Skip to main content

Božurište se sprema za otvaranje

Датум: 12/12/2018

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Expansion , Logistics , People

Rumunija
JYSKov distributivni centar u Božurištu se sprema za otvaranje u junu 2019.

Novi distributivni centar u Božurištu u Bugarskoj još uvek nije završen, ali JYSK vrednosti su već itekako zaživele.

Ulazak u distributivni centar u Božurištu, što je predgrađe Sofije, glavnog grada Bugarske, veoma liči na ulazak u distributivne centre u Uldumu, Nešeu ili Radomskom.

Ali, postoje i neke razlike. Pre svega, tu je činjenica da ovaj distributivni centar još uvek nije završen.

Mnoštvo radnika užurbano gradi police i instalira kranove, koji će omogućiti distributivnom centru da uskladišti preko 81 000 paleta.

Kada postanu spremni za to u junu 2019, troškovi transporta će se smanjiti za JYSK u Bugarskoj, Rumuniji, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Grčkoj, a istovremeno će se znatno skratiti period od naručivanja do prijema proizvoda, kako za prodavnice, tako i za kupce koji kupuju online.

Međutim, mada visokoregalna skladišta još uvek nisu završena, već ima dosta aktivnosti, pošto je Božurište počelo da prima proizvode direktno od dobavljača, kao i od distributivnog centra Radomsko u Poljskoj.

Ovi proizvodi se za sad distribuiraju samo prodavnicama u Bugarskoj, ali prodavnice u regionu će se neprestano dodavati kako aktivnost u Božurištu bude rasla.

Rumunija
Inbound Manager (menadžer dolazne robe) Iliya Angelov je svestan da mora da predvodi druge postavljajući im dobar primer.

Stvaranje atmosfere

Jedan od kolega koji su zaduženi za to je Inbound Manager Iliya Angelov.

On od avgusta radi u JYSKu i svestan je toga da će atmosfera koju naprave on i njegove kolege biti ključna za budućnost Božurišta.

„Trenutno sa dolaznom robom radi 15 osoba, ali vremenom će taj broj dostići bar 60, pa je veoma bitno da se pobrinemo da to budu odgovarajući ljudi. Dodatni ključni elementi su da se napravi prava atmosfera i postavi dobar primer u ulozi lidera. Nikako nije isto biti menadžer i biti lider. Lider ima poverenja i dodeljuje odgovorne zadatke, a to je očigledno jedna od osnovnih vrednosti u JYSKu. Radio sam u drugim kompanijama, gde su se odluke donosile uglavnom centralizovano, dok se u JYSKu veruje da svi zaposleni mogu da donose odluke, što mi se mnogo sviđa“, objašnjava Iliya.

To je slučaj i kada se radi o pronalaženju odgovarajućih ljudi koji će raditi u ovom odeljenju, što znači da će Inbound Team Leader (lider tima za dolaznu robu) Ivaylo Atanasov često morati da bude osoba koja donosi takve bitne odluke.

Bugarska
I Iliya Angelov i Ivaylo Atanasov se raduju što će imati priliku da izgrade JYSKovu organizaciju u Božurištu.

Bezbednost na prvom mestu

Iliya i Ivaylo su se poznavali i pre nego što je Iliya počeo da radi u JYSKu i upravo je Iliya ubedio Ivayloa da postane deo JYSKove porodice.

„Prvi put kad me je pitao, zapravo sam odbio. Ali onda sam saznao više o JYSKu i odlučio da napravim taj korak i preselim se u Sofiju, kako bih mogao da radim u JYSKu. Za mene je to zaista interesantna prilika, da učestvujem u izgradnji JYSKove organizacije ovde u Božurištu. Nisam ovde zbog novca ili zato što sam želeo da se preselim u Sofiju. Ovde sam zato što je ovo zaista sjajan posao“, objašnjava Ivaylo.

On je počeo da radi u JYSKu u oktobru 2018 i do sada JYSK premašio njegova očekivanja.

„Sviđa mi se to što je u JYSKu bezbednost na prvom mestu i što se uvek vodi račna o tome da radno mesto bude prijatno i bezbedno“ kaže Ivaylo.

Pre nego što se zaposlio u JYSKu, on je radio u drugim maloprodajnim lancima, kao što su Lidl i Kaufland. Baš kao i njegova uloga u JYSKu, to je bilo dosta daleko od fizike, koju je studirao.

„Sada mi je astronomija samo hobi. Umesto toga sam počeo da izučavam menadžment u logistici u slobodno vreme i siguran sam da tu leži moja budućnost“, kaže Ivaylo.

I u tom pogledu su on i Iliya dosta slični, mada je Iliya studirao marketing na univerzitetu.

„Dopunio sam školovanje diplomom iz logistike i zaista se radujem prilici da razvijam ljude i operacije ovde u Božurištu“, kaže Iliya.

Latest news

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Employees in a store

Zadovoljstvo poslom se povećava kod zaposlenih u JYSKu

01/03/2024 - Nova anketa sa stopom učešća od 97 posto zaposlenih u JYSKu pokazuje da se zadovoljstvo poslom povećalo sa nivoa koji je već bio visok 2022.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office