Skip to main content
fff

Jak externí konzultant získal v JYSKu práci snů

Datum: 07/11/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorie: Careers & HR , People

Rumunsko
Michael je vedoucím týmu a zodpovídá za obchodní systém JYSKu SAP BW.

Michael Sørensen má v JYSKu na starosti systémy pro zpracování dat (tzv. business intelligence). Původně pracoval jako externí konzultant na volné noze, ale dnes si myslí, že stálý zaměstnanecký poměr ve společnosti přináší mnoho výhod.

"Chyběla mi možnost převzít cekovou zodpovědnost. Možnost vtisknout podobu svým vlastním projektům. Přesně to jsem v JYSKu dostal. A ještě mnohem víc."

To jsou slova Michaela Sørensena, vedoucího týmu, který v JYSKu zodpovídá za systém SAP BW.

Michael původně pracoval jako externí konzultant na volné noze, ale později do JYSKu nastoupil do stálého pracovního poměru. O místo v JYSKu se rozhodl ucházet především proto, že snil o možnosti zaštiťovat své vlastní projekty.

Pocit hrdosti

Před lety Michael obhájil diplomovou práci o skladování dat a získal magisterský titul v oboru informačních technologií na Vysoké škole obchodní v Kodani, poté pracoval jako konzultant u různých poradenských společností a v roce 2001 přešel na volnou nohu.

"V prvních letech na trhu práce, kdy jsem pracoval jako konzultant v několika zajímavých společnostech, jsem získal spoustu zkušeností. Postupně mi začalo připadat, že mi v každodenní práci něco chybí. Chyběla mi příležitost sledovat své vlastní projekty a moci ve firmě něco změnit," říká Michael.

Proto se v roce 2007 rozhodl ucházet o místo v JYSKu. S výjimkou krátkého působení ve společnostech KMD a Itelligence pracuje v JYSKu dodnes. Získal tu přesně tu příležitost, která mu v předchozích letech chyběla.

KARIÉRA Michaela Sørensena

Zaměstnání:

  • 2016- : JYSK
  • 2014-2016: Itelligence Nordic
  • 2009-2014: KMD
  • 2007-2009: JYSK
  • 2003-2006: WM-data
  • 2001-2007: AppsVision Aps (vlastní podnikání)
  • 1998-2000: Consit Gruppen
  • 1996-1998: Deloitte Consulting
  • 1994-1996: VUE-centret

Vzdělání:

  • 1991-1999: Vysoká škola obchodní v Kodani

"Pro mě je důležité, abych viděl výsledky své práce. Tuto možnost většinou externí konzultant nemá. Tady v JYSKu vidím, jak se moje práce každý den využívá a má reálný vliv na chod firmy. Naplňuje mě to skutečným pocitem hrdosti. A s touto hrdostí každý den chodím do práce," říká Michael.

Rozsáhlé investice do IT

V posledních letech Michael mohl vidět, jak se JYSK rozvíjí ve společnost, v níž informační technologie získávají významnější úlohu než kdy dřív.

"V porovnání s rokem 2007 je JYSK dnes úplně jinou firmou. Tenkrát byly informační technologie nutným zlem, aby se dalo prodávat. Dnes jsou důležitou součástí každodenního života v JYSKu. Pomáhají předvídat budoucnost, vylepšují zážitky našich zákazníků a jsou základem dobrého obchodu," říká Michael.

Důraz JYSKu na informační technologie vedl i k rozsáhlým investicím do nejnovějších IT systémů.

"Teď JYSK začal pracovat na naší nové platformě Unified Commerce, která představuje nejnovější technologii. JYSK do této platformy investuje významné částky, což je jenom dalším důkazem, že informační technologie dnes pro celou firmu hrají stěžejní roli. Moje práce je díky tomu zajímavější a stále přináší nové výzvy," říká Michael.

Rumunsko
Pro Michaela je důležité vidět, jaký přínos pro JYSK jeho práce má.

Důraz na rovnováhu

Michael si užívá každé ráno, když otevře dveře na dánské centrále JYSKu v Brabrandu a pozdraví se s kolegy. Kolegové jsou důležitou součástí celé firemní kultury, která Michaelovi dřív v jeho kariéře chyběla.

"V JYSKu si v práci navzájem pomáháme, aby každé řešení bylo pro firmu optimální. Spolupráce je ve velké firmě vždy klíčová, protože všichni usilují o dosažení společného cíle. Když pracujete jako konzultant, je vaše práce často anonymnější, protože ve firmě trávíte pouze omezený čas - vyřešíte úkol a zase odejdete," vysvětluje Michael.

V porovnání s prací konzutanta Michael v JYSKu vnímá i lepší rovnováhu mezi pracovním a osobním životem.

"V JYSKu si můžete být jistí, že po vás nikdo nebude chtít, abyste pracovali padesát hodin týdně. Pomůže vám to ušetřit nějaký čas, který byste pravděpodobně jako konzultant neměli. Od konzultanta se totiž očekává, že pro zákazníka budete k dispozici neustále," říká Michael.

Dnes je Michael přesvědčen, že v JYSKu našel místo, kam patří.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

300 prodejen JYSKu v Polsku

26/04/2024 - 10. dubna otevřel JYSK svou 300. prodejnu v Polsku.

JYSKs orchard in Croatia is open

Letem světem: JYSK se rozhoduje pro FSC, zahradní slavnost ve Španělsku a nový sad v Chorvatsku

19/04/2024 - Tu a tam shrnujeme, co se aktuálně děje v některých zemích JYSKu. O nejnovějších událostech se dočtete v tomto článku.

Ceny ČPV

PARASPORTOVEC ROKU

16/04/2024 - V úterý 9. 4. se uskutečnil slavnostní galavečer k příležitosti vyhlášení Cen Českého paralympijského výboru.

Přidej komentář

Komentujte prosím slušně :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office