Skip to main content
XL Sarajevo

U Sarajevu otvorena prva XL prodavnica u West Balkan regionu

Datum: 24/03/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Attractive Stores , Expansion

Prva JYSK prodavnica koja je otvorena prije 11 godina u Sarajevu, ovih je dana zablistala u novom sjaju i otvorila vrata svojim kupcima u proširenom XL formatu.

Ono što XL koncept razlikuje od uobičajenog formata JYSK prodavnica je veća kvadratura, što kupcima pruža bolju preglednost, širi asortiman i inspirativniji koncept izlaganja.

Prostor prodavnice prostire se na gotovo 1.400m2, a osim većeg prodajnog prostora, koji prodavnicu čini prozračnijom, kupci imaju priliku po prvi put unutar ovog formata vidjeti i kupiti artikle koje inače JYSK u svojoj prodaji ima isključivo putem webshopa.

Interijer

"Iako je prisutan veći trend online prodaje, za neke odluke kupci prije kupovine žele vidjeti i isprobati proizvode. Naročito ako se radi o nekom većem komadu namještaja, kao što je krevet ili kauč. Upravo je ovakav XL format idealno rješenje za takvu vrstu potreba", izjavio je Ivan Protega, Retail manager za JYSK Slovenija i BiH.

Dekoracije

Prije nepune tri godine JYSK je tržištu BiH predstavio novi 3.0. skandinavski koncept uređenja prodavnica, kojim je kupcima omogućio inspirativniji doživljaj kupovine, a XL je novi format kao odgovor na dodatne potrebe kupaca.

"Fleksibilnost u poslovanju i odgovaranje na potrebe kupaca je u našem primarnom fokusu. Uz trendove aktuelne na tržištu, neprekidno radimo na unapređenju kvaliteta proizvoda, ali i cijelom nizu usluga", rekao je Ivan Protega povodom svečanog otvaranja i najavio je otvaranje 5 novih prodavnica u BiH u novoj finansijskoj godini.

Indoor

Studio za spavanje

Bašta

Latest news

Norway mountain

Kampanja 3000 Store Managers pobuđuje interes za JYSK

23/06/2021 - Rezultati kampanje brendiranja poslodavca pokazuju impresivan interes javnosti i snažan interni angažman.

Ecser

Puno posla u JYSKovim distributivnim centrima

18/06/2021 - Broj JYSKovih prodavnica raste, a raste i broj distributivnih centara. Izgradnja distributivnog centra br. 9 u Ecseru u Mađarskoj napreduje prema planu, a puno toga se dešava i u drugim distributivnim centrima.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office