Skip to main content
Kenan Bučo

Upoznajte Kenana Buču - Store managera sa iskustvom i pravim stavom

Datum: 08/07/2022

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: People

GOJYSK.com posjetio je Kenana Buču, Store managera iz Novog Sarajeva, prodavnice koja godinama ostvaruje zavidne rezultate.

U JYSKU Novo Sarajevo vrijedi pravilo: „Vjeruj u sebe i ono sto želiš učiniti danas, jer to može poboljšati tvoje sutra“, tako je krenuo razgovor sa Kenanom na pitanje „U čemu je tajna?“

Kenan Bučo je već godinama Store Manager u JYSK prodavnici u Novom Sarajevu a osim toga, on je IA (Internal Audit) ekspert te trener i mentor brojnim kolegama i koleginicama.

Kenanova priča u JYSKu započela je još 2014. godine nakon što mu je jedan od tadašnjih zaposlenih preporučio da se prijavi za posao u JYSKu. Nedugo nakon samog zaposlenja Kenan je promaknut na mjesto Store Managera, a istu poziciju ima i danas. S obzirom na svoje veliko iskustvo kao i spremnost da pomogne drugima, uključen je u obuku brojnih kolega i koleginica, te su mnogi današnji Store Manageri/ce znanje sticali upravo uz njega.

„Danas sam mentor četvrtoj generaciji SMT (Store Manager Trainee), a ove godine također sam i mentor za JYSK Talent akademiju. Sve koleginice i kolege sa kojim sam radio bili su vrlo zanimljivi, spremni za nove izazove i maksimalno profesionalni. Neki od njih su već preuzeli vođenje prodavnica i sada su i oni sami mentori našim novim kolegama“, kaže Kenan.

Keno
Kenan Bučo, Store Manager u JYSK trgovini u Novom Sarajevu

VELIKA POSTIGNUĆA

Kad je Kenan počeo raditi u JYSKu, učio je od svog District Managera i ostalih kolega. Sada prenosi svoje iskustvo dalje, a pri tome uspijeva da postigne odlične rezultate i sa svojom timom u prodavnici Novo Sarajevo.

Kenan je dva puta bio dobitnik nagrade za Store Managera godine i njegova prodavnica je čak 2 puta proglašena najboljom prodavnicom JYSK West Balkana.

Na upit kako sve to stiže odraditi, Kenan je skromno podijelio sa nama: „Tajna uspjeha za sve ove nagrade je moj motivirajući tim iz JYSK prodavnice u Novom Sarajevu i za to veliko hvala Jasmina, Irma, Jaminka, Selma, Amina, Larisa, Dževade, Kenane J., Avdo, Imare, Dženane, Kenane G., jer su upravo oni glavni razlog i tajna našeg uspjeha. Ponosan sam na sve njih.“

Keno sa timom
Kenan Bučo sa kolegama iz prodavnice

ODGOVORNOST, PROAKTIVNOST I KOMUNIKACIJA KAO KLJUČ USPJEHA

Gotovo svaki radni dan kod Kenana počinje pola sata prije otvaranja prodavnice, kada sa kolegama uz kafu razmjenjuje bitne informacije, prave kratak pregled prethodnog dana i plan rada za dan koji slijedi. Nakon jutarnjeg „kick off-a“, Kenan obilazi prodavnicu kako bi procijenio gdje i šta može drugačijeda se uradi  kako bi prodavnica bila još spremnija za kupce.

Za njega je ključ dobrog obavljanja posla odgovornost, proaktivnost i orijentacija na tim.


"Vjerujte u sebe i ono sto želite uradite danas, jer to može poboljšati vaše sutra".Kenanova formula uspjeha

Uloga mentora je dobro slušati, komunicirati, dijeliti iskrene povratne informacije kao i shvatiti kada nekome u timu treba pomoć ili podrška. Kenan, osim što je mentor i trener, učestvuje u mnogim procesima zapošljavanja, za što kaže da je izrazito lijepo iskustvo koje ga svakodnevno inspiriše i motiviše.

Sama spoznaja da sve što radim doprinosi razvoju naše kompanije me dodatno ispunjava i motiviše da budem uključen u još više procesa i treninga. Moram pomenuti da sve to ne bi bilo moguće bez podrške mog District Managera koji me je cijelo vrijeme usmjeravao i razvijao.“, kaže Kenan.

Keno i Zlatan
Kenan  u prisustvu District managera Zlatana Bajića na JYSK godišnjem party-u

DOBAR KOLEGA

Kenanova najveća vrlina je njegov entuzijazam za dijeljenje svoje stručnosti, potvrdila je to i nekadašnja polaznica SMT-a, a sada Store Managerica u JYSK prodavnici u Kaknju, Ašida Odobašić.

„Bilo je dragocjeno iskustvo imati ga za mentora na početnom razvoju moje karijere u JYSKu. Smatram da mi je saradnja sa Kenanom pružila puno znanja i prije svega iskrenih povratnih informacija, koje su mi pomogle da razvijem svoj tim. Ono najvažnije za mene, osigurao je da se oslonim na njegove smjernice, ideje i ohrabrenja, ali i da budem samostalna“, podijelila je sa nama Ašida.

Da je atmosfera u JYSK prodavnici u Novom Sarajevu odlična, osim odličnih rezultata, govori i anegdota u vezi Kenanove proslave rođendana. Naime, Kenan je jednom prilikom potpuno zaboravio na svoj rođendan, ali kolege iz prodavnice nisu. Priredili su mu tog dana pravo iznenađenje, te su ga u prodavnici dočekali sa tortom i pjesmom „Happy birthday“ jer upravo takvi detalji čine razliku.

 

 

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office