je i dan danas sa mnom.“

JYSK

Kao ključne prednosti rada u JYSKu Jovana ističe mogućnosti napredovanja i rada na sebi, koje su dostupne svima u kompaniji, bez obzira na prethodno radno iskustvo.

„U JYSKu sam stekla ono što mi je najviše nedostajalo, a to je samopouzdanje. Jasno mogu da se setim prvog dana Store Manager Trainee programa, kao i poslednjeg, koji su kao nebo i zemlja. Imala sam neverovatan strah od javnog nastupa i na prvom SM meetingu sam jedva uspela svoje ime da izgovorim. Sada obožavam sastanke i prezentovanje, a cilj mi je nastaviti učiti, razvijati se i zajedno sa svojim timom, ostvarivati odlične rezultate i biti najbolji.“

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatna osnova i reči sele se u novi JYSKov dom

- U svim prodavnicama, distributivnim centrima i kancelarijama stiže važan novi element. 

Jovana Milanović

Jovanina karijerna priča - od prodavačice do rukovoditeljke prodavnice za manje od dve godine

- Jovana Milanović je u JYSKu počela da radi 2022. godine kao prodavačica, a danas je rukovoditeljka JYSK prodavnice Zvezdara u Beogradu.

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lepo vreme, ukusna hrana i igre za sve generacije obeležile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office