Skip to main content
SMT Srbija

ISTI DAN U ISTO VREME U 4 DRŽAVE JE STARTOVALO 36 NOVIH SMT POLAZNIKA

Датум: 25/03/2022

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Категорија: Careers & HR , People

Dani u JYSKu puni su izazova, a ovih dana za sve SMT (Store manager trainee) polaznike nove generacije u JYSK West Balkanu, bili su posebno uzbudljivi.

Polaznici  programa za Store menadžera (rukovodioca prodavnice), ovih dana okupili su se u isto vreme, istog dana u Ljubljani, Zagrebu, Zenici i Beogradu kako bi dobili priliku da rade i uče, kao i da steknu veštine koje su potrebne kako bi u bliskoj budućnosti bili spremni za samostalno rukovođenje.

Tokom programa koji traje devet meseci, polaznici će imati 5 nedelja intenzivnih trening modula između kojih imaju mogućnost da sve naučeno uvežbaju i sprovedu u praksi, pod sigurnim vodstvom svojih mentora, iskusnih rukovodioca prodavnice. Uz njih, grupa trenera sastoji se od internog tima koji čine District manadžeri, Retail manadžeri i menadžeri ostalih odeljenja u kompaniji.

„Jedan od ciljeva koji smo postavili u JYSKu je popunjavanje 90% rukovoditeljskih pozicija internim kandidatima koje sami razvijamo i pripremamo za sledeću stepenicu u karijeri. Baš zbog toga smo kreirali programe kao što je SMT - kako bismo razvili naše nabolje zaposelne u maloprodaji u buduće rukovodioce prodavnica“, pojasnila nam je Ana Zlopaša, Training and recruiting koordinator za JYSK West Balkan.

Ana Zlopaša, Training and recruiting koordinator za JYSK West Balkan
Ana Zlopaša, Training and recruiting koordinator za JYSK West Balkan.

Jedan od SMT polaznika je i Nikola Vasilić iz JYSK prodavnice Čačak u Srbiji na kojeg je prilika za učestvovanje u programu ostavila poseban utisak i koji je za ovu priliku posebno pripremio – personalizovane JYSK patike.

„Kilometri su ispred mene jer planiram dugoročnu karijeru u JYSKu i želeo sam to simbolično da obeležim. Motivisala me odgovornost koju sama pozicija zahteva, mogućnost razvoja i rukovođenje u ovako organizovanom sistemu.“ podelio je sa nama Nikola razloge svoje prijave u SMT program.

Nikola
Nikola Vasilić, JYSK Čačak, Srbija

Još je jedna zanimljiva činjenica je da za apliciranje za ovaj program nije potrebno prethodno iskustvo u rukovođenju već samo trud i želja za razvojem.

I kako kaže Ana: „Obećavamo ti da ćemo ti dati sve potrebne veštine! Samo dođi sa pravim stavom!“

SMT
SMT tim iz Srbije

Srećno novoj generaciji u novim izazovima!

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office