Skip to main content
40 års jubilæum

Jéan slavi 40 godina u JYSKu

Датум: 08/05/2019

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Careers & HR , History , People

Prva jubilarka koja proslavlja 40 godina u JYSKu obeležila je ovaj jubilej 2. maja u Danskoj. Lars Larsen je 1979. godine zaposlio Jéan Brøns kao trećeg zaposlenog u JYSKu. Četrdeset godina kasnije, Jéan je i dalje srećna što je deo JYSK priče. 

(Kliknite na fotografiju da pogledate druge slike sa proslave. Fotografije: Morten Holst Henriksen)

Iako je sunce sijalo, vetar u severnom delu Danske je u potpunosti kontrolisao zastave koje su klepetale kada je devet metara dugačka limuzina stigla pred JYSKovu prodavnicu u Skalborgu, 2. maja tačno u 8 sati.

„Ovo je ludo!”

larsen og jean
Osnivač JYSKa, Lars Larsen, i njegova supruga Kris, poznaju Jéan iz perioda pre osnivanja JYSKa.

Ovo je bila prva reakcija ključne ličnosti tog dana, nakon što je osnivač JYSKa, Lars Larsen, otvorio vrata i zasluženo zagrlio 60-godišnju Jéan Brøns. Zajedno sa svojim suprugom Allanom Brøns i unukom, Jonasom, pokupili su je kod kuće i odvezli u prodavnicu u limuzini.

Na kraju crvenog tepiha, koji je ovom posebnom prilikom odmotan, prijatelji, porodica, kolege i bivše kolege su bili spremni da dočekaju i proslave Jéanin jubilej koja je nakon 40 godina u JYSKu prvi radnik koji će dostići ovaj impresivan ključni događaj.

„Radim zajedno sa Jéan jer smo oboje bili zaposleni u kompaniji MinusService, i vrlo sam ponosan što mogu da proslavim njenu 40-godišnjicu u JYSKu. Jéan je uvek bila tu za mene i za JYSK i na tome sam joj vrlo zahvalan. Ona je najbolji ambasador za nas i za sve mlade ljude koji rade u prodavnicama”, rekao je Lars Lars, koji je učestvovao u proslavi zajedno sa svojom suprugom Kris koja takođe poznaje Jéan iz perioda pre nego što je JYSK osnovan.

Porodica je bila deo JYSKa

U prodavnici pult sa blagajnom je pretvoren u bife sa pitama od jagoda i pićima dobrodošlice a između kreveta, polica sa jastucima i ostalim artiklima za ukrašavanje doma, postavljen je dugačak sto sa švedskim stolom za goste.

Allan Brøns
Jéanin suprug, Allan Brøns, bio je srećan što slavi njen jubilej sa porodicom. I on je pomagao JYSKu tokom svih godina.

„Znam da je vrlo uzbuđena jer je celog jutra bila vrlo tiha. Srećan sam što danas sa njom možemo da proslavimo ovu posebnu priliku”, rekao je Jéanin suprug, Allan Brøns i nastavio:

„Jéan i ja smo ušli u vezu kada smo imali 14 i 16 godina, pa ja od početka posmatram sa strane. Bilo je zabavno biti deo priče”, rekao je Allan Brøns koji je zajedno sa dvema ćerkama pomagao u JYSKovoj prodavnici u kojoj je Jean bila Store Manager 34 godine. 

Sve je počelo u Aalborgu

Jean je dobila zaposlenje u JYSKovoj prodavnici broj tri u Aalborgu u Danskoj, kao treći zaposleni. Tek 26 godina nakon što je prva JYSKova prodavnica otvorila vrata u gradu Aarhusu. Ubrzo nakon toga preselila se u drugu prodavnicu u severnom delu Danske, u grad koji se zove Skalborg, u kojoj je vodila računa o poštanskim porudžbinama. Jednog dana Lars Larsen je svratio u prodavnicu i zamolio Jéan da se provozaju njegovim automobilom. 

 „Odvezli smo se iz Skalborga u Støvring (jedan drugi grad) i kada smo došli do jedne velike zgrade u Støvringu Lars Larsen je rekao: „Ovde ćeš biti Store Manager”, kaže Jéan koja je prvobitno odbila odličnu ponudu Larsa Larsena. 

40 godina Jéan Brøns u JYSKu

  • Radila je zajedno sa Larsom Larsenom u kompaniji MinusService pre nego što je osnovao JYSK
  • Dobila je zaposlenje kao treći zaposleni 1979. godine kada je Lars Larsen otvorio treću prodavnicu JYSK u Aalborgu
  • 1980 – 1981: Upravljala je poštanskim narudžbinama u JYSKovoj prodavnici u Skalborgu
  • 1981 – 2015: Store Manager u JYSKovoj prodavnici u Støvringu
  • 2015 - : Sales Assistant u JYSKovoj prodavnici u Nørresundbyu.

 

„Nikada nisam želela da se oprobam u drugim stvarima. A ako ste srećni zbog onoga što radite zašto biste probali nešto drugo””
- Jéan Brøns | Jubilarac koji obeležava 40 godina u JYSKu.

