Skip to main content
ULF in Space Management

ULF dobiva vlastiti prostor u JYSKu

Datum: 13/04/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Product Quality & Safety , Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U ovoj seriji ćete dobiti brzi uvid u visokokvalitetni rad koji se nalazi iza stvaranja JYSKovih proizvoda, počevši od uzorka boje do razvoja u stvarne proizvode. Ovo je posljednji od četiri članka u seriji.

Prošle su skoro dvije godine otkako je predstavljen novi JYSKov trend “BELONGING”. Sada je tim za Space Management (upravljanje prostorom) bio spreman donijeti konačne odluke o tome kako prezentirati vazu ULF u svim JYSKovim prodavnicama.

ULF u upravljanju prostorom
Izložena vaza ULF

Odjel Space Management počinje rad s novim proizvodima četiri mjeseca prije nego što oni dođu u sve JYSKove prodavnice.

U odjelu se brinu da svi proizvodi dobiju svoj prostor u prodavnicama i da su prezentirani na najbolji mogući način bez obzira da li su na polici ili u izložbenom dijelu.

Tako Space Management osigurava i da se slijedi JYSKov koncept.

“Važno je da naši kupci imaju isto iskustvo bez obzira na zemlju u kojoj posjete JYSKovu prodavnicu. Mi se brinemo da postoji vizualna veza u prodavnicama i da je ta veza ista u svim prodavnicama bilo da su u Finskoj, Hrvatskoj ili Španiji”, kaže Anders Fløe Therchilsen, koji je Manager u odjelu Space Management.

Praktično upravljanje prostorom

Kada tim za Space Management postavi proizvode poput jorgana, jastuka i plahti na police, on unaprijed zna veličinu svakog proizvoda. Zato oni mogu napraviti raspored na svojim računarima.

Priča je malo drugačija s proizvodima koji su dio kolekcije, koji se trebaju izložiti u izložbenom dijelu, ili s proizvodima čija se veličina razlikuje svaki put kad se u JYSKu predstavlja novi asortiman. U tim slučajevima Space Management pravi raspored u podrumu JYSKovog glavnog ureda.

“Proizvodi kao što je Homeware prolaze kroz naše ruke kako bi se osiguralo da imaju sav potreban prostor. Na taj način osiguravamo da prodavnice u potpunosti iskoriste svoj kapacitet pa zaposleni u prodavnici mogu raditi učinkovito koliko god je to moguće. Učinkovitost je naš cilj kad radimo raspored za prodavnice”, Team Leader u odjelu Space Management, Katrine Veggerby kaže.

Sortirano po kategorijama i temama

Svi se proizvodi sortiraju na različite načine ovisno o tome gdje će svaki proizvod biti izložen u prodavnici.

BUDITE U TOKU S OVOM SERIJOM

Pročitajte (ili pročitajte ponovo) treći članak u seriji - ULF dobiva posljednje odobrenje prije izlaska u svijet.

Obično se proizvodi sortiraju na policama prema kategorijama kao što su lampe, okviri za slike itd. Međutim, s vazom ULF je malo drugačije jer je dio nove kolekcije Nordic Homeware, u kojoj su proizvodi raspoređeni u izložbenom dijelu.

"Sve proizvode moramo postaviti tako da se međusobno upotpunjuju. Na taj način kombinacija proizvoda čini svaki pojedinačni proizvod privlačnijim našim kupcima jer npr. mogu vidjeti ULF kao dio veće usklađene kućne dekoracije”, kaže Katrine.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office