Skip to main content
JYSK Vogošća

Velika prekretnica – Otvorena trideseta JYSK prodavnica u Bosni i Hercegovini

Datum:

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Expansion

Sa nastavkom ekspanzije i željom da bude što bliži svojim kupcima, JYSK je u Vogošći otvorio svoju tridesetu prodavnicu u Bosni i Hercegovini.

Ovo je velika prekretnica za JYSK, koji je svoju prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini otvorio 2010. godine u Sarajevu. Od tada su JYSK prodavnice prisutne širom zemlje, firma je prepoznata kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini po izboru prestižnog poslovnog časopisa Forbes i portala Moj posao, a brojne prodavnice su postojeći koncept uređenja zamijenile konceptom 3.0, koji donosi još inspirativniji, jednostavniji i ugodniji doživljaj kupovine.

Firma je takođe kontinuirano ulagala u svoje zaposlene kroz razvojne programe, edukacije, bonuse i druženja, sa ciljem pružanja najkvalitetnije usluge kupcima i stvaranja radne sredine u kojoj svi zaposleni mogu maksimalno iskoristiti svoj potencijal.

SNAŽNA POZICIJA NA TRŽIŠTU

Tim povodom je Igor Opačić, Retail Manager za JYSK Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, komentirao stanje na tržištu, najveća postignuća i planove za budućnost.

Igor Opačić, Retail Manager za JYSK Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju
Igor Opačić, Retail Manager za JYSK Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju

„Trideseta prodavnica u Bosni i Hercegovini simbolizira stabilnost, rast i uspješno poslovanje, kao i veliko povjerenje naših kupaca koje gradimo godinama. Ponosni smo na visoki kvalitet naših proizvoda i usluge, otvaranje novih radnih mjesta, podršku lokalnim zajednicama te ulaganje u naše zaposlene kroz različite treninge i programe usavršavanja.“, rekao je Igor i dodao:

„Planiramo osnažiti našu prisutnost otvaranjem novih prodavnica širom Bosne i Hercegovine. Nastavit ćemo ulagati u stvaranje pozitivne radne sredine za naše zaposlene te prilike za napredovanja i razvoj unutar firme. Ipak, u budućnosti će jedna stvar sigurno ostati nepromijenjena, a to je naša predanost pružanju najbolje usluge na tržištu našim kupcima."

FUNKCIONALNOST I UGODNO ISKUSTVO KUPOVINE

JYSK Vogošća

Zbog zahtjevnog terena i specifičnosti zgrade, otvaranju prodavnice u Vogošći prethodile su različite prilagodbe prostora kako bi se osigurala njegova maksimalna funkcionalnost.

„Vlasnik je proširio dio zgrade za naše skladište, što je bilo nepohodno kako bismo danas imali funkcionalnu prodavnicu, istovremeno poštujući prostorni plan potreban za dobivanje građevinske dozvole za proširenje. Kako je teren na kojem se nalazi prodavnica smješten na uzbrdici, trebali smo dobro isplanirati gdje će se nalaziti ulaz, skladište, prostor za baštenski asortiman, te ostaviti mjesto sa gornje strane za dolazak do drugog prostora. Zahvaljujući zajedničkom trudu, sve je prošlo po planu i sretan sam što će naši kupci sad moći uživati u najugodnijem iskustvu kupovine.“, rekao je Nino Stepinac, Development Manager za JYSK BiH, Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

BLIŽI KUPCIMA

Stanovnici Vogošće su jako pozitivno reagovali na otvaranje prodavnice, a njih dvadesetak je službeni početak rada dočekalo u redu ispred prodavnice.

„Svaki dan se susrećemo sa kupcima koji su jako sretni zbog dolaska JYSKa u Vogošću i koji se rado vraćaju u našu prodavnicu. I za naš cijeli tim je ovo posebno iskustvo – od samih edukacija i priprema prodavnice do službenog dočeka naših prvih kupaca, svi smo cijelo vrijeme bili vedri i uzbuđeni.“, rekla je Miljana Zeljalja, Store Managerica JYSK Vogošće.

JYSK Vogošća

Uz tridesetu prodavnicu i nedavno otvaranje B2B odjeljenja, JYSK nastavlja da jača svoju prisutnost na tržištu Bosne i Hercegovine, koje ima veliki potencijal.

„Tržište BiH se polako mijenja i grade se novi retail parkovi, što do sada nije bilo uobičajeno, a što nama odgovara jer je to naše prirodno okruženje. Vjerujem da nam slijedi jako zanimljivo razdoblje, uz puno projekata i novih prilika.”, zaključio je Nino Stepinac, Development Manager za JYSK BiH, Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

Latest news

JYSK Italy

JYSK sjećanja: Otvaranje prodavnica u tri nove države, ponovno otvaranje prve prodavnice i JYSKova Kuća slavnih

- Portal GOJYSK.com je otišao u arhivu da bi vidio kako je svijet JYSKa izgledao u prošlosti. 

Piotr Padalak

Country Director za Poljsku slavi 25 godina u JYSKu

- Piotr Padalak, Country Director za JYSK Poljska, slavi svoju 25. godišnjicu.

Najljepše terase i vrtovi JYSK West Balkana

Ovo su najljepši balkoni i terase zaposlenih JYSK West Balkana

- Drugo izdanje JYSK Garden Corner takmičenja privuklo je brojne JYSKove zaposlene širom regiona, koji su pokazali kako i manji balkoni i prostrane terase, uz kvalitetan namještaj i efektne dekoracije, postaju prave ljetne oaze.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office