Ali posle je imala vrlo malo vremena za razmišljanje i odlučila je da prihvati novi izazov u Støvringu, gde je i ostala Store Manager naredne 34 godine. 

„Bilo je to uzbudljivo vreme, puno izazova ali i zabave. I naravno ponekad je to bio i težak rad. Ali ja sam jednostavno srećna što radim ovde, i sviđa mi se moj posao. Sviđa mi se prodavnica i da pružam sjajnu uslugu kupcima”, kaže Jéan Brøns. 

Zar nikada niste želeli da se oprobate u nečemu drugom što nije JYSK?

„Nikada nisam želela da se oprobam u drugim stvarima. A ako ste srećni zbog onoga što radite, zašto biste probali nešto drugo?” pita Jéan. 

åbning af Aalborg
Ovako je bilo kada je otvorena JYSKova prodavnica broj tri u Aalborgu, 30. aprila 1979. godine. Baš na tom mestu je i započela karijera Jéan Brøns u JYSKu.

Morala sam da naučim napamet sve cene

Ipak, seća se da joj je jednom pala na pamet ideja da život u prodavnici zameni zemljom i biljkama.

„Kada je u prodavnicu uvedena elektronika, razmišljala sam o tome da počnem da se bavim vrtlarstvom jer za pramen trave nije bio potreban barkod ili nešto slično tome”, smeje se Jéan. 

Prema rečima ovog jubilarca, tehnologija je takođe jedna od stvari koja se najviše promenila poslednjih 40 godina u JYSKu.

„Kada sam počela da radim u JYSKu morali smo napamet da učimo cene svih artikala u prodavnici i kada bi došli do kase morali smo da unesemo cenu u jednu od četiri grupe artikala. To se danas u velikoj meri razlikuje. Svi koncepti koje trenutno imamo su takođe potpuno drugačiji od onih ranije. U starim danima, kada bi se desilo da pronađemo kutak prodavnice sa kojim smo hteli nešto da uradimo, onda bismo to jednostavno uradili. Danas je to umnogome strukturisanije. Ali mislim da je to dobra stvar”, kaže Jéan.

Ambasador za JYSK

Jesper Kjældgaard
Store Manager u JYSKu u Nørresundbyu, Jesper Kjældgaard, čestitao je Jean na godišnjici u ime svih njenih kolega.

U 2015. godini, Jéan je zamenila posao Store Managera u Støvring za posao Sales Assistanta u jednoj drugoj JYSKovoj prodavnici u severnom delu Danske kako bi imala više vremena sa porodicom a posebno unucima. Ali prema rečima njenog managera, Store Managera Jespera Kjældgaarda, ne biste pretpostavili da Jean radi 40 godina, naprotiv. 

„Izvanredno je iskusiti radost i uživanje sa kojima i dalje dolaziš na posao nakon 40 godina. Siguran sam da se sve naše kolege danas prisutne slažu sa mnom da niko ne bi mogao da pretpostavi da si ovde 40 godina. I dalje rešavaš svoje zadatke sa istom energijom i radoznalošću”, rekao je između ostalog Jesper u svom obraćanju jubilarcu tokom proslave u Skalborgu. 

Nema nameru da prekine

Veliki broj godina iskustva koje je Jéan provela u JYSKu pomoći će mnogim njenim mladim kolegama u prodavnici. A iskustvo je neprocenjivo za osnivača JYSKa, Larsa Larsena.

„To je velika prednost, jer u našim prodavnicama imamo puno mladih ljudi kojima Jéan može da pomogne i uputi ih. Nadam se da želi da ostane sa nama još koju godinu u budućnosti”, kaže Lars Larsen. 

„Prošlo je 40 uzbudljivih godina. Videćemo koliko će ih još biti”,   
- Jéan Brøns | Sales Assistant u JYSKu, Nørresundby.

Prema rečima Jéan Brøns ona neće provesti i narednih 40 godina u JYSKu ali u ovom trenutku nema nikakvu nameru da prestane sa radom. Ključna ličnost dana je bila i poslednja osoba koja se obratila govorom na dan proslave. Iako smireni jubilarac uglavnom ne voli ovu vrstu pažnje, ipak je bilo dobro iskusiti da neko proslavlja vaš jubilej u JYSKu.

„Htela bih da se zahvalim Larsu Larsenu što me je pre mnogo godina zaposlio. Takođe bih htela da se zahvalim svima vama koji ste danas došli da proslavimo moj jubilej Za mene je ovo impresivno a istovremeno sam i zatečena, ali ponajviše je vrlo, vrlo lepo. Prošlo je 40 uzbudljivih godina. Videćemo koliko će ih još biti”, završila je Jean.

Jéan Brøns
Jéan je imala 20 godina kada je počela da radi u JYSKu. Prvobitan plan je bio da postane pripravnik u banci ali je onda srela Larsa Larsena i sada može da obeleži svoju 40-godišnjicu u JYSKu.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office