Skip to main content
Vesna Najdenovska

Vesnin dom iz snova

Datum: 15/12/2022

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: People , Product Assortment

GOJYSK.com posjetio je Vesnin dom koja ga je odlučila potpuno opremiti namještajem iz JYSKovog asortimana

Prije godinu i pol dana, Vesna Najdenovski, prodavačica iz JYSK prodavnice Celovška u Ljubljani (Slovenija), sa porodicom se uselila u novu porodičnu kuću. Kuća veličine 120 kvadratnih metara sastoji se od dnevne sobe, spavaće sobe, dvije dječje sobe, dva kupatila, kuhinje, ostave, garderobe i hodnika sa stepeništem. Na prvi pogled nema ništa neobično u vezi ove kuće, dok nam Vesna nije otvorila vrata svog doma.

Vesnina porodična kuća prije useljenja
Vesnina porodična kuća prije useljenja

Vesna je prije same izgradnje imala viziju kako bi sve trebalo izgledati ali bez tačnog plana na papiru, tako da je zajedno sa suprugom u „hodu“ dogovarala detalje. Što se samog razmještaja tiče, Vesna kaže da je presudilo osvjetljenje prostorija.

„Gotovo sve sam tačno razradila u svojoj glavi, gdje će ići svaki komad namještaja, iako još nismo znali kakav će biti raspored kuće. Sve sam imala spremno, tako da su pojedini komadi kupljeni godinama ranije i spremno su čekali da nađu svoje mjesto.“, prisjetila se Vesna Najdenovski, prodavačica JYSK Celovška, Ljubljana iz Slovenije, kako je krenuo proces samog namještanja kuće.

Zanimljiva je anegdota da je veličina ulaznog prostora u kuću morala biti izgrađena prema veličini već kupljene JELLING  klupe, a Vesna je uz smijeh podijelila da su u periodu do samog useljenja svi njihovi rođaci imali garaže pune JYSK namještaja koji je Vesna kupila, a za koji više nigdje nije imala dovoljno prostora.

Sav namještaj osim kuhinje Vesna je montirala uz pomoć djece, a za inspiraciju kaže da ne zna od kud joj dolazi –„To sam jednostavno ja!“.

Klupa
Klupa JELLING

Na pitanje koji joj je proizvod iz JYSKovog asortimana najdraži, Vesna je spremno odgovorila - „Najdraži su mi proizvodi iz serije NORDBY jer mi je taj stil najbliži i htjela sam imati bijeli namještaj u kombinaciji sa crnim dodacima. Ovako opremljena prostorija djeluje veće i svjetlije. I ovo je danas moj dom iz snova!“

PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Sam projekat uređenja kuće je za sada gotov ali, Vesna planira uređenje okoline i vanjskog prostora sa praonicom, wellnessom, terasom i ljetnom kuhinjom za čije uređenje već ima razrađen koncept.

„Sve je to već završeno u mojoj glavi i tačno znam kako će izgledati na kraju. Većina namještaja i dekoracija je već kupljena i čeka svoj trenutak. VONGE baštenski namještaj, KOPERVIK stol, LOMMA stolice i još mnogo toga“, podijelila je  Vesna svoje planove za budućnost.

porodica
Vesna sa suprugom Alešom i sinovima Dominikom i Nikolasom

Pogledajte galeriju fotografija iz Vesnine porodične kuće.

 

 

 

 

 

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office