Skip to main content
XL Sarajevo

U Sarajevu otvorena prva XL prodavnica u West Balkan regionu

Datum: 24/03/2021

Author: Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSK Slovenia, Croatia, BiH and Serbia

Kategorija: Attractive Stores , Expansion

Prva JYSK prodavnica koja je otvorena prije 11 godina u Sarajevu, ovih je dana zablistala u novom sjaju i otvorila vrata svojim kupcima u proširenom XL formatu.

Ono što XL koncept razlikuje od uobičajenog formata JYSK prodavnica je veća kvadratura, što kupcima pruža bolju preglednost, širi asortiman i inspirativniji koncept izlaganja.

Prostor prodavnice prostire se na gotovo 1.400m2, a osim većeg prodajnog prostora, koji prodavnicu čini prozračnijom, kupci imaju priliku po prvi put unutar ovog formata vidjeti i kupiti artikle koje inače JYSK u svojoj prodaji ima isključivo putem webshopa.

Interijer

"Iako je prisutan veći trend online prodaje, za neke odluke kupci prije kupovine žele vidjeti i isprobati proizvode. Naročito ako se radi o nekom većem komadu namještaja, kao što je krevet ili kauč. Upravo je ovakav XL format idealno rješenje za takvu vrstu potreba", izjavio je Ivan Protega, Retail manager za JYSK Slovenija i BiH.

Dekoracije

Prije nepune tri godine JYSK je tržištu BiH predstavio novi 3.0. skandinavski koncept uređenja prodavnica, kojim je kupcima omogućio inspirativniji doživljaj kupovine, a XL je novi format kao odgovor na dodatne potrebe kupaca.

"Fleksibilnost u poslovanju i odgovaranje na potrebe kupaca je u našem primarnom fokusu. Uz trendove aktuelne na tržištu, neprekidno radimo na unapređenju kvaliteta proizvoda, ali i cijelom nizu usluga", rekao je Ivan Protega povodom svečanog otvaranja i najavio je otvaranje 5 novih prodavnica u BiH u novoj finansijskoj godini.

Indoor

Studio za spavanje

Bašta

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office